Burhan Lüleci, Şeker'de Çözüm Adil Bir Pay Dağılımıdır

AKTER Grup Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Lüleci, Son Günlerde Yaşanan Şeker Fiyatları İle İlgili Bir Açıklamada Bulunarak Gündemi Değerlendirdi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Akter Grup Yönetim Kurulu Başkanı  Burhan Lüleci, 35 Yıllık Şeker Sektöründe Faliyet Gösterdiğini Söyleyerek, Sektörün Sorunlarrını İyi Bildiğini  Söyleyerek , Sorunun Çözülmesi Noktasında  Devlet Yetkililerinin ,  Özel  Sektör Firmalarının ve Konuyla İlgili ve Yetkili Sektör Temsilcilerinin Bir Araya Gelerek Şeker Konusunda  Bir Daha Sorun Yaşanmaması Noktasında Ortak Akılla Karar Alıp Her kesimin Menmun Olacağı Bir Çözüm Üretilmesi Gerekmektedir Dedi.

İş İnsanı Burhan Lüleci, Türkiye'nin  ve Özellikle Malatya ve Bölgesinin Seker Pancarı Üretimi Noktasında Bir Üs Olduğunu Söyleyerek Şeker Sıkıntısı Yaşanmasına Bir Anlam Veremediğini , Oysaki Malatya'nın ve Türkiye'nin Şeker Pancarı  ve Şeker Üretimi Noktasında Dünyanın En Büyük Aktörlerinden Birisinin Olması Gerekir. Ypılan Yanlış  ve Hatalı Politikalar  Ülkemizde Bir Şeker Krizinin Yaşanmasına Neden Olmuştur.  Oysaki Çözüm Çok Basit ve Kolay. "YETİŞTİRMEK, ÜRETMEK, İŞLEMEK VE PAZARLAMAK. 

Akter Grup Yönetim Kurulu Başkanı  Burhan Lüleci Konuyla İlgili Yaptığı Açıklamada Şeker Sektörü İle İlgili Önemli Konularada Değindi.

İş İnsanı Burhan Lüleci Açıklamasınsa ; Gündeme dair ; Hele konu şeker olunca.

* Küçük beyinler kişiyi ,orta beyinler olayları ,büyük beyinler sistemi konuşurlar  sözüyle giriş yapalım.

*Ağzı olan konuşuyor?

Hele ülkenin gündemi ekonomik sorunlar ve vatandaşın geçim sıkıntısı olduğunda  Kargaşa,Zihin bulanıklığı, Huzursuzluk çıkartmak için fırsat bu fırsat.

Amaç bağcı değil (sorun ve çözüm odaklı değil) üzüm yemek üzere belden aşağı konuşmak.

-Faydası ne,

-Çözüm ne,

-Sorun çözülüyor mu?

*Konuya hakim olmayan,kulaktan dolma bilgilerle özden uzak kişi ve şahıs odaklı belden aşağı saldırmakla gündeme gelmek.

YAZIK !

*Bu memlekete, Bu şehre ,Bu zaman kaybına YAZIK ?

Artık temsil yetkisi yüksek, Erdemli,Liyakatlı,Emin, makamını saltanat gören değil, makamının kölesi zihniyetine sahip olan erdemli  şahıslara ihtiyaç var.

Artık yeter temsil yetkilerinizi bu devletin ve bu milletin sorunlarına çözüm odaklı fikirler üreterek  kullanın ve çözüm bulun ?

*Ülkenin gündemi belli iken,Sanayici,üretici, Tüketici 50 Kilogram Torba Şekeri 450 - 500 Lira'dan temin edemezken, Ülkenin ihtiyacı olan şekerin %70 özel şeker fabrikalarının depolarında, %30 devlet şeker fabrikalarının depolarında mevcutken şeker bolluğu varken , Neden 350-400 Lira'dan piyasada şeker bulunamıyor.

Tüketicilerin ihtiyaçları karşılanmıyor?

% 30 stok bulunduran Türk Şeker  Küçük esnaf ve imalatçıları mağdur etmemek için adet bazında fabrikadan direk Satış yaptığında fabrika önünde tezgah açarak 265 Lira'dan alınan şekeri Tüketiciye sunmak ve helal para kazanmak varken neden 50 Kilogram Toz Şeker kapıda 400 -450 Lira'dan satıldı?

%70 Stok bulunduran özel şeker fabrikaları 50 Kilogram Toz  Şekeri 450 -500  Lira'dan aşağı neden  satmazlar?

Türk Şeker Tüketici halkı mağdur etmemek için çözüm odaklı tüketiciye rafta 5 Kilogram Toz  Şekeri 35 -38 Lira'dan satışa sunmak lçin hizmet çabası sarf ederken birikimi ,yetişmiş nitelikli eleman gücü ve alt yapısı olan kuruluşları, haksız,mesnetsiz ve kulakdan duyumlara bağlı bilgilerlemi eleştiriyorlar?

AMAÇ !

Yetiştirmek, işlemek, üretmek, kaliteli ve ekonomik ürünü en iyi şekilde tüketiciye sunmaktır.

AYRICA !

1-Ülkemiz pancar yetiştirmek için bir cennet. (Çifçinin alın teri hesaplanarak emeğinin karşılığı verilip ektirilirse hammade sorunu yok.)

2- Şeker fabrikaları tam kapasite çalıştırılıp katma değeri yüksek (ispirto,alkol v.b.)  ürünler verimlilik ilkesiyle üretirlerse.

3-Verimlilikten dolayı rekabet gücümüz artarsa  Dünya borsasında ve iç piyasada şeker sorun olmaz.

"YETİŞTİRMEK,

ÜRETMEK, İŞLEMEK, PAZARLAMAK.

BU ÜLKE CENNET"

Yeterki Sistemi Kurup Çalışmasını Ve Adaletle Paylaşmasını Bilelim.

Kamuoyunun dikkatine ,

Saygılarımla ,

Burhan Lüleci

Akter Grup Yönetim Kurulu Başkanı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN