Bakan Tüfenkci, Hedefimiz 2019 Yılında Eğitimde Tekli Sisteme Geçmektir

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt Belediyesi, Yeşilyurt Kaymakamlığı ve Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle düzenlenen “Okuma Bayramı” programında yaptığı konuşmada, “Türkiye eğitim alanında AK Parti iktidarı döneminde atılan adımlar ve özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çocuklara ve gençlere verdiği önemle birlikte büyük bir mesafe kat etti. Hedefimiz; 2019 yılında tekli sisteme geçmektir” dedi.

“OKUMA BAYRAMI” ÖZEL PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

Malatya Büyükşehir Belediyesine ait Muhammed Ali Clay Spor Salonunda düzenlenen Okuma Bayramı etkinliğine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Mustafa Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Kaymakam Vekili Vedat Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ 80 OKULDA 250 SINIFTA ÖĞRENİM GÖREN ÖĞRENCİLERE ‘OKUMA BAYRAMI SANDIĞI’ HEDİYE ETTİ

Yeşilyurt İlçesindeki 80 ilkokulun 250 birinci sınıflarında okuyan öğrencilerin okuma-yazma öğrenimini tamamlamaları nedeniyle düzenlenen “Okuma Bayramı” etkinlikleri için Yeşilyurt Belediyesi tarafından bütün ilkokullara ‘okuma bayramı sandık’ları gönderildi.

Eğitim hayatlarına ilk adımlarını atan çocukların pedagojik gelişimlerine katkı sunmak, milli ve manevi değerleri yakından öğrenmelerine katkı sağlamak adına düzenlenen “Okuma Bayramı” etkinlikleri kapsamında Yeşilyurt Belediyesinin ciddi destekleriyle düzenlenen özel programa aileleriyle birlikte katılan çocuklar neşeli vakitler geçirdi.

OKUMAYI ÖĞRENEN ÇOCUKLARIN GÖSTERİLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Malatya merkezli uydu yayını yapan Vuslat TV ile ER TV’nin canlı yayınladığı etkinlik, İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken, Nurettin Zengi İlkokulu birinci sınıfında okuyan öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler sahnelendi. Okuma Bayramı için özel hazırladıkları şiirleri seslendiren minik öğrenciler, Çanakkale Şehitleri ve Gazi Mustafa Kemal için hazırlanan duygu yüklü şiirleri davetlilerle paylaştılar. 

Birbirinden güzel dans gösterileri, oyunlar, koro ve şiirlerden oluşan güzel bir etkinlik sunan minik öğrenciler katılımcılar tarafından uzun süre ayakta alkışlandılar.

BAŞKAN POLAT, “EĞİTİM VE ÖĞRETİME BÜYÜK DESTEK VERİYORUZ”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat etkinlik sırasında yaptığı konuşmada, Belediye olarak önceliklerinin eğitim ve öğretim olduğunu belirterek, "Bizim için önemli olan insana yapılan yatırımdır" dedi.

Her yıl mayıs ayı içerisinde ilkokul birinci sınıflarda okumayı öğrenen öğrenciler için düzenlenen “Okuma Bayramı” etkinliklerine destek olmak adına Yeşilyurt Belediyesinin bütün ilkokullara ‘Okuma Bayramı Sandığı’ hediye ettiğini hatırlatan Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Belediye olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimini birinci öncelikli olarak ele alıyoruz. Bunun için her türlü imkânlarımızı eğitim ve öğretim için seferber ettik. Bizim için önemli olan insana yapılan yatırımdır.  Yeşilyurt İlçemizdeki eğitim seviyesini daha ileriye düzeye ulaştırmak için paneller, etkinlikler, konferanslar düzenliyoruz. Biz insana yatırım yapmayı geleceğe yatırım yapmakla eşdeğer olarak görüyoruz. Bugün itibariyle ilçemizdeki ilkokulların birinci sınıflarında çocuklarımızın okuma-yazmayı öğrenmeleri nedeniyle ‘Okuma Bayramı’ etkinlikleri düzenleniyor. 80 İlkokulumuzun 250 birinci sınıflarında okuyan beş binin üzerindeki yavrumuz bu etkinliklere katılıyor. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta bu etkinlikler için bütün ilkokul birinci sınıflara okuma bayramı sandıklarını gönderdik.  Çocuklarımızın okuma sürecini başlatmış olmalarından büyük bir mutluluk duymaktayız. Etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan Sayın Bakanımız başta olmak üzere tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR VEKİLİ DEMİR, “EĞİTİM ANNE KARNINDA BAŞLAR”

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Demir ise, eğitimin anne karnından başlayan bir süreç olduğunu ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi; “Eğitim anne karnından başlayarak mezara kadar devam eden bir süreçtir. İlk durağı aile olan daha sonra okul ve sosyal hayatla devam eden zorlu bir yolculuktur. Okuma-yazmayı öğrenen tüm çocuklarımızı tebrik ederken, çocuklarımızın iyi eğitim almaları için çaba sarf eden anne ve babalara ve bütün öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

VALİ TOPRAK, “ÇOCUKLARIMIZIN İYİ EĞİTİM ALMALARINA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Çocukların her şeyden önemli olduğunu dile getiren Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, “Evlatlarımızın doğması, yaşaması, büyümesi kadar eğitim hayatına katılmalarını önemsiyoruz. Eğitim hayatlarının ilk başlangıcında okuma-yazmayı öğrenen minik yavrularımız için büyük önem taşıyan Okuma Bayramı etkinliklerine katılmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Başta anne ve babalar olmak üzere öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇALIK, “AK PARTİ İKTİDARI DÖNEMİNDE EĞİTİME ÇOK BÜYÜK BÜTÇELER AYRILDI”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, “Minik yavrularımızın bir yıllık emekleri ve gayretleri sonrasında okuma ve yazmayı öğrenmeleri bizler adına büyük bir sevinç kaynağıdır, hepsini kutluyorum ve gözlerinden öpüyorum. Okuma heyecanlarını bu şekilde taçlandıran çocuklarımız bize mektup yazacak seviyeye geldiler. Çocuklarımızın bizlere yazdıkları mektupları en özel yerde saklayacağım. Üzerimizdeki sorumluluk gereği eğitime daha sağlıklı hizmetler kazandırmak için sizleri daha iyi eğitebilmek için her birlikte mücadele edeceğiz. AK Parti iktidarı döneminde eğitime ayrılan bütçe Milli Savunmaya ayrılan bütçenin üzerine çıktı.  Bütçemizin en büyük kısmını eğitime ayırdık. Sağlıklı, ahlaklı ve karakterli yetiştirmek için emek sarf eden öğretmenlerimizi, anne ve babalarımızı, bugün ki etkinliği düzenleyen Yeşilyurt Belediyesini, İlçe Kaymakamlığımızı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum” dedi.

BAKAN TÜFENKÇİ, “HEDEFİMİZ; 2019 YILINDA EĞİTİMDE TEKLİ SİSTEME GEÇMEKTİR”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise konuşmasına okumayı öğrenen bütün çocukları kutlayarak başlarken, “Öncelikle anne ve babaları, çocuklarımıza okuma ve yazmayı öğreten bütün öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Umuyorum ki; eğitim hayatlarının henüz başında sağlam bir okuma-yazma eğitimi alarak Türkiye’yi güçlü yarınlara taşıyacak, Türkiye’yi uluslar arası arenada hakkıyla temsil edecek gençlerimizin yetişmesi için sağlam adımlar atmak durumundayız. Çocuklarımızın eğitim hayatlarıyla ilgilenen bütün eğitimcileri bu açıdan tebrik ediyorum” dedi.

BAKAN TÜFENKÇİ, “ÇOCUKLARIMIZ DAHA MODERN SINIFLARDA EĞİTİM ALIYORLAR”

‘Ekonominin de, kalkınmanın da, savunmanın da, kültürün de başı eğitimdir’ diyen Bakan Tüfenkci, “Türkiye eğitimde belli bir yere geldiyse özellikle AK Parti iktidarları döneminde eğitime verilen önemden kaynaklanmaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eğitime ve gençlere verdiği önemle ülkemiz eğitimde bir yerlere gelmiştir. Ancak bu yeterli mi tabii ki değil. Hedefimiz 2019 yılında Türkiye’de tekli eğitime geçmektir. Şimdi hedefimiz 30’un üzerinde sınıfların kalmamasıdır. Malatya’da bunu büyük oranda başardık. Çocuklarımız artık kalabalık sınıflarda okumuyorlar daha modern sınıflarda eğitim alıyorlar. Bugün ki etkinliği düzenleyen İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yeşilyurt Belediyesine teşekkür ediyorum. Özellikle Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’ı eğitime sağladığı katkılardan dolayı ayrıca tebrik ediyorum. Belediyecilik sadece yol yapmak su götürmek değil, çocuklara ve gençlerin eğitim hayatlarına katkı sağlamaktır. Çocuklarımızı okumaya teşvik eden hizmetlerde bulunan Hacı Uğur Polat Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum ” dedi.

“HAYATIMDA HİÇ BAKAN GÖRMEMİŞTİM”

Konuşmaların ardından Nurettin Zengi İlkokulu birinci sınıflarında okuyan öğrenciler tarafından Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci başta olmak üzere protokol üyelerine ithafen yazılan mektuplar okundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Vali Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a ithafen yazılan mektuplar katılımcıların büyük ilgisini çekti.

Birinci sınıf öğrencisi Saime Elçin Kayakıran’ın Bakan Tüfenkci için yazdığı mektupta “Sayın Bakanımız okuma bayramımıza hoş geldiniz. Ben daha önce hiç bakan görmemiştim. Sizi gördüğüm için çok mutlu oldum. Okuldaki ilk yılımı tamamlamış bulunmaktayım. Bu uzun yolculukta bana emeği geçen aileme, öğretmenime teşekkür ediyorum. İleride sizin gibi vatanıma ve milletime faydalı bir birey olacağım, buna söz veriyorum. Sağlık, mutluluk ve senlikle diliyorum” ifadelerine yer verdi. Minik öğrencinin kendisi için kaleme aldığı mektubu dikkatlice dinleyen Bakan Tüfenkci sahneye gelerek Saime Elçin Kayakıran’ı tebrik edip kutladıktan sonra Okuma Bayramı belgesi ve madalyasını takdim etti.

Okuma Bayramı etkinliği, özel olarak hazırlanan pasta kesim töreninin ardından tamamlandı.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN