Dağdaki Köpeklere Büyükşehir Sahip Çıktı

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Sokak hayvanlarının insanlara zarar vermeden yaşamlarını özgürce sürdürmeleri için bakım ve rehabilitasyon çalışmaları yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kubbe Dağı’na terkedilmiş 10 büyük köpek ile 59 yavru köpeği alarak Sokak Hayvanları Barınma ve Geçici Bakımevine yerleştirdi.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre; Pütürge İlçesi Kubbe Dağı mevkiinde çok sayıda köpek ve köpek yavrularının olduğu ihbarı üzerine, Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürü Sami Altaş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Şevket Bozdağ ve Hayvansever Dernek Başkanı Gülsüm Fırat’ın da aralarında bulunduğu bir ekiple birlikte Kubbe Dağı’na intikal etti.

Kubbe Dağı’nda 2 gün süreyle yapılan inceleme ve aramalar sonucunda 10’u büyük, 59’u da yavru olmak üzere toplam 69 sahipsiz köpek toplanarak, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Geçici Bakımevine getirildi. Geçici Bakımevinde muayene ve bakımları yapılan köpeklerin rehabilitasyonlarına başlandı.

Son zamanlarda kırsala bırakılan köpek sayılarında artış olması üzerine, gerekli denetimlerin sıklaştırıldığı belirtilerek, köpekleri dağa bırakanların tespiti halinde gerekli yasal işlemlerin yapılacağı kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 3

BUNLARA DA BAKIN