Battalgazi Belediyesi'nden Ödüllü Fotoğraf Yarışması

Battalgazi Belediyesi tarafından ilçenin kültürel, tarihi ve doğal zenginliğini gözler önüne sermek ve Malatya'nın simgesi haline gelen Kayısı'nın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 'Battalgazi Kayısı Hasadı Fotoğraf Maratonu' konulu ödüllü fotoğraf yarışması düzenlenecek.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Battalgazi Belediyesi ve Fırat Kalkınma Ajansı tarafından Malatya Fotoğraf Sanatı ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) iş birliği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) destekleriyle “Battalgazi Kayısı Hasadı Fotoğraf Maratonu” konulu ödüllü fotoğraf yarışması düzenlenecek. İlçenin kültürel, tarihi ve doğal zenginliğini gözler önüne sermek, Türkiye’nin Avrupa Birliği nezdinde coğrafi işaret tesciline sahip olan Kayısısının hasadı, kurutulması, pazarlaması gibi işlemlerinin fotoğraf sanatçıları tarafından kadraja alınmasını sağlamak amacıyla düzenlenecek olan ödüllü fotoğraf yarışmasına, 18 yaş üstü amatör veya profesyonel tüm fotoğrafçılar en fazla 5 eser ile katılım sağlayabilecek. Katılımcılar, 1 ile 4 Temmuz tarihleri arasında siyah beyaz ve renkli olarak çektikleri fotoğraflarla ücretsiz olarak yarışmaya başvuru yapılabilecek. 1 Temmuz Perşembe günü saat: 09.00’da Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray’ında başlayacak olan başvurular, 4 Temmuz Pazar günü saat: 13.00’te sona erecek. 4 Temmuz Pazar günü saat: 14.00’te jüri üyeleri tarafından yapılacak olan değerlendirmelerinin ardından saat: 19.00’da ise Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda fotoğraf yarışmasının ödül töreni gerçekleştirilecek. Değerlendirmeye gönderilecek fotoğrafların, Battalgazi ilçesi sınırları içerisinde çekilmesi şartıyla, yarışmaya her ilden katılım sağlanabilecek.

BİRİNCİYE 10 BİN TL PARA ÖDÜLÜ

Battalgazi Belediyesi jüri değerlendirmesinin ardından dereceye giren yarışmacılar, çeşitli hediyeler ile ödüllendirilecek. Birinci olan yarışmacıya; 10 bin TL para ödülü, ikinci olan yarışmacıya; 8 bin TL para ödülü ve üçüncü olan yarışmacıya ise 6 bin TL para ödülü hediye verilecektir. Fırat Kalkınma Ajansı tarafından verilecek olan 3 bin TL para ödülü ise Battalgazi ilçe sınırları içerisinde bulunan tarihi mekanlardan çekilmiş fotoğraflar arasında seçilecek. Ödüllü fotoğraf yarışmada; Jürinin mansiyon ödülü ise bin TL olarak açıklandı. Öte yandan dereceye giremeyen ama sergilenmeye hak kazanan 37 adet eser sahibine ise 300 TL para ödülü hediye edilecektir.

BAŞKAN GÜDER: “BU ÖZEL YARIŞMAYA HERKES DAVETLİDİR”

Ödüllü fotoğraf yarışması başvurularının herkese açık olduğunu belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, katılım çağrısı yaparak, şunları söyledi: “Amacımız, Battalgazi’mizin ve Malatya’mızın tanıtımına katkı sağlamakla birlikte; kültürel, tarihi ve doğal zenginliğini gözler önüne sererek, ilçemize ait bir zengin bir arşiv oluşturmaktır. Bu özel yarışmaya tüm fotoğraf sanatçıları ve amatör fotoğrafçılıkla uğraşan herkes davetlidir. Yarışmaya katılacak vatandaşlarımıza şimdiden teşekkür eder ve başarılar dilerim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN