Üniversite Haberleri

Üniversite Haberleri

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde Nevruz Kutlamaları Gerçekleştirildi

Baharın gelişinin habercisi olan Nevruz, Malatya Turgut Özal Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Recep Bentli ve çok sayıda akademik ve idari personel ve öğrencinin katılımı ile kutlandı.

Mehmet Akif Ersoy Ve İstiklal Marşı Konferansı Düzenlendi

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 103.yıl dönümü nedeniyle İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü töreni düzenlendi.

Başkan Çınar, Yeşilyurt Kültürü ve Doğasıyla Eşsiz Bir İlçedir

Üniversiteli Öğrenciler 'Gençlerin Kalbi Burada Atıyor' Etkinliğiyle Yeşilyurt'u Gezdiler, Keyifli Anlar Yaşadılar

Battalgazi Belediyesi'nin Bitkisel Üretimine Turgut Özal Üniversitesi'nden Destek

         Battalgazi Belediyesiyle Turgut Özal Üniversitesi arasında bitkisel üretimin geliştirilmesine dair protokol imzalandı. Atılan imzalarla belirlenen üretim takvimi içerisinde belediye ile iş birliği yapılarak ihtiyaç duyulan bitkisel materyalin üretimi yapılacak.

Malatya Fayı 7,4 Büyüklüğünde Deprem Üretebilir

Munzur Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Taylan Sançar, Malatya Fayının 7,4 büyüklüğündeki bir deprem üretebileceğini açıklayarak, “Malatya Fayı üzerinde biriken gerilmenin yakın gelecekte yıkıcı bir depreme neden olabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Büte Kalma İkrama Kal

Yeşilyurt Kent Konseyi Geliştirdiği Projelerle Üniversite Öğrencilerinin Yanında Yer Alıyor.

Tarımsal Eğitim ve Öğretiminin 177. Yılı Kutlandı

Ülkemizde, 10 Ocak 1846'da ilk Ziraat Mektebinin açılmasıyla başlayan Tarımsal Eğitim ve Öğretimin 177. yıl dönümü münasebetiyle, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şubesi tarafından, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Yerleşkesi Konferans Salonunda Kutlama programı düzenlendi.

İnönü Üniversitesi Akademik Ödül Töreni Gerçekleştirildi

İnönü Üniversitesi bünyesinde görev yapan başarılı akademik personele ödülleri Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle verildi.

Malatya - Elazığ Arası Yolda Çalışmalara Başlandı

Malatya - Elazığ Devlet Yolunun Havaalanı Kavşağı ile İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi arasındaki 22 Kilometrelik Yolun Bakım, Onarım, Çevre Düzenlemesi ve Sıcak Asfaltlama İşine Yeni Yılla Beraber Başlandı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde Görev Değişimi

Tıp, Sanat Tasarım ve Mimarlık ile Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültelerinde Dekan Atamaları.

Malatya Kent Konseyi’nden Zabıtalar İçin Zabıta Akademisi Programı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Malatya Kent Konseyi Eğitim ve Öğretim Çalışma Grubu ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerinde zabıta görevi yapan personellere Zabıta Akademisi adı altında eğitim programı başlatıldı. Bu kapsamda Zabıta Yönetmeliği, Kabahatler Kanunu, Kamusal Etik ve Halkla İlişkiler konularında eğitimler verilecek.

7. Malatya İl Tanıtım Ve Geliştirme Kurulu Toplantısı Düzenlendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) bünyesinde, il ve alt destinasyonlarımızın ulusal ve uluslararası alanda daha etkin tanıtımını sağlamak amacıyla tüm paydaşların (kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşları, üniversiteler, turizm sektör kuruluşları, sivil toplum örgütleri) katılımıyla oluşturulan "İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu" 7. toplantısı Kongre Kültür Merkezinde düzenlendi.

Başkan Güder’den Dekan Şimşek’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığına atanan Prof.Dr.Neslihan Şimşek’e “hayırlı olsun” ziyareti gerçekleştirerek, yeni görevinin kendisine ve Malatya'ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

Başkan Güder, Üniversite Öğrencileriyle “Buğday Tanesi” Filmini İzledi

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, KYK Yurtlarında kalan üniversite öğrencileriyle birlikte engelli bir birey olan AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ın hayat hikayesini konu alarak beyaz perdeye aktarılan ve gişe rekorları kıran "Buğday Tanesi" sinema filmini izledi.

MTÖ Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Açılışı, Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi Kampüsünde bulunan Turgut Özal Konferans Salonunda yapılan törenle gerçekleştirildi.

Gürkan: Her Zaman Kıbrıs Halkıyla Beraber Olduk

İnönü Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı açılış töreni kapsamında düzenlenecek olan  ‘Doğu Akdeniz’deki Gelişmeler Çerçevesinde Mavi Vatan Kıbrıs’ konulu konferans programına katılmak üzere Malatya’ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Hareket İlaçtır İsimli Söyleşi Programı Gerçekleştirildi

İnönü Üniversitesi ve Malatya İl Jandarma Komutanlığı arasında yapılan protokol kapsamında; Spor Bilimleri Fakültesinde “Hareket İlaçtır” isimli söyleşi programı gerçekleştirildi.