DEVA Partisi Yeşilyurt İlçe Başkanlığından MOTAŞ'A Tepki

DEVA Partisi, özgürlük, eşitlik ve adalet temelleri üzerine kurulu bir demokrasi anlayışının savunucusu, genel ve yerel problemlerin tespiti için analizler yapan ve çözüm önerileri sunan bir partidir.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 03 Ağustos 2021 tarihinden geçerli olmak üzere TOPLU TAŞIMA araçlarında ZAM yapmıştır. Büyükşehir Belediyesi’nin ‘güncelleme’ olarak açıkladığı düzenlemeye göre, sivil tek binişler 2,6 TL’den 3 TL’ye, öğrenci 1,75 TL’den 2 TL’ye çıkarıldı.

Hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısının hat safhada olduğu şu günlerde, kendi aracını satın alması artık hayalden ibaret olan vatandaşımız, en önemli gider kalemlerinden biri olan toplu taşımada da mağdur edilmiştir. Yılbaşında yapılan asgari ücret artışının henüz yılın ilk yarısında enflasyon ve zamlara yenik düşmesi, vatandaşın eski günleri mumla arar hale gelmesine neden olmuştur.

Yapılan bu “güncellemeyi” zaruri olarak bildiren Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre ; “Şehir içi toplu taşıma ücretlerinde, son yıllarda artan yakıt gideri, yedek parça fiyatlarındaki artışlar nedeniyle fiyat artışı yapıldığı”  bildirilmiştir. Mevcut Hükümetin en büyük destekçisi olan Malatya Halkı, kendi partisinin yerel yönetimleri eli ile yerden yere vurulmaktadır.

Asgari ücretli, işçi, emekli, memur, esnaf, öğrenci kardeşlerimizin bütçesi zaten yapılan elektrik, doğalgaz, su zamlarının altında bu denli ezilmişken, bir de en büyük giderler kalemlerinden olan ulaşım masraflarına ödeyeceği bedel artırılmış, ana gider kalemlerinde yapılan zam üstüne zamların etkisi ile insanımız enkaz altında bırakılmıştır.

Bizler Deva Partisi olarak, bu zam ve masraf enkazının altında bırakılan ve nefes alamayan emekçilerimize bu zulmü reva gören yönetim anlayışını kınıyoruz. Belediyeciliğin en önemli unsurlarından biri olan sosyal belediyecilik yaklaşımı ile bu giderlerin sübvanse edilebileceğini, bu zamları millete yansıtmadan bütçede yapılacak küçük tasarruflar ile döndürülebileceğini de gayet iyi biliyoruz. İnşallah halkımız kendisine reva görülen bu yönetimden tez zamanda kurtulacak ve Deva PARTİSİ Yerel Yönetimlerinin liyakatli kadroları ile yeniden hak ettiği yaşam standardına en ekonomik ve en sağlıklı şekilde ulaşacaktır. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur. Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN