Başkan Gürkan, Öğrencilerin Karne Heyecanına Ortak Oldu

Okullarda 2016-2017 eğitim yılı sona ererken, Malatya'da 169 bin 670 öğrenci karne aldı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Okullarda 2016-2017 eğitim yılı sona ererken, Malatya’da 169 bin 670 öğrenci karne aldı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, öğrencilerin karne heyecanına ortak olarak, öğrencilere karne dağıttı.

Hacı İbrahim Işık İlkokulu’nda gerçekleştirilen karne törenine, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, bazı birim müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler ile veliler katıldı.

 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2016-2017 eğitim öğretim yılında gösterilen emeklerden dolayı eğitim camiasını kutlayarak, öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. Başkan Gürkan, “Değerli yavrular sizler bir yıl boyunca, bir eğitim öğretim yılı boyunca, okula gelip gittiniz, derslerinize çalıştınız, okulda öğretmenlerinizin vermiş olduğu dersleri ve ödevleri yerine getirdiniz. Öğretmenlerinizde bu bir yıl boyunca yapmış olduğunuz çalışmaların değerlendirmesini biraz sonra size karne olarak verecekler ve o karnede herkesin çalışma performansı da gösterilecek. Ben tabi öğretmenlerinizin bir meslektaşları olarak sevgili öğrencilerle birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Ayrıca bir öğretmen, çocukları kendi evladı gibidir.

 Kendi evladı nasılsa o çocukların tırnağına taş gelmemesi noktasında gayret ve çaba gösterir. Ve o çocukları da hayata en iyi şekilde hazırlama noktasında gayret ve çaba gösterir. Cenab-ı Allah öğretmenlik mesleğine de sevgi ve muhabbet vermiş. Tüm öğretmenlerimi tebrik ediyorum. Eğitim öğretim yıllarında göstermiş oldukları çalışmalardan dolayı kendilerini kutluyorum. Sizin de yaz tatilinizin size hayırlı olmasını diliyorum. Yaz tatilinde umuyorum ve inanıyorum boş kalmayacaksınız. Karnesinde kırık not olanlar bir sonraki sınıfta daha başarılı, üst not almaya gayret edecek. Teşekkür almak isteyenler, takdir almaya gayret edecekler. Ve inşallah gelecekteki hayata öğretmenleriniz sizi hazırlayacak. Sizde hayata hazır bir şekilde diplomanızı alarak hayata atılacaksınız. Ben tekrar eğitim öğretim yılında göstermiş oldukları çaba ve gayretlerinden ötürü ilçe Milli Eğitim Müdürümüze, Okul Müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Siz öğrencilerimizi de devamlı takip noktasında göstermiş olduğunuz hassasiyet ve derslerinizde göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı kutluyorum. Ve yaz tatilinizin sizlere hayırlı olmasını temenni ediyorum. Önümüzdeki Bayram’ında bayram tadında kutlanmanızı Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.

Başkan Gürkan’ın yaptığı konuşma sonrası öğrencilere karne dağıtıldı. Karneleri alan öğrencilere, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından oyuncak ve kitap hediye edildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN