Başkan Gözükara, 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

Atatürk'ün Millet Mektepleri'ni açtığı ve başöğretmenliği kabul ettiği tarih 24 Kasım 1928'dir. Bugün 'ün önemi sebebiyle 1981 yılından bu yana 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Atatürk’ün Millet Mektepleri’ni açtığı ve başöğretmenliği kabul ettiği tarih 24 Kasım 1928’dir. Bugün ‘ün önemi sebebiyle 1981 yılından bu yana 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Başöğretmen Atatürk’ün aydınlattığı yolda, bugün on binlerce öğretmen yürümekte ve bu meşaleyi elden ele gönülden gönülle yeni nesillere taşımaktadırlar.

Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan (bilim, kültür) ordusudur."

Dünyanın en değerli varlıkları olan siz öğretmenler! Bugün, Türk öğretmeninin şeref günüdür. Ona olan saygıyı yenileme, onun yüceliğini anma günüdür. Bu vesile ile başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu kutsal görevi başındayken şehit edilen öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anar böyle anlamlı bir günde sizleri sevgiyle kucaklar, tüm öğretmenlerimizin gününü kutlarız!

Öğretmenlik görevinin gereklerini büyük zorluklara rağmen özveriyle yerine getiren,

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin geleceği olan çocuklarımızı, gençlerimizi fedakarca eğiten tüm saygıdeğer öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

Emekli olmuş öğretmenlerimize sağlık ve esenlik dileyerek ellerinden öpüyor , başta Baş Öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve görevleri başında şehit edilen öğretmenlerimiz olmak üzere ahirete göç etmiş tüm öğretmenlerimizi sevgi , saygı , minnet ve rahmetle yad ediyorum.

Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Gazi, Mustafa GÖZÜKARA

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve

 Yetimleri Derneği MALATYA Şube Başkanı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN