Başkan Güder'den Hicri Yılbaşı Ve Muharrem Ayı Mesajı

Hicri yılbaşı ve Muharrem ayı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayarak, tüm İslam dünyasının Hicri yılbaşını tebrik eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Muharrem ayı, ilahi lütuf ve ihsanın tüm inananların üzerine adeta sağanak gibi yağdığı bir zaman dilimidir' dedi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Hicri yılbaşı ve Muharrem ayı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Milletimizin ve İslam aleminin Hicrî 1444’üncü yılını en içten dileklerimle tebrik ediyorum’ diyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yeni hicri yılın tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini dilediği mesajında; “İlahi bereket ve feyzin coştuğu, bollaştığı bir ay olan, Muharrem ayı ile başlayacak olan yeni bir Hicri yılı daha idrak edeceğiz. İslam tarihinde önemli bir yere sahip olan ve hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayına kavuşmanın manevi huzuru içerisindeyiz. Hicri takvimin başlangıcı olan Muharrem ayı, birlik, beraberlik, hoşgörü, yardımlaşma, dayanışma gibi toplumsal bağlarımızı ve bizleri birbirimize bağlayan müstesna günlerdendir. Müslümanlar için bir milat olan Hicret, Allah’a ve onun kutlu elçisi Rahmet Peygamberi’ne gönülden bağlılığın bir ifadesi, hakka, hakikate, ilme, irfana ve medeniyete yapılan yolculuktur.

Muharrem Ayı, ilahi bereket ve feyzin yanı sıra, zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesi hüznünü de barındırmaktadır. Kerbelâ’da, Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)’in, “dünyanın iki çiçeği”, “cennet çocuklarının efendileri” diye övdüğü; Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin ve çoğu Ehl-i Beyt’ten 70’den fazla insanın şehit edilmesi Muharrem ayını bir mateme ve hüzün mevsimine dönüştürmüştür. Muharrem Ayı matem ayı olmakla beraber, Halk arasında paylaşmanın simgesi haline gelen Aşure günü, birlik ve beraberliği perçinlemektedir. Kaynayan kazanda farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Yeni Hicri Yıl’ın başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam coğrafyasına hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, bereket ve feyzin, ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı böylesine güzel bir aya girmenin sevinci ve mutluluğu ile Milletimizin, Battalgazili hemşerilerimin ve İslam aleminin Hicri 1444’üncü yılını en içten dileklerimle tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN