Başkan Uçkan, Yerel Basın Ayrım Yapılmadan Desteklenmelidir

Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı Ahmet Ercan Uçkan, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' Nedeniyle Anadolu Basın Birliği Malatya Şubesini Ziyaret Etti.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Başkan Ahmet Ercan Uçkan, Basın ve Medya Kuruluşları Son Yıllarda hiç olmadığı kadar zor durumdadır. Her gün bir Gazetenin, Derginin, Televizyonun, Radyonun hatta İnternet Haber Sitelerinin kapandığına şahit oluyoruz. Başta ekonomik şartlardan dolayı özellikle yazılı basının kullandığı kağıt fiyatlarının yüksekliği Radyo ve Televizyonların frekans ve lisans ücretlerinin yüksekliği nedeniyle birçok kurum kapanmak zorunda kaldı.  Çalışanlar işsiz kaldı. Basın ve Medya arasında yapılan ayrımcılık nedeniyle Cumhur İttifakına yakın havuz medya kuruluşları her türlü maddi manevi desteklenirken, bu havuzun içerisinde olmayanlar gerek ekonomik gerekse siyasi baskı altında kalarak zor şartlarda görev yapmaya çalıştı.

Özellikle geliri olmadığı için yerel medyanın ayakta kalamadığını bu nedenle yerel medyanın desteklenmesi gerektiğini söyleyen Başkan Ahmet Ercan Uçkan, Hükümetin ve yerel yöneticilerin bir kesimi değil tüm yerel medyayı desteklemelidir dedi. Ekonomik özgürlüğünü kazanmış bağımsız ve özgür bir yerel medya demokrasinin teminatı ve sesi olur. Siz Anadolu Basın Birliğinde görev yapan her bir arkadaşımızı yakından takip ediyoruz. Sizler özellikle tüm siyasi partilere eşit mesafede davranıyorsunuz ve bizlere büyük destekler veriyorsunuz.  Ben şahsım, Yönetim Kurulum ve Partim adına sizlerin bu anlamlı gününü 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutluyoruz sizlere işlerinizde başarılar diliyoruz dedi.

 Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ ise burada olan ve olmayan her bir emekçi gazeteci arkadaşımız Malatya'nın ve sizlerin sesi olmaya çalışıyor. Sizlerin çalışmalarınızı, faaliyetlerinizi yayın organlarında yayınlayarak kamunun bilgi sahibi olmasında büyük hizmetler etmektedirler.  Bizleri bu anlamlı günde unutmayıp ziyaret etmeniz bizleri mutlu etmiştir. Bu ziyaret vesilesi ile bende tüm Çalışan Basın Emekçisi meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN