Başkan Sarıbaş,  Çiftçilerin Sorunlarını Dile Getirdi

İyi Parti Malatya il Başkanı  Av. Süleyman Sarıbaş  çiftçinin  sorunlarını dile getiren açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya’mızın önemli gelir kaynaklarından  biri olan kayısı en başta gelir. Şehrimizin ismi ile özdeşleşen “Malatya kaysısı “ çiftçimiz için bir geçim, her şeyden öte bir hayata tutunma sebebidir.

Ancak mevcut iktidar her işte olduğu gibi kayısı işinde `de  `MIŞ` gibi yapmıştır. Malatya`ya büyük şahsahalarla TMO [Tarım mahsulleri ofisi] alım merkezi ofisi açmış,  kayısıyı alacakmış gibi yapmış ama maalesef kayısı sezonu sona ermek üzere olduğu halde hal kayısı almadığı gibi fiyatları da belirlememiştir. Anlaşılan o ki bu politika ile kayısı fiyatlarının düşmesi amaçlamak çiftçinin ezilmesi, tüccarın kazanması öngörülmektedir.

Her zaman belirtiğimiz gibi Malatya da bürokrasiyi iyi denetleyen bir makam yoktur.

Valilik işlevsiz, vali yetersizdir. Olan millete olmaktadır.

Elektrik-gübre –göztaşı –işçilik ve mazot fiyatları %100 oranında artarken üretici çiftçi sahipsiz kalmıştır. TMO nın derhal fiyat açıklaması  ve   gereken alımlara suretle başlaması gerekir.

Bir gün de bizi şaşırtın MIŞ gibi yapmayın iktidarın son günlerinde bari milletin hayrına bir iş yapın, çiftçimizi  daha fazla ezdirmeyin.

Bir de beldeleri ve köyleri gezen  İKTİDAR milletvekillerine sorun`, bu gezilerinin sonunda gübre fiyatlarını, elektrik fiyatlarını, mazot fiyatlarını ucuzlatmayı vadediyorlar mı? Gezilerin amacı çiftçinin yanında olmak değilse neden gezerler hiç mi utanmazlar. TMO nun hala kayısı fiyatlarını açıklamadığını ve hala neden alım yapmadığını lütfen sorun hiç  bir derde çare olmadan kuru kalabalık gezmek   aç tavuk misali pislik getirir  İktidarı kaybedenlerin milletin gönlünde yeri olamaz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN