Başkan Akın, Üreticilerle Bir Araya Geldi

Birlik binası toplantı salonunda Soy Kütüğü Projesinin 2021 yılı yavru kayıtlarının tespiti ile ilgili kuzu tespit küpelerinin dağıtımı ve istişare toplantı düzenlendi...

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Toplantıda Soy kütüğü projesi kapsamındaki işletmeler ile ilgili hayvan küpelerinin güncellemeleri, hastalıklar, yeni teşvik, destekler ve sıkıntılar istişare edildi. 
Toplantıya;  Malatya Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan AKIN, Birlik teknik personelleri ve Soy Kütüğü projesindeki yetiştiriciler katıldı.          

                    
Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan AKIN 
Çok değerli yetiştiricilerimiz, çiftçilerimiz ,üreticilerimiz tüm ilçelerimizden soy kütüğüne katılım sağlayan değerli üyelerimiz hepiniz hoş geldiniz. Burada asıl amacımız yıllardır soy kütüğü ile ilgili çalışmamız vardı . Bu çalışmaları çok şükür hayata geçirdik. Bizim ilçelerdeki örnek olan yetiştiricilerimiz ve çalışmalar yapanlar buradalar. Bu şartları uyan arkadaşlar gönüllü oldular. İnşallah ileriki süreçlerde soy kütüğü çalışması ile ilgili hem hayvan sayısı hem üye yetiştirici sayısı arttırılacaktır. Burada  ilk etapta hayvan sayısı ve yetiştirici sayısının belirli bir oranda olması ve bu işle ilgili iştigal edenlerin kayıtlarının tutması ,gönüllü olması esastır. Tabi bugün  hayvan yetişicilerimizin özellikle kuzu ile ilgili doğumlarla ilgili hayvanlarına doğum küpesi  takması için buradayız, toplanmış bulunmaktayız. Burada teknik anlamda arkadaşlarımız sizlere bilgi veriyor en önemli nokta şu gerek ıslahla ilgili  gerekse soy kütüğü ile ilgili hayvan sayısını ne kadar kaliteli yapabiliriz ne kadar arttırabiliriz et verimini süt verimini yine yavru verimini arttırabiliriz. Bizim amacımız soy kütüğü ve ıslahın asıl amacı zaten budur. Ve bunlarında profesyonel anlamda yarı profesyonel anlamda yapılması ile ilgili bir çalışma bu çalışmada gönüllü olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.                                              

                                   
 Sunumu yapan yüksek ziraat mühendisi Emre elçi konuşması ;
Ben size canlı ağırlık defteri oluşturdum. Burada Soybis SBS yazar size dağıttığımız bu tespit küpelerini altına da yavrularını daha sonrada daha sonra da yapılacak olan bakanlık küpelerini yazacaksınız doğum tarihlerini cinsiyetlerini ikizlik olduğu zamanda ona göre zaten küpe verdik .İkiz yazıp yine aynı şekilde dişi ise D erkek ise E cinsiyetini anne baba kayıtlarını yapacaksınız bu aslında sizin 50 tane yada 60 tane hayvan bu sizin işletmeniz için bir avantaj. Çünkü siz o 50 tane hayvanla bir deney yapıyorsunuz Bu sizin sürü kalitenizin işletme kalitenizin artmasında da ilerde göreceksiniz çok fayda göreceksiniz.


Programda soru cevap şeklinde devam etti program sonunda ise broşür, maske, el kitapçığı, dergi ve bilgilendirici materyaller dağıtıldı ve Toplantıdan sonra ise toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN