Başkan Yılmaz  Tütün Baronlarının Yanında Değil, Üreticimizin Yanında Olacağız

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz , Yönetim Kurulu Üyeleri ve Doğanşehir İlçe Başkanı İle Birlikte Doğanşehir'de Tütün Üreticileri  ve Çiftçilerle Bir Araya Geldi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz , Dış Kaynaklı Tütün Baronlarının Yanında Değil, Milli ve Yerli Tütün Üreticimizin Yanında Olacağız Dedi.

Doğanşehir’li tütün üreticileri, Başkan Hakan Yılmaz’a  yaşadıkları  sorunlar   ve sıkıntılar  hakkında  bilgi  vererek  tütün  satışına  konulan  yasağın bir an  önce  kaldırılmasını  istediler.

Doğanşehir Tütün Ekicileri  ve Çiftçiler Platformu Üyeleri  yaptıkları  açıklamada,  ilçe  halkının  büyük  bir  geçim  kaynağı  olan tütün  ile  ilgili  çıkan yasanın acilen  değiştirilmesini yoksa  yasanın  bu  haliyle  kalması  durumunda  artık  hiçbir Doğanşehir’linin  tütün ekemeyeceğini  ve  büyük  bir  ekonomik  krizle  karşı  karşıya  kalacaklarını  söylediler.  Üreticiler  yasa  çıkmadan  önce  ilçenin  geçim  kaynağının  büyük  bir  bölümünün   tütün  üretimi  olduğunu ,  bunun  haricinde   elma ,  nohut  ve  kayısı  gibi ürünlerden geçimlerini kısıtlıda olsa sağladıklarını  söyleyen  üreticiler,  asıl  geçim  kaynaklarının tütün  olduğunu, eğer  tütün ekmez  ve  biçmez  isek,   ne  geçimizi  sağlayabilir  ne  çocuklarımızı  okutabiliriz  dediler. Geçim kaynağımız  tütüne  konan  yasak   Doğanşehir  halkını ciddi  anlamda  olumsuz etkiledi. Bizler  tütünümüzü  satamaz  ve  Pazar  bulamaz hale  geldik. Eskiden İlçe  dışına  tütünümüzü  pazarlarken şimdi  elimizden  çıkaramıyoruz.  Ektiğimiz  tütünü  elden  çıkaramadığımız  için evlerimizde ve depolarımızda  çürür  hale  geldi.  Sizlerden  Doğanşehir halkının sesi  olup  sesimizi  duyurmanızı  talep ediyoruz.

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz , Basit  usul  vergi  sistemi ile  tütün  üreticisi  kardeşlerimizin  çiftçilerimizin  kayıt  altına  alınması  çiftçi  kayıt  sistemimize  mutlaka  üreticimizin  kayıt  edilmesi  yıllardır  milli  ürünümüz  olan  tütünümüzün  kayısı  gibi  elma  gibi , fasulye  ve  patates  gibi  diğer  tarım  ürünleri  gibi milli  bir  ürün  olarak  kabul  edilmesi   gerekir. Tütün  üretiminin  sanki  bir  esrarmış  gibi  eroinmiş  gibi  muamele görmesi  doğru  değildir.  Bununla  ilgili  yasal  düzenlemenin acilen yeniden  yapılıp  kargo  ve  nakliye  taşımacılığında  yeniden düzenleme ile serbest  hale  getirilmesi  gerekmektedir.

Başkan Hakan Yılmaz konuşmasında, Tütün ile  ilgili 1 Ocak 2022’de Çıkartılan kooperatif yasası çiftçinin lehine gibi gözükse de aslında çiftçinin aleyhine olan bir yasadır. Çıkartılan bu yasa daha çok uluslararası tütün şirketlerinin ve sermaye baronlarının işine gelmektedir. İnşallah en kısa  zamanda  yapılan  bir  seçimde iktidara  gelip Siz tütün emekçilerinin emeklerini bu şirketlere  ve sermaye baronlarına terk ettirmeyeceğiz.  Bu yasakla sadece tütün üreticileri değil, milyonlarca insan  işsiz  ve aşsız  kalacaktır. Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi  bu  yasayla  ilgili  bir  yıl  önce tütün sorununu  Meclis  gurup toplantısında gündeme  getirdi  ve  sizlerin  sesi  oldu. Biraz  öncede  söylediğim  gibi  İnşallah  en  kısa  zamanda  iktidara  geldiğimiz  gün  tüm  çiftçilerimizin  sorunlarını  çözerek , ithal  eden  değil üreten bir  Türkiye  haline  getireceğiz. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN