Çocuklarımızın Eğitim Hayatlarına Güzel Dokunuşlarda Bulunuyoruz

Yeşilyurt Belediyesi 'Öğrenmeye Hoşgeldin' Projesiyle Minik Öğrencilerin Eğitim Hayatına Katkı Sunuyor.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

“Çocuklarımızın Eğitim Hayatlarına Güzel Dokunuşlarda Bulunuyoruz”

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 2019 yılında başlatılan ‘Öğrenmeye Hoşgeldin’ projesi, 2022-2022 Eğitim-Öğretim Yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerle buluşturuldu.

Yeşilyurt Belediyesi Bostanbaşı Kültür ve Sanat Bahçesinde önünde düzenlenen ‘Öğrenmeye Hoşgeldin’ etkinliklerine; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Veliler ve 1.Sınıf Öğrencileri katıldı.

Animasyon ve kukla gösterileri, yüz boyama, kağıt kesme ve kağıt boyama gibi aktivitelerle keyifli anlar yaşayan çocuklara Türk Bayrağı, balon, kek ve kırtasiye seti hediye edildi. Düzenlenen etkinliklerden dolayı Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sunan veliler,“ Gerçekten çok güzel bir ortam oluşturuldu, çok memnun kaldık, Yeşilyurt Belediyemiz çok iyi çalışıyor. Çocuklarımız çok mutlu oldu ve sevindiler. Uyum sürecinde olan çocuklarımızın okula alışmaları için bu tür etkinliklerin büyük faydasını görüyoruz. Böyle bir ortamda olmak çok güzel. Belediye Başkanımız Mehmet Çınar başta olmak üzere emek veren herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştular.

Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, düzenlenen etkinlikten dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sunup, çocuklara başarılı bir eğitim hayatı temennisinde bulundu.

Okula yeni başlayan öğrencilerle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘Öğrenmeye Hoşgeldin’ projesiyle çocukların eğitim hayatlarına güzel bir dokunuşta bulundukları söyledi.

Eğitimin hayat boyu devam ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Çınar, “ Yeni eğitim ve öğretim yılının ilçemizde sorunsuz geçmesi için üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirirken, ilkokula yeni başlayan çocuklarımızın okullarını sevmeleri, birbirilerine uyumlarını sağlamaları ve okumaya teşvik etmek içinde bu tür etkinlikleri her yıl düzenliyoruz. İlçemizde ilkokula başlayan 5 Bin 400 öğrencimize kırtasiye setlerimizi ulaştırırken, ‘Öğrenmeye Hoşgeldin’ etkinliklerimizle de çocuklarımızı sıcak, samimi ve güzel bir ortamda misafir ederek, onların sosyal ve kişisel gelişimlerine katkı sunmuş oluyoruz. Eğitim, kültür ve sosyal yatırımlarda markalaşan Yeşilyurt İlçemizde okula yeni başlayan minik çocuklarımıza yönelik düzenlediğimiz ‘Öğrenmeye Hoş geldin’ etkinliklerimizle eğitim hizmetlerimize ayrı bir güzellik katmış olduk. Bostanbaşı Kültür ve Sanat Merkezimizin bahçesinde yaşanan renkli ve keyifli anlarda çocuklarımızla bir araya gelerek onların heyecanını paylaştık. Çocuklarımızı neşeli, mutlu ve huzurlu görmek bizleri mutlu etmektedir. Herşey çocuklarımızın mutluluğu, güzel bir hayat yaşaması ve başarısı içindir. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının başladığı bugünlerde eğitim hayatlarına merhaba diyen çocuklarımızı okumaya teşvik etmek, birlikte güzel zaman geçirmelerini sağlamak için bu tür organizasyonları yılın her döneminde yapıyoruz. Çocuklarımız bir yandan eğlenirken diğer taraftan farklı aktivitelerde yeteneklerini ön plana çıkartıp sosyalleşme fırsatı yakalıyorlar. Animasyon gösterileri, yüz boyama, kağıt kesme ve boyama etkinliklerine katılan çocuklarımızın neşeli halleri, istekli oluşları ve gayretlerini takdirle karşılıyoruz. Tüm öğrencilerimize sağlıklı ve güzel bir eğitim-öğretim dönemi temenni ediyorum. Eğitim hizmetlerimizin başarıyla yerine getirilme sürecinde desteklerini esirgemeyen İlçe Kaymakamlığımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Okul Müdürlerimize, Öğretmenlerimize ve aile mensuplarına çok teşekkür ediyorum. “ diye konuştu.

Çocuklarla birlikte kağıt boyama ve kağıt kesme yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, etkinliklere katılan öğrencilere kırtasiye seti hediye etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN