Engelli Efe Bu Bayram Dışarı Çıkabilecek

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, mağdur bir vatandaşın 10 yaşındaki evde yatalak olan engelli çocuğu için talep ettiği tekerlekli sandalyenin temin edilmesine aracı olarak, Kurban Bayramı öncesinde küçük çocuğun evine götürerek teslim etti.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Keskin, geçtiğimiz 1 Temmuz Cuma günü Tevfik Temelli Caddesinde Cuma Namazından çıkarken, yanına yaklaşan bir vatandaş, evinde 10 yaşında yatalak çocuğu olduğunu ve dışarı çıkartabilmeleri için bir tekerlekli arabaya ihtiyaç duyduklarını söyledi. Keskin ise kurumlardan ya da hayırsever bir iş insanında temin etmeye, temin edemediği takdirde ise bayram öncesinde kendisinin tekerlekli arabayı getirerek küçük Efe’ye teslim edeceğini söyledi. Yaşanan olaydan yaklaşık 1 saat sonra ise Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Vekili ve Baştürk Cam Yönetim Kurulu Başkanı Akif Baştürk, Keskin’i ziyaret etti. Keskin, yaşanan durumu anlatınca, Akif Baştürk tekerlekli sandalyeyi kendisinin temin edeceğini söyledi.

İş adamı Akif Baştürk’ün kısa süre içinde temin ettiği tekerlekli engelli arabası, MESOB Başkanı Şevket Keskin ve Baştürk Cam yöneticisi Umut Türk ile birlikte Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesinde oturan Kıroğlan ailesine teslim edildi.

 Ambalajından çıkartılarak kurulan tekerlekli araba için teşekkür eden baba Ahmet Turan Kıroğlan, “Gerçekten bu tekerlekli arabaya çocuğumun çok ihtiyacı vardı. Oğlum fiziksel olarak engelli, ama zihinsel olarak bir sıkıntısı yoktur. Çocukları gördüğü zaman evden çıkmak istiyor, gezmek istiyor.” dedi.

Baba Ahmet Turan Kıroğlan ile 10 gün önce Cuma namazı çıkışında karşılaştığını belirten Keskin, “Arabanın mutlaka alınacağı sözünü vermiştim. O gün Akif Baştürk ziyaretimize gelmişti, durumu anlatınca tekerlekli arabayı almayı memnuniyetle kabul ettiler. Ben hem şahsım adına, hem de aile adına Baştürk ailesine teşekkür ediyorum. Bundan sonrada duyarlı işadamlarımızın engelli çocuklarımıza yardımcı olmalarını diliyorum. Yapılan bir reklam değil, kamuoyunda bu tür yardımda bulunabilecek insanları özendirmektir. İhtiyaç sahibi olan çocuklarımıza ve ailelerine yardımcı olmak hepimizin boynunun borcu” diye konuştu.

Baba Ahmet Turan Kıroğlan kendisinin maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle daha önce belediyelere ve resmi kurumlara başvurarak araba yardımı talebinde bulunduğunu, ancak tüm girişimlerinin olumsuz sonuçlandığını belirterek, “Tevfik Temelli Caddesindeki esnaflar, sorunu çözerse Şevket başkan çözer, Şevket başkanın yanına git’ ’dediler. Şevket Başkanım vesile oldu, Allah razı olsun. Esnaflarımız Şevket Keskin başkanımı çok seviyorlar.”  ifadelerini kaydetti.

10 yaşındaki küçük Efe, bu Kurban Bayramı’nda ailesi ile birlikte dışarı çıkabilecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN