Başkan Faik Çalık, Gündemi Değerlendirdi

Gazeteciler Basın Birliği Derneği muhabirlerine konuşan Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Parti'nin gidişatını, göç sorunlarını ve pandemi süreci hakkında şöyle konuştu.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

KENDİNİZİ TANITIRMISINIZ? FAİK ÇALIK KİMDİR?

1974'de Erzurum'un İspir ilçesinde doğdum.1984'de merkezde ilköğretim, orta, lise, okullarını okudum, sonraki yıllarda eğitimime İstanbul'da devam ettim. Tekrar Erzurum'a dönüp ticaret ile uğraştım. Teşkilat olarak 11,12 yaşlarında Milli Gençlik Vakfımıza Refah partisi döneminde, refah partisi İstanbul teşkilatında bulundum, daha sonra Erzurum'da Kâzımkarabekir ilçemizde ilçe teşkilat başkanlığı yaptım. Sonrasında da saadet partisinin gençlik kolları il başkanlığını 2004 de görev aldım.  2007 de Milli Gençlik Vakfı Erzurum İl Başkanlığı 2012 –2013 de saadet partisi Erzurum İl Başkanı görevimi yürütüyorum.

PANDEMİ SÜRECİ HAKKINDA NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ? SİZCE ALINAN ÖNLEMLER YETERLİ Mİ?

Çinin Vuhan kentinde çıktı ülkede şu an aşı olma süreci işliyor. İlk başlarda sağlık bakanımız Fahrettin Koca'yı o gayretli çabası için tebrik ettim. Sağlık bakanımızda hükümetimizde bu konuya tamamen hazırlıksız yakalandılar. Dünya Sağlık Örgütünün bize dikte ettiği ev ödevlerini yapmakla meşguldüler bizim kendi tedbirlerimizi alabileceğimiz yok. Sıla Endüstrilerimizin gerek sağlıkta hastalığı önleyici çalışmalarımızı yapan ciddi kurumlarımız olması şuanda ülkemizde yaşanan aşı karşıtlığı, bu kafa karışıklığından kaynaklı olarak gelişiyor ve büyüyor. Biz saadet partisi olarak insanlara zorunlu aşı vurulmasına karşı olduğumuzu söylüyoruz.  Zorla aşıya götürülmesi anayasalara aykırıdır. Buna göre hareket edilmelidir. Covid-19, bağışıklık sistemi kuvvetli olan insanların çabuk atlattıklarını söylendiğinde gerek sağlık bakanımız olsun veyahut diğer hükümetler olsun, bağışıklık sistemimizi nasıl güçlendireceğimizi ile ilgili hiçbir bilgi verilmedi yani toplum bu konuda bilinçlendirilmedi.

PANDEMİ DÖNEMİNDE ESNAFLARIN VE ÜLKENİN EGİTİM DURUMUNU DEĞERLENDİRİRMİSİNİZ?

Zaten bitmiş bir ekonomimiz vardı. Erzurum gibi bir yerde icra dairelerin artığı, tüm esnafların bankalara borçlu olduğu bir dönem var. Bende ticaret ile uğraşıyorum yaklaşık iki sene ciddi anlamda pandeminin getirmiş olduğu etkileri de yanına koyduğumuzda hem ekonomik kriz hem de pandemide etkilenen kitleler var. Eğitime en çok ara veren ülke biziz ben arzu ederim ki şu anda hiç pandemi yokmuş gibi hijyen ve mesafe kurallarına uyarak daha dikkatli bir şekilde hareket ederek eğitime devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir an önce pandeminin kasvetli havasından kurtulmamız ve eski günlere dönmemiz gerekiyor.

ÜLKEMİZDE ÇIKAN YANGINDAR DOĞAL AFFETLER, DEPEREMLER KONUSUSNDA ALINAN ÖNLEMLER YETERLİ Mİ? SİZ VE PARTİNİZ NASIL ÖNLEMLER ALMA TARAFTARIDIR?

Marmara deperimin de yardım toplayıp orada harcamayıp, depremde toplanılacak alanları ranta açıp,alışveriş merkezleri yaparsanız, tedbir almıyorsunuz. Yaşam alanların daraltılması, her yerin betonla donatılması, Erzurum gibi yerlerde bile 10,20 kat binaların yapılması, Bunlar elbette depremi etkileyen şeyler. Yangınların doğal olarak çıktığını düşünmek istiyorum, çünkü hiçbir insanın, insan olanın doğaya zarar vermemesi gerektiğine inanıyorum. Yangınların olmaması lazım ama oluyor. Asıl olan devletin buna hazırlıksız yakalanmış olması, tebirleri alacağız, alacağız derken Saadet Partisi hükümete gelince alacağız.

ÜLKEMİZE GÖÇ EDEN SURİYE, AFGAN VEYA BAŞKA ÜLKELERDEN GELEN SIGINMACILAR HAKKINDA NELER DÜŞÜNÜYORSUNUZ? GÖÇÜ AZALTABİLME KONUSUNDA NASIL ÖNLEMLER ALIRDINIZ?

Ben dünya’daki tüm Müslümanların İslam topraklarında hepsinde yaşayabileceği kanaatindeyim. Sonuçta biz Osmanlı gibi dünya’ya yön vermiş neslin evlatlarıyız. Ecdadımız mazlum nerede varsa oraya gitmiştir. Bunu tarih’te görmek mümkün. Bizim ecdadımız binlerce kilometre öteye birçok yardım gör…Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN