Gökçe, Basın Hürdür Sansür Edilemez

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Soner Gökçe, basın emekçilerinin sorunlarını dile getirip 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Soner Gökçe, basın emekçilerinin sorunlarını dile getirip 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Türkiye Değişim Partisi’nin basın, hak ve özgürlüklerine önem verdiğini vurgulayan Gökçe, “Çeşitli nedenlerle baskı altına alınmış ve kısıtlamalara maruz bırakılmış basın kuruluşlarının tüm Türkiye’de sesi olacağız. Türkiye Değişim Partisi ifade özgürlüğünün savunucusudur” dedi.

Türkiye Değişim Partisi Basın ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Soner Gökçe, gazeteciliğin kutsal bir görev olduğunu ve Anayasa’nın 28. Maddesi’nde yer aldığı gibi Basının hür olması gerektiğini ve kesinlikle sansür edilemeyeceğini vurguladı.

Gökçe, “Türkiye Değişim Partisi iktidarında basın kuruluşlarımız her türlü eleştiri ve sorgulama hakkına sahip olacaktır. Çünkü bizler, eleştirinin gücüne inanan ve medyanın özgür olduğu çağdaş Türkiye'nin savunucularıyız. Gazetecilerin, yazdıkları haberler nedeniyle hapishanelere atılmadığı, bilgiye ulaşmada önlerine çıkarılan tüm engellerin kaldırıldığı, iş güvencesinin sağlandığı, yıpranma haklarının korunduğu, saygınlığının korunması ve geliştirilmesi konusunda alınması gereken önlemlerin tartışılıp çözümlenmesi için tüm siyasal partileri önyargısız bir biçimde bir masa etrafında toplandığı bir iktidar dönemi göreceksiniz. Yarın bugünden daha aydınlık olacaktır. Bu duygularla tüm çalışan ve çalışmamak zorunda bırakılan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” diye ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN