Güneş Özellikle Yerel Medyanın Desteklenmesi Gerekir

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş, Sizlerin basının sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. Bir Çok arkadaşımız Çok zor ve sağlıksız ortamlarda işlerini icra etmeye çalışıyor..

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş, Bizim İktidarımızda Medya Özgür ve Bağımsız Olacak. Hiç Bir Basın ve Medya Kuruluşunu Ötekileştirip Ayrıştırmayacağız....Herkes Eşit Şekilde Devlet Kaynaklarından Faydalanacak.

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş, İl Kadın Kolları Başkanı Belkiz Polat, DEVA Partisi Yeşilyurt İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşen Keskin ve Üyeleri İle Birlikte 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Nedeniyle Anadolu Basın Birliği Malatya Şubesini Ziyaret Etti.

DEVA Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş, Basının ve Medyanın her kolunda çalışan arkadaşlarımız hiç olmadığı kadar bu dönem sıkıntı ve zorluklar içerisindedir. Malesef İktidar sadece kendisine oluşturduğu yandaş ve havuz medyası haricindeki Malatya ve Türkiye genelinde görev yapan Basın ve Medya kuruluşlarını ve çalışanlarını hiçe saymaktadır. Bir çok basın mensubu ağır baskı altında  yada cezaevinde.. Oysaki düşüncesini ve kalemini özgürce yazan çizen basın Demokrasinin garantisidir sigortasıdır.  Ama geldiğimiz noktada bir çok basın emekçisi son yıllarda ya işinden oldu işssiz kaldı yada iş yerlerini kapatmak zorunda kaldı.. Sadece iktidarı öven çizen yandaş ve havuz medyası ile bu ülkeye asla demokrasiyi getiremezsiniz. Sadece günü kurtarırsınız.

Artık insanlar her türlü habere erişme imkanına sahiptir.  Artık hiç bir şeyi karartamazsınız gizleyemezsiniz. Bu millet sizin beslediğiniz medyadan değil gerçekleri artık sosyal medyadan ve yandaş olmayan medyadan rahatlıkla öğreniyor..  Başkan Onur Güneş Biz DEVA Partisi olarak söz veriyoruz bizim iktidarımızda herkes eşit bir şekilde medya ve basına verilen imkanlardan faydalanacak. Bizim iktidarımızda medya özgür ve bağımsız olacak.. Hiç kimse düşüncesi ve  yazdıklarından dolayı cezaevlerine atılmayacak.. Sizlerin sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. Çok zor ve sağlıksız ortamlarda işlerinizi icra etmeye çalışıyorsunuz. İnşallah en kısa zamanda bu olumsuzluklar son bulur.  Bu ziyaret vesilesi ile siz tarafsız ve bağımsız habercilik anlayışı ile  çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum dedi.

DEVA Partisi Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Belkiz Polat, Siz değerli medya ve basın mensubu emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü şahsım ve Teşkilatım adına kutluyorum. Sizler ile göreve geldiğimiz günden beri tanışma fırsatımız oldu. Sizlerin çalışmalarını biz teşkilatımız olarak yakından takip ediyoruz. Bizlere ilk günden bugüne kadar hiç bir ayrımcılık yapmadan destek oldunuz bizlere medya kuruluşlarınızda yer verdiniz.  DEVA Partisi olarak havuz ve yandaş medyada diğer muhalefet partileri ve yeni kurulan partilere uygulanan sansür ve baskı bizlerde maalesef uygulanıyor.  Ama Malatya’nın en objektif ve tarafsız yayın kuruluşları olarak tüm bulunduğunuz mecralarda bizlere ve diğer siyasi partilere yer veriyor Demokrasinin ve muhalefetin sesi oluyorsunuz.  DEVA Partisi Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Belkiz Polat, Bu ziyaretimiz vesilesi ile sizleri bire bir tanıma şansımız oldu. Şahsım ve teşkilatım olarak sizlere cani gönülden bu ilkeli ve tarafsız duruşunuzdan dolayı tekrar teşekkür eder  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü en içten dileklerimizle kutlarız dedi.

Anadolu Basın Birliği Şube Başkanı Zeki Dağ ise böyle anlamlı günde bizleri unutmayıp ziyaretiniz ben ve yönetimimi oldukça memnun etti. Gazeteciler aslında bir gün değil 365 gün hatırlanmalı. Çünkü bizim Cumartesi - Pazar'ımız yok.. Resmi Tatil Dini Tatil gibi tatillerimizde yok. Bizim sabah 8 akşam 5 gibi bir mesai saatimizde yok. Biz 365 günün her saati 7/24 çalışmak zorundayız. Haberleri an ve an sıcağı sıcağına kamuoyu ile paylaşmak zorundayız. İşte bizim mesleğimiz gerçekten böyle zorlu... Bir çok arkadaşımız çoğu zaman ailesinin yüzünü evinin yüzünü göremiyor. Bu mesleğin zorluklarında bu. Ama güzel olan bizlerin bir asker bir polis gibi vatan millet hizmeti yapması. Bizler Devletimizin ve Milletimizin menfaatleri çerçevesinde yayıncılık ilkesi ile çalışıyoruz. Milletimizin Devletimizin sesi olmaya aracı olmaya çalışıyoruz. Kısacası Devlet ve Millet arasında bir köprü vazifesi görmekteyiz. Bizler  hem kamunun   hem Devletin sesi ve kulağı olmaya çalışıyoruz.. İşni Devlet ve Millet menfaatlerini gözeterek Doğru, İlkeli, Milli Değerleri Gözeterek, Objektif habercilik anlayışı içerisinde mücadele veriyoruz. İşmiz zor ama Demokrasinin sesi olmak , sigortası olmak bizleri işimiz ne kadar zor olsa da o kadar mutlu ediyor.

Başkan Dağ ayrıca DEVA Partisi olarak hem 81 ilde ve tüm ilçelerde hemde DEVA Partisi Malatya Teşkilatı olarak sizlere cani gönülden başarılar diliyorum. Ben ve Yönetimim olarak sizlere bu çıktığınız yolda başarılar dilerim. Sizlerin ve bizlerin hakkında ne hayırlıysa o olsun dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN