Çalık, Eczacılık Haftası Nedeniyle Bir Mesaj Yayınladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Sayın Öznur Çalık'ın 14 Mayıs Eczacılık Haftası ile ilgili mesajı aşağıdadır.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Sayın Öznur Çalık'ın 14 Mayıs Eczacılık Haftası ile ilgili mesajı aşağıdadır.

Sağlık sistemimizin en önemli halkalarından birini oluşturan eczacılar, insan sağlığını her şeyin üstünde tutma şiarıyla vatandaşlarımızın sıhhati, esenliği ve mutluluğu için gece gündüz mesleklerini icra etmektedirler.

Eczacı; sağlıkçı kimliğinin yanı sıra vatandaşlarla gönül bağı da kurar. Onlar kimi zaman bir sırdaş, bir dost, bir arkadaştır. Halka sağlık dağıttığı gibi kalplere de dokunur, derdimize derman olan, sevinçlerimizi paylaşandır. Acıyı dindiren, mutluluğa vesile olandır. İnsana hizmet, insanlığa hizmet düsturuyla eczacılar, aynı zamanda sağlıklı nesillerin oluşmasında müessir ve kutlu mesleğin birer temsilcileridirler. Onlar bu bilinç doğrultusunda kaliteli hizmeti vermenin gayreti içinde olmuşlar, olmaya da devam edeceklerdir.

AK Parti olarak bizler; iktidara geldiğimiz 2002’den bu yana ‘İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir.’ dedik, ‘Önce insan, Herkes için sağlık’ ilkesini benimsedik, eczacıları sıradan bir meslek mensubu olarak görmedik. Eczacıları, en önemli sağlık danışmanı, sağlık politikalarımızın paydaşı, tamamlayıcısı ve vatandaşın bilinçli ilaç kullanımında kritik öneme sahip kilit bir rolde gördük. Vatandaşlarımızın ilaca ve eczacıya erişimini kolaylaştırdık, ilaç kuyruklarını ve zulmünü bitirdik. Sağlıktaki dönüşümün, reformun en önemli ayağını ilaca erişimde sağladık. Bunu da eczacılarımızla birlikte verdiğimiz el ele mücadeleyle gerçekleştirdik. Eczacılığın geleceği de Türkiye’nin geleceği gibi aydınlıktır. Bu ışığı, milletimizin ve devletimizin bekası için istikbalimize tutmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerimle; vatandaşlarımızın derdine derman olan, büyük bir duyarlılıkla insanların sağlığına kavuşmalarına vesile olan tüm meslektaşlarımın 14 Mayıs Eczacılık Haftası’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, daima sağlıklı ve esenlikli günler temennisinde bulunuyor, saygılarımı ve selamlarımı iletiyorum.Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN