Başkan Dağ, Artık Malatya'nın Kayısısı ve Üreticisi Sahipsiz Değil

Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkan Zeki Dağ ve Yönetimi Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan'ı Ziyaret Etti.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Başkan Zeki Dağ, Ramazan Özcan başkanım göreve gelir gelmez ilk yaptığı iş Dünyaca ünlü Malatya Kayısısını hak ettiği yere getirmek için bir birinden önemli proje ve çalışmalara imza atmasıdır. Başkanımız Özcan başta Lisanlı depoculuk olmak üzere Toprak Mahsulleri Ofisinin kuru kayısı alımı yapmasını sağlamasında büyük rol oynaması bizler gibi tüm Malatya'lıları sevindirmiştir.

Bundan bir kaç yıl öncesine kadar Malatya'lı kayısı üreticileri bırakın para kazanmayı ürettikleri kayısının işçilik masraflarını karşılayamaz haldeydi.  Kayısı üreticisi ne kayısının gübre parasını, ne mazot ve yakıt parasını karşılayamaz haldeydi.  Bir çok üretici kayısıyı ya dalında bırakıyordu yada hayvanlara yem olarak veriyordu.  Kayısı para etmediği için bir çok üretici binlerce kayısı ağacını kesti.  Ama çok şükür Başta Malatya Ticaret Borsası Başkanımız Ramazan Özcan ve ekibinin gayretleriyle kayısı artık hak ettiği değerini bulduğu gibi üreticide para kazanmaya başladı.  
Başkan Zeki Dağ, Toprak Mahsulleri Ofisinin kuru kayısı alımı yapmasınının ardından artık Malatya'lı kayısı üreticisi Kayısıda taban fiyatın kaç lira ettiğini bildiği için kayısısını 3 - 5 kayısı simsarında kaptırmıyor. Artık Malatya Kayısısı para ediyor üreticinin yüzü gülüyor Malatya ekonomisi büyük bir kazanç sağlıyor dedi.
 
Başkan Dağ, Bu ziyaret nedemiz Başkanımızın bu gayretlerinden dolayı tebrik etmek günün anısına kendisine başarı plaketi vermektir.  Ayrıca şahsım ve tüm Yönetim kulum ve üye arkadaşlarım adına başta Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ve Üyelerine teşekkür ediyorum dedi.

Malatya Ticaret Borsası ( MTB ) Başkanı Ramazan Özcan, Artık Malatyalı Kayısı Üreticisinin yüz gülecektir. Başkan Özcan,  Malatya'da Artık Kayısının Sahibi Devlettir.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, Malatya Medyası, STK’si, Siyasetçisi, İş İnsanı ve tüm etkenleriyle birlik olduğu zaman yapamayacağımız bir şey yoktur. Özellikle basın ve medya Malatya'da gerçekleşen ve gerçekleştirilecek olan yatırımların şehre kazandırılmasında ciddi katkısı vardır. 2020 yılında kuru kayısıda çok önemli bir dönemin başlangıcına vesile olacak yatırımlara imza attık. Bu yatırımları yaparken de, hayata geçirirken de kamuoyunda bunları paylaşabilme ve kamuoyu oluşturma açısından basın bize çok önemli destek verdi.  Lisanslı Depoculuğun hayata geçmesi ve Devlet Mahsulleri Ofisinin bu yıl içerisinde taban fiyat belirleyerek kayısıyı alması. Malatya Ekonomisi için bir milat olmuştur. Artık Malatya'lı kayısı üreticisi kayısım bu yıl ne olacak kaygısı içerisinde olmayacak ve olmamıştır. Artık Malatya'lı kayısı üreticisinin garantisi devlettir.  Belki bir iki yıl alımda ve sistemde biraz aksaklıklar olsa da önümüzdeki yıllarda Malatya Büyükşehir Belediyesinin açacağı Lisanlı Depoculukla beraber Malatya'da Kayısı sektörü çok önemli bir yere gelecektir.  Artık Malatya'lı kayısı üreticisinin yüzü gülecek ürünü ortalıkta heba olmayacaktır dedi.

Başkan Özcan, Bizler sizleri yakından takip ediyoruz.  Sizler Malatya’mızın güzide kuruluşlarındansınız. Her bir arkadaşımızı geçmişten tanıyorum. İşlerini kalemini ve klavyesini düzgün, doğrudan yana ve objektif kullanan değerli kardeşlerimsiniz. Bizler gibi kurumların başarısında siz değerli Malatya Basınında imzası vardır. Çünkü bizim icatlarımızı yaptıklarımızı kamuoyu ile paylaşan bilgilendiren sizlersiniz. Bu ziyaret vesilesi ile şahsımı ve kurumumu onurlandırarak başarı plaketi veren başta Başkanım Zeki Dağ ve tüm Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımıza saygılarımı sunuyor dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN