Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu'nu Canlı Yayında İstifaya Davet Etti

Baykal Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması halinde Genel Başkanlıktan istifa etmesi gerektiğini ifade etti.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

CHP Antalya Milletvekili, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olma konusunda kararını vermesi gerektiğini belirtti. Baykal Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması halinde Genel Başkanlıktan istifa etmesi gerektiğini ifade etti.

Baykal, Kılıçdaroğlu’nun, aday olmak istemesi durumunda doğal olarak cumhurbaşkanı adayı olacağını ancak, aday olma niyeti yoksa, CHP kurultayının olağanüstü toplanarak, genel başkanı seçmesi, bu genel başkanın cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini savundu. Baykal, kendisinin böyle bir talebi olmadığını ifade etti. Baykal, dün CNN Türk’te katıldığı programda şunları kaydetti:

- YENİ TABLO: Türkiye olarak yeni bir noktadayız, yeni bir tablo var, doğru okumamız lazım. Bu konuda yapılması gereken şeyler var, yapılmaması gereken şeyler var. Son referandum, referandum sürecindeki haksızlığı ve hukuksuzluğuyla, hem de sayım sürecinin çarpıklığıyla, mühürsüz oy kullanmayı yasal kabul eden bir yetkili organ kararının ışığında yapılmıştır. Bu, olamaz.

- GENEL BAŞKANI DEĞİŞTİRSEN NE OLUR: Bu yüzde 49’un kıymetini bilelim. ‘Bu benim zaferim’ dememek gerekiyor. Kendimizi parti özelinde iş tutar halden kaçınmak lazım. Onları rencide edecek hiçbir laf söylemeyeceğiz. Bir süredir parti platformlarıyla konuşuyor genel başkan. Oradan içimi aydınlatacak bir mesaj alamadım. Uyum yasaları gelecek, dar bölge gelecek... Tüzük kurultayı, program kurultayı toplasan, PM’yi değiştirsen, genel başkanı değiştirsen ne olur. Bu tartışmaların anlamı kalmadı. Bütün bunlar yüzde 49’u yabancılaştırır.

- KEMAL BEY KARARINI VERMELİ: Bunu değiştirmek CHP’ye düşer. 49’a sahip çıkmak lazım. Karşıda aday belli. Genel başkan (Kemal Kılıçdaroğlu) ben adayım diyorsa doğal olarak aday olur. Bunun derhal koalisyon ortaklarıyla kaynaştırılması, onların desteğine sahip olunması gerekiyor. İlk önemli karar, genel başkanın alması gereken karardır. Genel başkan ‘adayım’ derse, aday arama olayı gündemden kalkar, adayı topluma kabul ettirme aşaması başlar. Genel başkanım adayım derse, ben partili olarak olma demem. Kemal Bey’e dedim, kararını bildirmedi. Bir an önce bu konuda bir netleşme olmalı.

- KURULTAYI TOPLAMALI: Eğer genel başkan aday değilim derse, bir an önce adayı belirlememiz gerekir. Ciddi siyasal bir süreç lazım. Bu konuda görev CHP’nindir. CHP, cumhurbaşkanı adayı olmayı kabul eden, bunu talep eden, buna ikna edilen ne kadar insan varsa, onların tümünü, derhal kurultayını olağanüstü toplantıya çağırıp, bu kurultayda genel başkan kim seçilirse, cumhurbaşkanı o aday olacaktır, demeli.

Beraberlik değerli

Bu seçimin sevindirici boyutları da var. Bu kadar haksızlığa rağmen toplumun yarısı ‘hayır’ demeye devam etti. Zaten ‘evet’i talep edenleri huzursuz eden de bu. MHP’liler ile Kürtler bir doğrunun etrafında bir araya geldiler. Üstelik devlet büyüklerimiz bu dayanışmayı engellemek için kimlik tartışmalarını tahrik etmesine karşın, halkımızın yarısı bir araya geldi. Bu beraberlik değerli. Yeni Akit

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN