Başkan Evren, 2020 Yılını Değerlendirdi

ESKKK Başkanı Evren' 2020 yılında Merkez Kooperatifimizden...

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

ESKKK Başkanı Evren" 2020 yılında Merkez Kooperatifimizden 1981 Esnafımız Krediden Yararlandı!

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ali Evren "1 Ocak 2020 Tarihinden itibaren 1981 kişiye 167 Milyon 943 TL % 4,5 faizli ve Faizsiz kredi verdik" dedi.

 

2020 yılının değerlendirmesini yapan ESKKK Başkanı Ali Evren" 2020 yılı özellikle Esnaflarımızın Kara yılı oldu. Ocak ayında yaşanan deprem hadisesi üzerine birde Covid-19 Esnaflarımız için çok zor bir sürecin başlangıcı oldu. İnşallah 2021 yılında bu tatsızlıklar son bulur da Esnaflarımız toparlanma sürecine girer diye umuyoruz.

 

Hükümetin Esnaflarımıza hep Depremden sonra hem de Covid-19 dan dolayı bir çok desteği oldu. Buradan özellikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 

 

 1 Ocak 2020 Tarihinden itibaren 1981 kişiye 167 Milyon 943 TL % 4,5 faizli ve Faizsiz kredi verdik. 3.175 kişiye 158 Milyon faizsiz kredi verdik. Bu Ramaklar yeterli mi değil. Bu Kredilerin devamında takviyeler olması lazım. Esnaflarımızın çoğu Pandemi tedbirlerinde kapalı kaldı, bazı işletmeler paket servisiyle çalıştı iş yeterli olmadı, Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle kepenkler açılamadı.

 

İlçelerde dahil olmak üzere 8 Kooperatifimiz var. Sicil Affından dolayı Esnaf 25 Bin TL yi alabildi ama bu rakamlardan yukarısını alamıyor. Bu Rakamın 100.000 e kadar çıkması lazım. 2019-2020 yılları arasında verilen faizli ve faizsiz kredilerin 92 milyonu 2021 yılına ertelenmiştir. Malatya'nın tüm kooperatifleri dahil olmak üzere 2021 yılı tarihinden itibaren kredilerin faizinin fazlasını artırmadan alacağız.

 

Hükümetimizden Bilim ve Teknolojiye El atılmasını istiyoruz.

ESKKK Başkanı Ali Evren" Esnaf Sanatkârlarımızın işlerini geliştirmesi için Hükümetimizden Bilim ve Teknolojiye El atılmasını İstiyoruz. Eski Makinelerle İşletmelerin çalışmaları mümkün değil. Teknoloji büyüdü İmalatın da bu paralellikte devam etmesi lazım.

 

Çırak ve Kalfa da bulamadığımız için 2-3 usta bir araya geldiği zaman yenilenen teknolojiyi kullanabilmeleri lazım. Bunlara da hükümetten destek bekliyoruz. Bu Teknolojiyi almak isteyen esnaflarımıza da Makine alırken indirimler yapılmasını muafiyetler getirilmesini bekliyoruz.

 

Yeni Sanayi Sitelerinin Yapımı Lazım.

Yeni Sanayi Siteleri Yapılmalı. 60-68 yıllarında yapılan işyerleri ihtiyaca cevap veremeyecek duruma gelmiş. Fiziki mekan olarak Çoğu 100 veya 110 Metrekare. Çoğu işyerlerine makinalar sığmıyor. Esnaflarımıza en az 400 - 1000 Metrekare olacak şekilde yeni sanayi sitelerinin olması gerekiyor.

 

Ara eleman sıkıntılarının da çözümü nitelikli eleman yetiştirmeden geçer. Meslek yüksek okullarına önem verilmeli sayıları çoğaltılmalı, Sanat okullarının yenilerinin açılımı sağlanmalı, Çıraklık okullarında iyileştirmeler yapılarak ara elemanlar yetiştirilmelidir. Yetişecek gençlerimize de SSK gibi Teşvikler verilmelidir. "

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN