Başkan Kiraz'dan İsmet İnönü Vefatının 48'inci Yıldönümü Mesajı

İsmet Paşa'mızı, vefatının 48'inci yılında saygıyla, şükranla ve minnetle anıyoruz.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

CHP İl Başkanı Enver Kiraz; “İsmet İnönü,  ülkeye demokrasinin gelmesinde en büyük söz sahibi olan devlet adamıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularından, ulusal bağımsızlık savaşımızın önemli kahramanlarından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın silah ve mücadele arkadaşlarından, hemşerimiz; her zaman kendisiyle onur ve gurur duyduğumuz İsmet Paşa’mızı, vefatının 48’inci yılında saygıyla, şükranla ve minnetle anıyoruz. Bugün İsmet İnönü’ye laf edenler, oturduğu koltuklara onun sayesinde sahip olduklarının farkında bile değiller. Vefatının üzerinden 48 yıl geçmesine rağmen onun düşüncesinden korkuyorlar. İsmet Paşa’mızın anlayışından korktukları için laf ediyorlar. İnönü, Sevr’i elinin tersiyle etmiş, Lozan’ı bütün Avrupa ve emperyalist güçlere karşı imzalatmış büyük bir lider olduğu gibi; bu ülkede demokrasinin temellerini atan, belki dünyada eşi benzeri görülmemiş şekilde kendi rakibini kendisi yaratma başarısını ortaya koyarak Türkiye’de çok partili sisteme geçişin, demokrasinin temellerini atan önemli bir kişilik, şahsiyet, kahramandır” dedi.

CHP İl Başkanı Kiraz, Büyük Devlet Adamı ve 2.Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün vefatının 48’inci yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.    

Kiraz, İsmet İnönü’nün, büyük bir devlet adamı olduğunu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın silah arkadaşı olarak ülkeye büyük hizmetlerde bulunduğunu ifade ederek, “İnönü, emperyalizme diz çöktüren, Serv Anlaşması’nı paramparça ederek Lozan Barış antlaşmasını imzalatan bir devlet adamıydı. Bu ülkeye demokrasinin gelmesinde, temellerinin atılmasında en büyük söz sahibi olan birisiydi. Çok partili sistemi bu ülkeye getirerek, demokrasinin bu ülkede kök salmasına sebebiyet verdi. Bu anlamda yine bugün ki dış politikadaki çıkmazı değerlendirdiğimizde aslında İsmet Paşa’nın hem ülkeyi İkinci Dünya Savaşı’na sokmaması, hem Sevr’i paramparça ederek Lozan’ı imzalaması gibi noktalardan ders alınacak birçok noktada çalışmalar yaptığını görüyoruz. Onların çizdiği yolda yürümeye devam ediyoruz. Genel Başkanımız olarak da CHP’de siyaset yaparak ve partiye sahip çıkarak onların aslında bizlere göstermiş olduğu hedeflere doğru ülkeyi daha çağdaş medeniyetler seviyesine çıkartma noktasında çabalarımızı hep birlikte sürdürüyoruz.

Partimizin onursal genel başkanı olarak uzun süre genel başkanlığımızı yapmış olan İsmet İnönü'nün çizdiği yolda, Mustafa Kemal Atatürk'ün bize çizdiği yolda yürümeye devam edeceğiz. Maalesef onların ortaya koyduğu hedeflere henüz ulaşmış değiliz. Onun için yolumuz uzun, mücadelemiz yoğun. Bu yoğun mücadeleyle, bu uzun yolda yürümeye devam edeceğiz. 48’inci ölüm yılında bir kez daha hemşerimiz, büyük kahraman, büyük devlet adamı İsmet Paşamızı memleketi Malatya’dan şükranla ve minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN