Kale Haberleri

Kale Haberleri

Turizm Haftası Nedeniyle Bazı Etkinlikler Yapılıyor

15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokuluna bağlı Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı ile Arslantepe Anadolu Lisesi Turizm Bölümü öğrencileri arasında Dünya Mutfakları Yemek Yarışması düzenlendi.

Vali Ersin Yazıcı 18 Mart Çanakkale Zaferi Anma Programına Katıldı

Vali Ersin Yazıcı, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısı ile Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen programa katıldı.

İyi Parti Malatya Teşkilatı 18 Mart’ı Şehitlikte Andı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü dolayısı ile İYİ Parti Malatya Belediye Başkan Adayları ve parti üyeleri Malatya Şehitliği’ni ziyaret ederek zafer günü dolayısıyla şehit kabirlerine çiçekler bırakarak dualar ettiler.

Vali  Yazıcı’dan, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” Mesajı

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un “Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın!” dizelerinde de belirttiği gibi, tarihe sığmayacak kadar eşsiz zaferin 109. yıl dönümünün haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

SGK Malatya İl Müdürlüğü'ne Asaleten Tekin Kutlu, Atandı

1 yıldır Malatya SGK İl Müdürlüğünü görevini vekâleten yürüten Tekin Kutlu, asaleten Müdürlüğe getirildi.

Çalık, Ortak Paydası Ve Geçmiş Olmayanların Gelecekleri De Olmayacak

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Kale ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulunarak, vatandaşlarla bir araya geldi.

Kale'de 70 Paket Halinde 40 Kilogram Skunk Ele Geçirildi

Malatya’da durdurulan bir kamyonda yapılan aramalarda 70 paket halinde 40 kilogram skunk esrar maddesi ele geçirildi.

Kale Ülkü Ocakları Büyük Bir Coşku ve Kalabalıkla Açıldı

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı tarafından açılışı gerçekleştirilen Kale Ülkü Ocakları’nın açılışına büyük bir coşku, heyecan ve maneviyat hakim oldu.

İz Bırakan Kalemler Sergisi Açıldı

Anadolu Basın Birliği Gaziantep Şubesinin hazırladığı “İz Bırakan Kalemler” sergisi Şehitkamil belediye başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Kent Konseyi Başkanı Dr. Samet Bayrak, Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı Halil Zor, İl Kültür Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, GapGross Yönetim Kurulu başkanı Zeki Ormanlı ve  birçok gazeteci  katıldı.

Battalgazi Destanı’ndan Çanakkale Destanı’na Yolculuk

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi kültür gezileri kapsamında Çanakkale’ye bir gezi programı düzenledi. Gezi programına Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut ve kadın meclisi üyeleri katıldı.

Su Sporları Etkinliği Programı Düzenlendi

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ve Malatya İl Jandarma Komutanlığı ortak protokolü kapsamında Kale İlçesi Karakaya Baraj gölünde su sporları etkinlikleri gerçekleştirildi.

Battalgazili Gençler Milli Mücadele Kampına Uğurlandı

Battalgazi Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen program kapsamında ilçede eğitim gören öğrenciler, Çanakkale Milli Mücadele Kampı’na katılmak için Çanakkale’ye uğurlandı.

Büyükşehir Belediyesi Kale İlçesinde Yol Çizgi Çalışmalarına Devam Ediyor

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Malatya genelinde yapımı tamamlanan yollarda trafik işaretleme çalışmalarının yanısıra özellikle sürücülerin güvenli bir ulaşım imkânına kavuşmalarını sağlamak amacıyla yol çizgi çalışmalarına da devam ediliyor.

Çalık,  Kale’yi Yeniden İnşa Ettik

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Kale’yi yeniden inşa ettiklerini belirterek, ilçenin turizmin merkezi olacağını söyledi.

Vali Hulusi Şahin’den Kale İlçesine Ziyaret

Kale Kaymakamlığı ve Kale Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Şahin, Kaymakam Abdulselam Bıçak ve Belediye Başkanı Murat Koca’dan ilçenin genel durumu hakkında bilgiler aldı.  

Başkan Murat Koca’dan Kurban Bayramı mesajı

Kale Belediye Başkanı Murat Koca, ilçemize, ilimize, ülkemize, milletimize ve İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini Allah’tan temenni ediyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Başkan Güder, Kurban Vekaletini TDV'ye Verdi

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) sürdürdüğü vekaletle kurban organizasyonu olan "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" kampanyasına bu yılda bağış yaparak destek verdi.

Malatya’da Uyuşturucu Operasyonu

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Kale uygulama noktasında durdurulan bir araçta yapılan aramada 9 kilo 435 gr Esrar maddesi ele geçirildi.

41 Öğrenci Milli Mücadele Kampı İçin Çanakkale’ye Uğurlandı

Semt Konaklarında Eğitim Gören 41 Öğrenci Milli Mücadele Kampı İçin Çanakkale’ye Uğurlandı.