Eğitim Haberleri

Eğitim Haberleri

Kültür Mirası Okulu’nda Malatya'da Eğitim Tarihi Ele Alındı

Malatya Kent Konseyi Kültür Mirası Okulu eğitimlerine devam ediyor. Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda yapılan dördüncü dersin konuğu Tarihçi-Yazar Orhan Tuğrulca oldu. Tuğrulca, “Malatya’da Eğitim Tarihi ve Cumhuriyete Geçiş Döneminde Karşılaştırmalı Değerlendirmeler” hakkında bilgi verdi. 

Başkan Şahin, Memur Emekli Maaşları Düzeltilmeli

Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı ve Kamu-sen Malatya İl Başkanı Fevzi Şahin, yerel seçimler öncesinde memur emekli maaşlarının düzeltilmesini istedi.

Vali Ersin Yazıcı’nın Katılımıyla Karne Dağıtım Töreni Gerçekleşti

Vali Ersin Yazıcı, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılının ilk yarısının sona ermesi nedeniyle, Battalgazi ilçesinde bulunan Orduzu Nadire Dernek İlkokulunda gerçekleştirilen karne dağıtım törenine katıldı.

Cumhuriyetin 100. Yılına Büyükşehir'den Resim Çalıştayı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı kutlamaları çerçevesinde Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Resim Çalıştayı devam ediyor. 

Milli Eğitim Müdürlüğünden Okul Kantinlerine Sıkı Denetim

Malatya il Milli Eğitim Müdürlüğü il Genelinde Okul Kantinlerini ve Yemekhaneleri öğrenciler mağdur olmaması için denetliyor.

Başkan Gürkan'dan Eski Bakan Özer'e Fahri Hemşerilik Beratı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Milli Eğitim Eski Bakanı Mahmut Özer'e fahri hemşerilik beratını takdim etti

Bakan Özer Milli Eğitim Müdürleri İle İftarda Bir Araya Geldi

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 81 ilin millî eğitim müdürüyle Ankara'da iftar programında bir araya geldi. 

PDEV’den Malatya Esnafına Destek Kampanyası

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı (PDEV) Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Şener, depremlerden büyük zarar gören Malatya ticaretinin yeniden ayağa kalkmasına katkı için kayısı başta olmak üzere bekleyen ürünlerin elden çıkartılması yönelik olarak satıcı ile alıcı arasında gönüllü aracılık yapacaklarını açıkladı.

Depremzede Öğrencilerimiz Zoru Başaracak

Eğitim Danışmanı Barış Balcı, depremzede öğrencilere; kendilerine yeni hedefler belirleyip yeni rutinler oluşturmaları önerisinde bulundu.

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Doğanşehir’e de Yardım Ulaştırdı

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı tarafından Malatya merkez, Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde depremzede aile ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılan yardımların ardından Doğanşehir ilçesinde de vakıf yönetimi köyleri ziyaret ederek, gıda kolileri ile temizlik malzemelerini ihtiyaç sahiplerine teslim ettiler.

Başkan Akgün’ün, Berat Kandili Mesajı

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Metin AKGÜN, “Berat Kandili” Nedeniyle bir Mesaj Yayımladı.

PDEV, Malatya’ya 6 Tır Gönderdi

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı tarafından asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle başlatılan yardım kampanyasında 3 gün içinde 6 tır malzeme toplanarak Malatya’ya gönderildi.

Kadınlara Savunma Sporları Hakkında Eğitim Verildi

Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Malatya Gençlik Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde Kadın Meclisi Üyelerine savunma sporları hakkında bir eğitim programı düzenlendi.