Çalık, Malatya Kuzey Çevreyolu Hizmete Açılıyor

AK Partili Çalık: 'Kuzey Çevreyolumuzun 26,5 kilometresi asfaltlandı'

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya üzerinden Karadeniz, Akdeniz, Doğu Anadolu’ya veya tersi istikamette giden herkese hizmet verecek 53,5 kilometre uzunluğundaki Malatya Kuzey Çevreyolu’nun 26,5 kilometresinin tamamlandığını ve Ocak ayı sonunda yolun kısmi olarak trafiğe açılacağını söyledi.

Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında yapımı devam eden 53,5 kilometrelik Kuzey Çevreyolu’nda incelemelerde bulunarak, yolun son durumuyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdi. Kuzey Çevreyolu şantiyesinde gerçekleşen toplantıda konuşan Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Yusuf Güneş, Malatya Kuzey Çevreyolu’nun hem bölge hem de kendileri için önemli bir proje olduğunu söyledi. Güneş, “Konuyla ilgili gereken hassasiyeti bakanlığımız ve genel müdürlüğümüz en iyi şekilde gösteriyorlar. Bize düşen bu hassasiyeti sonuna kadar sürdürmektir.” diye konuştu. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise toplantının temel amacının Malatya’daki yol ağını güçlendirmek ve altyapıyı sağlam hale getirmek olduğunu belirterek, “Uzun süredir üzerinde konuşulan çevreyoluyla alakalı çalışmaları nihayetlendirmek için bir araya geldik. Elazığ Bölge Müdürü Yusuf Güneş’in de vereceği katkı çok önemli. Malatya, Doğu Anadolu’yu orta Anadolu’ya, Doğu’yu Batı’ya bağlayan illerimizden bir tanesi, çevreyolumuz bundan dolayı büyük önem taşıyor” dedi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da Kuzey Çevreyolu’nun yarısının bittiğini kaydederek, şunları söyledi: “Yeşilyurt bölgesinden Sivas yoluna ulaşılmış durumda. Yaka, Kendirli ve Samanköy bölgesinde de çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar planlandığı gibi de gidiyor. Ocak ayı içerisinde biten kısımda trafiğe açılacak. Bunun yanında Yeşilyurt bölgemizde bulunan bazı mahallelerimizin talepleri var, o konuda da istişarede bulunduk.”

ÇEVREYOLU 25 ADET KÖPRÜ VE KAVŞAK BARINDIRIYOR

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde millete hizmet için canla başla çalıştıklarını ve çok önemli yatırımları kentte hayata geçirdiklerini belirterek, Malatya için hayata geçirilen her bir yatırımın bulundukları bölgeye istihdam, ekonomik canlılık ve artan bir yaşam kalitesini beraberinde getirdiğini söyledi. Toplam 53,5 kilometre uzunluğundaki Malatya Kuzey Çevre Yolunun da bu noktada katma değeri yüksek bir yatırım olduğunun altını çizen Çalık, Çevreyolunun Darende Gölbaşı kavşağından başlayıp Pütürge yol ayırımından Malatya-Elazığ yoluna bağlanan bir bağlantı yolu olduğunu ve güzergah üzerinde 25 adet köprü ve köprülü kavşak bulunduğunu belirtti.

ULAŞIM SÜRESİNİ 1 SAATTEN 25 DAKİKAYA İNDİRECEK

Çalık, doğu batı trafiğinin şuanda şehir içinden geçtiğini ve ulaşım süresinin 1 saati bulduğunu, Kuzey Çevreyolu’nun tamamlanmasıyla bu sürenin 25 dakikaya düşeceğini ifade ederek, “Çevre yolunun aktif hale gelmesi ile birlikte yerel ve bölgesel trafiği barındıran mevcut şehir geçişi rahatlayacak. Trafik güvenliği ve konforunu artıran çevre yolumuz sayesinde zaman ile birlikte akaryakıttan da tasarruf sağlanacak. Dur-kalk beklemelerinin ortadan kaldırılmasıyla da egzoz gazı salınımı da önemli ölçüde azalacak. Bu yol Malatya’nın trafiğini de, ciğerlerini de temizleyecek.” dedi.

BUGÜNE KADAR 350 MİLYON TL HARCANDI

Çalık, bu yatırımın hizmete girmesi ile Malatya’nın daha az gürültülü ve daha temiz bir çevreye de sahip olacağını belirterek, “Proje bedeli 538 milyon TL olan bu yatırımımız için bugüne kadar 350 milyon TL harcama yapıldı ve 26,5 kilometresi tamamlandı. Yolumuzu kısmi olarak Ocak ayının sonunda trafiğe açacağız. Yolun tamamını da inşallah 2023 yılına varmadan trafiğe açmış olacağız. Çevreyolu Malatya’mızın hem şehircilik hem de ekonomik gelişimine katkı sağlayacağı gibi daha fazla yatırım çekmesine de imkan oluşturacak” diye konuştu. Malatya’da 2003 yılında 36 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu, 455 kilometreye çıkardıklarını, hem bu sayede hızlı, güvenli, konforlu ulaşım hem de akaryakıt ve zamandan tasarruf sağlandığını ifade eden Çalık, Beylerderesi’ne alternatif bir köprü için de çalışmaların başladığını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN