Başkan Güder, Basın Çalışanları İle Yatırımları Gezdi

Malatya'daki yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcileri, Battalgazi Belediyesi tarafından Medeniyetin Kalbi Battalgazi'ye kazandırılan bazı yatırım alanları ve yapımı devam eden diğer proje alanlarını gezdi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Basın Mensupları Battalgazi’deki Yatırımları Gezdi

Malatya’daki yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcileri, Battalgazi Belediyesi tarafından Medeniyetin Kalbi Battalgazi’ye kazandırılan bazı yatırım alanları ve yapımı devam eden diğer proje alanlarını gezdi. Hizmetleri takdire şayan bulan medya temsilcileri, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkürlerini iletti.

Malatya’daki yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcileri, Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen yatırım ve hizmetleri, düzenlenen gezi turu ile yakından tanıma fırsatı buldu. Basın mensupları üstü açık tur otobüsle gerçekleştirilen yatırım ve hizmet turu kapsamında, ilk olarak türkülere konu olmuş ve çevreyolu altı kavramını ortadan kaldıracak olan Derme Deresi Projesi’ni gezdi. Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla riskli bölge ilan edilen ve kısa sürede kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağı Şehit Fevzi Mahallesi'ndeki 110 dönüm alanı gezen medya kuruluşlarının temsilcileri, Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesi üzerindeki 15 dekarlık sera park alanı, Hanımınçiftliği Gençlik Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Çocuk Eğitim Trafik Parkı, Yeşilçam Sosyal Tesisleri ve İspendere Şifalı İçmelerini incelemelerin yanı sıra, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’den devam eden yatırımlar hakkında bilgiler aldılar. Doğu’nun incisi Battalgazi’de hayata geçen bütün yatırımlar ve sosyal projeler hakkında basın mensuplarına bir yandan bilgiler aktarıp diğer taraftan yöneltilen tüm sorulara cevap veren Başkan Güder, yapılan hizmet ve yatırımlarda, bölgeler arası gelişmişlik farkını ortadan kaldırmaya ayrı bir önem verdiklerini söyledi. İnceleme ziyaretinin sonunda Battalgazi Belediyesine ait İspendere Şifalı İçmelerinde ağırladığı basın mensuplarının yatırımlar hakkında ki görüşlerini dikkatlice dinleyerek notlar alan Başkan Güder, hizmet ve yatırımlarda istişareye büyük önem verdiklerinin altını çizdi.

BASIN MENSUPLARINDAN BAŞKAN GÜDER’E HİZMET VE YATIRIM ÖVGÜSÜ

Battalgazi’de güzel hizmetler imza atıldığına şahit olduğunu aktaran yerel medya temsilcilerinden Remzi Hayta, “Öncelikle bu gezi programını organize eden Battalgazi Belediyemize teşekkürlerimi sunuyorum. Çok güzel büyük ve güzel projelere işlere imza atmışlar. Özellikle İspendere Şifalı içmelere değinmek istiyorum. Burası adeta cennet olmuş. Başkanımızın ve ekibinin emeğine sağlık. Masa başında Battalgazi Belediyesi bir şey yapmıyor demek inanın büyük bir nankörlüktür. Başkanımız daha da güzel işlere imza atacağına yürekten inanıyorum” derken, Ali Aladağ isimli yerel medya temsilcisi ise, “Bizim yıllardır gündeme getirdiğimiz bir konu vardı. Çevreyolunun üstü ve çevreyolunun altı. Yıllar önce çevreyolu altına milyonluk yatırımlar gelecek deselerdi, bir gazeteci olarak yine oyalıyorlar derdim. Fakat bu hizmet Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile gelmiş. Bugün gezdik ve bunu gördük. Almanya’dan gelenler bizlere Avrupa’yı bir görün derlerdi. Ben şimdi diyorum ki; gelin Battalgazi’yi ve İspendere’yi bir görün. Battalgazi tamamen değişim ve gelişim içinde.Malatya’da ve Battalgazi’de böyle bir değişimi başlatan Osman Güder başkanımıza ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Filiz Yavuzkurt isimli yerel medya temsilcisi ise,”Bazı şeyler anlatılmaz, yaşanır. Battalgazi yaşanması gereken bir ilçe. Yani söylemekle görmek çok farklı şeyler. Bugün çok güzel bir program oldu. Her yatırımı ve hizmeti inceledik. Bilgiler aldık. Bilmediğimiz şeyleri de öğrendik. Gerçekten İnanılmaz bir program oldu. Bugün gördüklerimiz bizi çok şaşırttı. Bütün çalışmalar projeler harika. Duyduğunuz ile değil, gördüğünüz ile yargılayın. Ön yargılı olmayalım hiçbir şekilde.  Yapılan hizmet mükemmel. Tüm ekip başkan ve yardımcılarını sonuna kadar kutluyorum. Biz Malatya sevdalısıyız bunu da yok sayamayız. Emeğinize yüreğinize sağlık” şeklinde konuştu.

BAŞKAN GÜDER: “HEPİMİZİN ORTAK BİR SEVDASI VAR”

Daha yaşanabilir bir Battalgazi’yi yeniden inşa ettiklerini ve hizmetlerle dolu dolu 2 yılı geride bıraktıklarını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Öncelikle yerel ve ulusal basın mensuplarını böyle bir programda ağırlamaktan dolayı mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Battalgazi Belediyesinin kapıları ve hizmet alanları tüm hemşehrilerimize sonuna kadar açıktık. Hizmetlerimizin birçok yerel yönetim tarafından örnek alınmasının temelinde, istişare kültürünü canlı tutmamız ve toplumun tüm kesimlerine kulak vermemiz vardır. Günün her saatinde hemşehrilerimizle birlikteyiz. Hepimizin ortak bir sevdası var. Ortak sevdamız bulunduğumuz yeri değiştirmek ve güzelleştirmektir. Kısacası hepimiz bu topluma hizmet ediyoruz. Amacımız bölgemizdeki insanların yaşam kalitesini, yaşam konforunu yükseltmek için elimizden gelen hizmeti en iyi şekilde onlara sunmaktır. Bölgeler arası gelişmişlik farkını kesinlikle ortadan kaldırmamız lazım. Hizmet ve yatırımlarımızda birinci önceliğimizdir budur. İlçemiz dışarıdan çok göç alan bir ilçe. Toplumun her kesiminden göçler alıyoruz. Bizim bu insanlara kucak açmamız lazım. Onların gönüllerine dokunmamız gerekiyor. İnsanların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarımızı sürdürmemiz lazım. Bu felsefe siyasi hayatımıza mal olsa dahi, biz bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bir örnek vermek istiyorum. Şehir Fevzi Mahallesi dönüşümünü çalışmasını ilk söylediğim zaman, en yakın arkadaşım eski belediye başkanı Cemal Akın örneğini göstererek, çok riskli bir işe kalkıştığımı söyledi. Ben siyasi hayatıma bile mal olsa, insanların yararına ve faydasına dokunacak bir hizmet varsa, o işin altına sadece elimi değil, gövdemi dahi koyacağımı söyledim. Amacımız daha yaşanabilir bir Battalgazi’yi inşa etmek” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZ 2024’TE FARKLI BİR BATTALGAZİ GÖRECEK”

Vatandaşların 2024’te farklı bir Battalgazi göreceğini vurgulayan Başkan Güder, “Kamu, kurum, meslek örgütleri, dernekler, mahalle muhtarları ve hemşehrilerimizin taleplerine önem verip, yatırımlarımızı bu bakış açısıyla sürdürüyoruz. Basın mensuplarımızın da bu anlamda ortaya koyacakları analizleri ve tespitleri her zaman ciddiye aldık, çünkü yaptıkları görev itibariyle hayatın her anında olan gazetecilerimizin düşünceleri yolumuzu aydınlatıyor. Bölgemizde Milli Eğitim Müdürlüğüne, İl Sağlık Müdürlüğü’ne okullar ve hastaneler yapmaları için yerler tahsis ettik. Bu sayede Battalgazi’mizde 8 okulun temelini atmış olduk. Televizyonlara çıkıp reklam yapmadık, bizzat vatandaşlarımıza dokunduk. Hizmeti vatandaşımızın ayağına götürdük, takdir topladık. Buda bize yetti. Vatandaşlarımız 2024 yılında hakikaten farklı Battalgazi görecek. Battalgazi’mize en iyi ve en güzel hizmetleri sunmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN