Bakan Tüfenkci'ye Sağlık Alanındaki Katkılarından Dolayı Teşekkürler

Vali Toprak, Her Alanda Olduğu Gibi Sağlık Alanındaki Katkıları İçin Bakan Tüfenkci'ye Teşekkür Etti

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Vali Mustafa Toprak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile birlikte Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde Tıbbi Cihazlarla ilgili düzenlenen toplantıya katıldı.

Genel Sekreterlik toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Vahap Boztepe, Hastaneler ve hastanelerin teçhiz edileceği Tıbbi Cihaz ve malzemeler hakkında ki brifing verdi.

Brifingin ardından Vali Toprak burada yaptığı konuşmada Bakan Tüfenkci’ye ilimizin her alanındaki yatırımları ve gelişmesine yönelik çalışmalarda yaptığı katkılarından dolayı teşekkür ederek "İlimizde vatandaşlarımıza daha iyi bir sağlık hizmeti sunulması amacıyla tüm katkılarınızı ortaya koyuyorsunuz.

İlimizin sağlık yatırımlarının ve sağlık hizmetlerinin personeli ile personel ve sağlık hizmetlerinin yönetimi ile sosyal güvenlik kapsamındaki bağlantısı ile birlikte hizmetlerin daha iyi bir noktaya gelmesi için verdiğiniz desteklerinizle ve katkılarınızla ilimize 2017 yılı içerisinde ilimize gelecek önemli miktardaki Tıbbi Cihaz ve Malzemeler için İlimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. İlimizde hastane Yatırımları planlandı ve bu planlamaya uygun olarak süreçlerde herhangi bir sıkıntı olmaması, yatırımların zamanında gerçekleşmesi adına ilgili personelle birlikte çalışmaları yürütüyoruz. " dedi.

Bakan Tüfenkci’de "Bugün geldiğimiz noktada itibarıyla artık hastanelerimizde koğuş sisteminden ikili ve üçlü odalara geçildiğini, konfor bakımından ise dünya standartlarını yakaladığını görüyoruz. Burada verilen hizmetlere baktığımız zaman bugün Avrupa ve Dünya ile boy ölçüşebilecek hizmetleri hastalarımız almaktadır.

Aynı zamanda personellerimizin yetişmesi ve yetiştirilmesi noktasında da Avrupa ve dünyada Türk doktorlarının yer edindiğini görüyoruz. Dolayısıyla dünyanın birçok yerinden de hastaları Türkiye'ye getirerek, sağlık turizmi oluşturmaktır. Bu konuda Sağlık Bakanlığımız ve Turizm Bakanlığımız ciddi bir çalışma yürütmektedirler.

Bu alanda özellikle Malatya, bölgesinde ve Türkiye'de sağlık alanında ciddi bir yere sahip. Gerek yatak kapasitesi olsun gerekse de personel sayısı itibarıyla ve hasta başına düşen doktor sayısı ile birlikte Malatya bölgenin parlayan yıldızlarından bir tanesi.

Bilindiği üzere Malatya Devlet Hastanesini, Araştırma ve Eğitim Hastanesi olarak hayata geçirmiştik. Burada özellikle bu statüye kavuştuktan sonra sadece isim olarak değil, aynı zamanda bunu destekleyici alet ve ekipmanlarında hayata geçirilmesi, buralara kazandırılması gerekiyordu.

Gerek arkadaşlarımızın talepleri gerekse bakanlığımızın planlanması noktasında Malatya'nın durumu göz önüne alınarak, bu cihazları ilimize kazandırdık. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a bu noktada Malatya adına teşekkür ediyoruz. İnşallah bu cihazlar Malatya'ya büyük katkı sağlar."dedi.

Bakan Tüfenkci, Malatya'nın sağlıkta ayrıcalıklı konumunu sürdüreceğini belirterek Malatya’ya sağlık alanında yapılacak yatırımlar hakkında da bilgiler verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN