Dişkaya'dan ABD'den Yapılan Sözde Soykırım İddialarına Tepki

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Zeki Dişkaya, ABD'den yapılan sözde soykırım iddialarına tepki gösterdi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

AGC Başkanı Zeki Dişkaya, ABD Başkanı Joe Biden’in Ermeni diasporasının iftira nitelikli iddialarına destek veren “soykırım” değerlendirmesinin hiçbir tarihi, hukuki ve bilimsel dayanağı bulunmadığını belirtti.

Başkan Dişkaya, özellikle de Ortadoğu’da huzur bırakmayan Amerika Birleşik Devletlerinden (ABD’den) beklenen açıklamanın geldiği belirtilerek, “Büyük Ermenistan devletini kurmaya çalışan ABD’ye net bir şekilde tepki gösterilmelidir. Bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti’nin Azerbaycan’la, Rusya’yla görüşüp adımlar atması gerekmektedir. Yapılacak olan ülkeler arası anlaşma ile Nahçıvan-Azerbaycan-Türkiye karayolu bir an önce hizmete açılmalıdır.

KKTC devleti bağımsızlığını ilan etmelidir. Ayrıca Kuzey Suriye’deki PYD güçleri, Rusya ve Suriye birliklerinin destekleriyle temizlenmelidir. Bu süreçte Biden’a gerekli tepkiler mutlaka verilmelidir. Kuzey Irak’a girilerek, o bölge tampon bölge ilan edilmelidir. Ege adaları için “15 gün silahsızlandırın” anlaşması yapılarak ilgili ülkelere çağrı yapılmalıdır. Bu uyarıya uyulmadığı takdirde operasyon başlatılmalıdır.

Bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti devleti Mısır, İran ve Çin ile anlaşmalı, Kürecik ve İncirlik askeri üsleri kapatılmalıdır. AB’nin yanı sıra Rusya, Çin, İran, Mısır, Suriye ile diplomatik adımlar atılmalıdır. Öte yandan NATO'da kararlar engelleme politikasıyla frenlenmelidir. Ülkemizin atacağı bu adımlarla ABD’nin büyük hayali olan PKK’nın Ermenistan’a geçişi için planlanan proje engellenmiş olacaktır. Aziz milletimizin şanlı tarihine siyasi kurguyla kara leke sürülemez. Her yıl 24 Nisan geldiğinde sözde Ermeni olayları, ülkemize karşı siyasi olarak kullanıp adeta şantaja dönüşmektedir.

Asıl katliamı Anadolu’da milyonlarca Türk’ü katleden ermeni çeteler yapmıştır. Sözde Ermeni soykırımı yalanına ve siyasi hesaplarla bu iftiraya arka çıkanlara karşı hakikatleri bütün gücümüzle savunacağız. Ermeni lobilerine yaranmak adına Türkiye’ye bu iftirayı atanlara, Afrika’da milyonları nasıl yok ettiklerini, Hiroşima ve Nagazaki’ye attıkları atom bombasıyla çocuk, kadın demeden kuruttukları nesilleri, Vietnam’da, Bağdat’ta, Felluce’de döktükleri kanları hatırlatırız. Ermeni lobilerine yaranmak adına Türkiye’ye bu iftirayı atanlara, üzerine oturdukları toprakların gerçek sahipleri olan 70 milyon Kızılderili’yi nasıl katlettiklerini, Kızılderilileri tek tek yok ederken ve büyük bir soykırımı gerçekleştirirken bugünkü Amerika’yı nasıl kurduklarını hatırlatırız.

Türkiye olarak Ermeni Soykırımı safsatasını asla kabul etmiyoruz. Tarihle yüzleşmek istemeyen, politik hesaplaşmalarla hakikate müdahale etmeye çalışanların kirli oyunlarını aziz milletimiz bozmaya ve gerçekleri her zaman olduğu gibi gün yüzüne çıkarmaya devam edecektir." dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN