Tarih Haberleri

Tarih Haberleri

 Turizim Haftası Başlıyor

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Malatya’nın Darende ilçesine gezi yapıldı. Gezinin ardından Darende konulu bir sunum yapıldı.

Turizm Haftası Kutlamaları Başladı

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası açılışı Mehmet Ali Aydınlar Fen Lisesinde yapıldı.

Başkan Adayı Gürsoy, Vatandaşlarımızın Sesine Kulak Vereceğiz

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli seçimlere sayılı günler kala CHP Yeşilyurt belediye başkan adayı Alper Gürsoy seçim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Başkan adayı Alper Gürsoy, seçim çalışmaları kapsamında bugün Yeşiltepe halk pazarında ki esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Kültür Mirası Okulu’nda Malatya'da Eğitim Tarihi Ele Alındı

Malatya Kent Konseyi Kültür Mirası Okulu eğitimlerine devam ediyor. Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda yapılan dördüncü dersin konuğu Tarihçi-Yazar Orhan Tuğrulca oldu. Tuğrulca, “Malatya’da Eğitim Tarihi ve Cumhuriyete Geçiş Döneminde Karşılaştırmalı Değerlendirmeler” hakkında bilgi verdi. 

Vali  Yazıcı’dan, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” Mesajı

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un “Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın!” dizelerinde de belirttiği gibi, tarihe sığmayacak kadar eşsiz zaferin 109. yıl dönümünün haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Malatya'da Tarihi Gün, Başkan Gürkan'a Olan Destek Çığ Gibi Büyüyor

AK Parti tarihinde Malatya'da bir ilk yaşandı ve STK'lar yerel seçimlerde İthal aday istemediklerini yüksek sesle dillendirdiler.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Malatya Oryantiring Yarışması Yapıldı

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Oryantiring Yarışması 21 Ekim Tarihlerin de Orduzu Pınarbaşı’nda yapıldı.

Amatör Spor Haftası Malatya Oryantiring Yarışması Yapıldı

Amatör Spor Haftası Her Yıl 13-19 Ekim Tarihleri Arasında Türkiye'de her yıl kutlanmakta olup,  İlimiz'de  15 Ekim 2023 Tarihinde Malatya Gençlik Spor İl Müdürlüğü alanında  kutlandı.

Amatör Spor Haftası  Malatya Karate Müsabakaları Yapıldı

Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Her Yıl 13-19 Ekim Tarihleri Arasında kutlanmakta olup, İlimiz'de  14 Ekim 2023 Tarihinde Malatya Yeşilyurt Merkez Spor Salonunda Karate Müsabakaları yapıldı.

Proje ve Uygulama Yardımlarına Başvuru Süresi Uzatıldı

Afet bölgesine yönelik proje ve uygulama yardımlarına başvuru süresini 14 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıldı

Göçmez, Malatya Tarih Yazacak

İYİ Parti Milletvekili Adayları Şeyhmus Göçmez, Atilla Şahin, Prof. Dr. Elif Apohan, Selçuk Han, Doç. Dr. Metin Kapıdere ve Menije Nur Özcan, İl ve İlçe yöneticileri, İlçe Başkanları çalmadık kapı sıkmadık el dinlemedik insan bırakmayacağız sloganıyla seçim çalışmalarına başladı.

Malatya Çadır Kente İlk KARATE Antrenmanı Başladı

6 Şubat 2023 tarihleri arasında 11 ilimizde meydana gelen deprem de ilimize de bir çok spor kulüplerimiz ağır hasarlı olup kapanmış bulunmaktadır.

Başkan Gök, Fırsatçılık Yapan Şerefsizdir

Başkanı Gökhan Gök, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve Malatya’nın da aralarında olduğu birçok illerde can kaybına, yaralanmalara ve büyük yıkımlara sebebiyet veren deprem felaketinin ardından fırsatçılık yapanlara sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Başkan Onur Demez’den Açıklama

06.02.2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremler ile Ülkemizdeki En Büyük Faciayı Yaşadık ve Kayıplarımız ile Yaşamaya Devam Ediyoruz.

PDEV, Malatya’ya 6 Tır Gönderdi

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı tarafından asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle başlatılan yardım kampanyasında 3 gün içinde 6 tır malzeme toplanarak Malatya’ya gönderildi.

Vatandaşlarımızın evlerinin durumunu öğrenecekleri internet sitesi devrede

'10 ilimizde cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlattık' diyen Bakan Kurum, vatandaşların evlerinin hasar durumunu öğrenebilecekleri internet sitesinin devrede olduğunu ifade etti.

Medeniyetin Kalbi Battalgazi’de Kartpostallık Manzaralar

Medeniyetin Kalbi Battalgazi’deki eşsiz doğanın ve tarihi yapıların karla bütünleşmesi, seyrine doyumsuz manzaralar oluşturdu. Özellikle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Arslantepe Höyüğü’ndeki kartpostallık görüntüler ise vatandaşlara görsel şölen sundu.

Battalgazi’de Ödüllü Ayak Tenisi Turnuvası

Sosyal ve kültürel alanda birçok aktiviteyi ilçedeki gençlerle buluşturan Battalgazi Belediyesi, bu kez de ödüllü “Ayak Tenisi Turnuvası” düzenliyor. 15 yaş ve üzeri gençlerin 3’er kişilik takımlar halinde başvuru yapabileceği turnuvada son başvuru tarihi ise 13 Şubat Pazartesi olarak açıklandı.

Diriliş Şairi Sezai Karakoç, Battalgazi’de Anıldı

Battalgazi Belediyesi, 22 Ocak 1933’de dünyaya gelen ve 16 Kasım 2021 tarihinde aramızdan ayrılan Diriliş Nesli'nin öncüsü, Türk edebiyatının önemli yazarlarından şair ve mütefekkir Sezai Karakoç'u, doğum gününde düzenlenen söyleşi ve şiir dinletisiyle andı.