Elazığ Haberleri

Elazığ Haberleri

Başkan Sülük, Elazığ Depremini Fırsata Çevirip Yeni Bir Pütürge Kurduk

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, Elazığ depremini fırsata çevirip baştan sona yeni bir ilçe oluşturdu. Pütürge şu an Malatya’nın en gözde ilçeleri arasında ilk sırada yer almaya başladı.

Battalgazi Belediyesi'nden İpek Yolu Gençlik Merkezi'ne Teknolojik Gezi

Battalgazi Belediyesi ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) tarafından düzenlenen programla 50 genç Elazığ’da bulunan İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Merkezi’ni gezerek, atölyelerde yapılan çalışmaları inceleyecek.

Çalık: 4 Bin 945 Deprem Konutu Hak Sahiplerine Teslim Edildi

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'da depremin üçüncü yılında 4 bin 945 evin hak sahiplerine teslim edildiğini açıkladı.

Başkan Sadıkoğlu: 24 Ocak Depremini Unutmadık

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 24 Ocak Elazığ Depreminin 3. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Hulusi Şahin Doğanyol İlçesinde İncelemelerde Bulundu

Vali Şahin, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Doğanyol İlçemizdeki büyük dönüşüm projesini yerinde inceledi.

Malatya - Elazığ Arası Yolda Çalışmalara Başlandı

Malatya - Elazığ Devlet Yolunun Havaalanı Kavşağı ile İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi arasındaki 22 Kilometrelik Yolun Bakım, Onarım, Çevre Düzenlemesi ve Sıcak Asfaltlama İşine Yeni Yılla Beraber Başlandı.

Sancaktar Mezarlığı Mevkiinde Kaza.. 1 Ölü

Malatya- Elazığ karayolu Sancaktar Mezarlığı mevkiinde meydana gelen kazada 42 yaşındaki Ömer Doğan yaşamını yitirdi.

“Fırat’ı Keşfet” Tescillendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından yapılan başvuru neticesinde TRB1 Bölgesinin (Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli) turizm potansiyelini artırmak amacıyla yürütülen "Fırat'ı Keşfet" Markalaşma Projesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak Marka Tescil Belgesi almaya hak kazandı.

Elazığ TB’de Malatya TSO’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

Elazığ Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, ETB Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Fırat EDAŞ’tan 2022 Yılının İlk Yarısında Yatırımlara Hız Verdi

Elâzığ, Bingöl, Tunceli ve Malatya’da elektrik dağıtım hizmeti sunan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), kaliteli ve kesintisiz enerji arzı hedefiyle 2022’nin ilk yarısında yatırımlarını artırdı.

Fırat Turu Destek Programıyla Bölge Turizmi Canlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından TRB1 Bölgesinde (Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli) turizmin canlandırılması amacıyla 2022 Yılı Fırat Turu Destek Programı başlatıldı.

Yıldırım' Kiliseye Gösterilen Özen Camiiye Gösterilmiyor

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım Elazığ Depremi sonrası hasar gören Malatya'nın ikonik sembollerinden olan Yeni (Teze) Camii'nin restorasyon sürecinde orijinaline aykırı şekilde yapılan değişikliklere tepki gösterdi.

Birikmiş Elektrik Borçlarına Faiz Affı Geliyor

Elâzığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerinde elektrik dağıtım hizmeti sunan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), tüketicilerin 2021 yılına kadar olan dönemdeki elektrik borcuna ait faizin silineceğini duyurdu.

Malatya Çelik Spor Kulübü Madalya İle Döndü

Malatya Çelik Spor Kulübü Karate Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Grup Müsabakalarından Madalya İle döndü. Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Grup Müsabakaları, 08-10 Nisan 2022 tarihlerinde Elazığ, Aksaray, Adıyaman, Kahramanmaraş, Erzincan, Aydın, Düzce, Kırklareli illerinde yapıldı.

İklim Değişikliği Odağında Kırsal Kalkınma İstişare Toplantısı Yapıldı

Fırat Kalkınma Ajansının koordinasyonunda Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de bulunan ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla Elazığ’da “Kırsal Kalkınma Temalı” İstişare Toplantısı düzenlendi.

Başkan AKGÜN’den 24 Ocak Elazığ Depremi Açıklaması

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Metin AKGÜN “24 Ocak Elazığ Depremi” Yıl Dönümü Mesajı Yayınladı.

Ar-Ge Merkezleri Bölgenin Yenilikçilik Kapasitesini Artıracak

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından Malatya ve Elazığ’da faaliyet gösteren Ar-ge ve Tasarım Merkezlerine ve Ar-ge Merkezi kurmayı planlayan firmalara yönelik beş günlük eğitim programı düzenlendi.

Kale İlçesinde 202 Deprem Konutunun Kura Çekimi Gerçekleştirildi

TOKİ tarafından 24 Ocak 2020 yılında meydana gelen Elazığ Sivrice depreminin ardından Malatya İli Kale İlçesinde yapılan deprem konutlarından 202 konutun kura çekimi töreni düzenlendi.

FKA’dan Dış Ticarette Uzmanlaşma Eğitimleri

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) faaliyet gösterdiği TRB1 Bölgesindeki (Bingöl, Elâzığ, Malatya ve Tunceli) firmaların ihracat hacminin artırılmasına yönelik “Dış Ticarette Uzmanlaşma Eğitimleri” düzenledi.

Elazığ Merkez İsmet Paşa İlkokulu 3/L Sınıfı Demokrasiyi Yaşıyor

Elazığ Merkez İsmet Paşa İlkokulu 3/L Sınıfı Öğretmeni Aynur AKGÜN, öğrencilerine,  “Sınıf Başkanı” seçim süreci ile,   demokrasiyi tüm şartları ile uygulamalı olarak, demokrasi yaşam zenginliğini yaşattı. 

Turizmcilere İspendere Şifalı İçmeleri Tanıtıldı

Diyarbakır ve Elazığ’dan gelen sağlık turizminin temsilcileri, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla 7 bin 500 yıllık doğa ve tarihi geçmişiyle öne çıkan Medeniyetin Kalbi Battalgazi’deki tarihi mekanlar ve sağlık turizmi açısından bölgede önemli bir yere sahip olan İspendere Şifalı İçmeleri gezdirildi. 

Ağustos Ayı FKA Yönetim Kurulu Toplantısı Elazığ’da Düzenlendi

Fırat Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Ağustos ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Elazığ Valisi ve FKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Erkaya Yırık başkanlığında Elazığ’da düzenlendi.

MTSO ile ETSO Kardeş Oda Oldu

Başkan Sadıkoğlu: “Elazığ TSO başkanı ve yönetimi her daim yanımızda”

Ağbaba, Depremden 1,5 Yıl Geçti, İnsanlar Hala Konteynırlarda Yaşıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 24 Ocak 2020’de Malatya ve Elazığ depreminin üzerinden 1,5 yıl geçtiğini hatırlatarak “Önce 2 katlı ev yapacağız dedikleri depremzedelere şimdi tek katlı ev dayatıyorlar. AKP burada da ayrımcılık yapıyor” dedi.

Emniyet Genel Müdürü Aktaş, Malatya’da

Karayolu üzerinden yol kontrol ve uygulama noktalarını ziyaret ederek ilimiz Elazığ yol kontrol noktasına gelen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ı, Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve Malatya POMEM Müdürü Faruk Nalçacı karşıladı.

TOKİ, Modern ve Konforlu Konutlar Vatandaşın Yüzünü Güldürdü

Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan ve 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Elazığ ve Malatya'da TOKİ tarafından yeni yapılan konutlarla vatandaşlar modern ve konforlu evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

FKA TRB1 Bölgesinin Entegre Turizm Rotalarını Belirliyor

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından TRB1 Bölgesinin (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) entegre turizm rotaları belirlenerek turizme kazandırılıyor.