Başkan Dağ'dan Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı Yıldönümü Mesajı

Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, 18 Mart Dolayısıyla Açıklamalarda Bulundu.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

18 Mart dolayısıyla açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Dağ, “Bu vatan toprağı üzerinde yaşayan bizler, vatan uğruna can veren şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız. Onların emaneti olan bu toprakları ilelebet payidar kalacaktır. Şanlı bayrağımız sonsuza dek göklerde dalgalanacaktır. Bu Vatan kolay kazanılmadı. Vatan toprağımızın her karışında şehitlerimizin asil kanı vardır. Gazilerimizin kaybettiği uzuvlar vardır. Millet olarak şehitlerimizin aziz hatırası karşısında saygıyla eğiliyorum. Allah onlardan ebeden razı olsun. Gazilerimizin fedakârlığına asla tartışılamaz. Onlar vatan sağ olsun diyerek kalan hayatlarını eksik yaşamayı, hatta bu uğurda can feda etmeyi göze aldılar. Allah'tan onlara sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam dilerim. Asil Türk Milletinin 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü en kalpten duygularımla kutluyorum” diye konuştu.

Başkan Dağ, “Şimdi gazetemize gelen ve bir gazi kızımızın duygularını bizimle paylaştığı mektubu bende sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu ilk kez karşılaştığımız bir durum. Çok mutlu olduk. Bizde Malatya Birlik Gazetesi olarak kendisine teşekkür ediyor, Gazi babasına sağlıklı bir ömür diliyoruz” dedi.

Gazimizin kızından gelen mektup; 

Milletimizin destansı zaferler kazanmasında en etkili öğe içimizde ki sınırsız vatan sevgimizdir. Cennet vatanımızı korumak dinine ve mukaddesatına dokundurmamak adına canını hiçe sayan düşünmeden ölüme gözü kapalı giden kahramanlarımız var. Bayrağımız milletimizin geleceği adına kanla yazılmış bir kahramanlık destanıdır. Bir hilal uğruna toprağa düşen her bir şehit gökte bizler için parlayan ölümsüz yıldızlardır. Bugün üzerinde özgürce gezdiğimiz kokusunu içimize çektiğimiz cennet vatanımızı kahraman şehit ve gazilerimize borçluyuz.  Onlar ki vatan uğruna anadan babadan yardan geçtiler.

Parmağımıza bir çöp batsa canımızın ne kadar yandığını hissederiz. Hele ki o çöpü battığı yerden çıkaramazsak günlerce canımızı acıtır durur. Bu kadar küçük bir yaranın bile bizi ne hale getirdiğini düşününce mayına basan ve uzuvlarını kaybeden gazilerimizin yaşadığı acıların tarifi bile olamaz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesinde hep özgür kalmıştır, öyle de kalacaktır. Bu toprakların asil ve soylu insanlarına yani Yüce Türk Milletine kimse diz çöktürememiştir. Bu Vatan yiğitlerinin iradesine kimse zincir vuramamıştır.

İşte bu yüksel şanlı ve nazlı al bayrağımız yaklaşık yüz yıldır dalgalanmakta olup ebeden dalgalanmaya devam edecektir. Onu indirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Vatanımızın uğruna can verecek daha milyonlarca yiğidimiz var.

Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır, Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

Bende bir Gazi kızı olarak sizlerle duygularımı paylaşmak istedim. Babamın şahsında tüm gazilerimizin ve Yüce Türk Milletinin 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

Özlem İstanbul/Isparta

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN