Bakan Tüfenkci, Başarılı Tekstil İhracatçılarına Ödül Verdi

Tüfenkci, ' Biz sizi hiçbir yerde yalnız bırakmayız.'

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Bakan Tüfenkci, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak ihracatın hızlanması ve teslimattaki sorunların giderilmesi noktasında adımlar attıklarını ve sürekli kendileriyle istişare halinde olduklarını vurgulayarak " Biz sizi hiçbir yerde yalnız bırakmayız." dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından düzenlenen, "Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni"ne katıldı, başarılı ihracatçı firmalara ödüllerini verdi.

Bakan Tüfenkci burada yaptığı konuşmada ihracatçıların bürokrasiden şikayet ettiğini, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile işlemlerin hızlanacağını ve bürokrasinin azalacağını kaydetti.

Hiçbir şart altında mali disiplinden taviz vermediklerini belirten Bakan Tüfenkci, devletin ekonomideki ağırlığını azaltıp özel sektör öncülüğünde büyümeyi hedeflediklerini söyledi.

Avrupa ile ilişkilerimiz karşılıklı çıkar ilişkisidir

Bundan sonra da aynı anlayışla yola devam edeceklerini anlatan Bakan Tüfenkci, "Bakmayın tekstilde şu veya bu tepkilerle birtakım iptaller olabilir, birtakım sıkıntılar yaşayabiliriz ama şuna emin olun, bizim Avrupa ile ilişkilerimiz karşılıklı çıkar ilişkisidir. Bundan sonra rasyonel zemin içerisinde devam etmesini istiyoruz” dedi.  

Bakan Tüfenkci, Gümrük Birliğinin güncellenmesi konusundaki adımların Ekonomi Bakanlığı ile ciddi şekilde takip edildiğini ve 2017 içerisinde Gümrük Birliğinin güncellenmesi adımlarının hayata geçirileceğini ifade etti.

Sizi hiçbir yerde yalnız bırakmayız

Gümrük Birliği’nin güncellenmesi ile ticaretin geliştirilmesi konusunda önemli bir mesafenin kat edileceğini vurgulayan Bakan Tüfenkci, “Bunu ne için söylüyorum; moralleriniz bozulmasın diye söylüyoruz. Eğer sizler kaliteli üretim yaparsanız, zamanında teslim ederseniz, fiyatla rekabeti yakalarsanız, kim ne derse desin bir parti siparişi alırlar ama ikinci parti siparişi mecbur verirler. Rahat olun, hiçbir sıkıntı yok" diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı olarak ihracatın hızlanması ve teslimattaki sorunların giderilmesi noktasında adımlar attıklarını ve sürekli kendileriyle istişare halinde olduklarını vurgulayarak "Hangi arkadaşımızın bir önerisi varsa yapmaya hazırız. Biz sizi hiçbir yerde yalnız bırakmayız." dedi.

Laboratuvar işlemlerini birleştireceğiz

Laboratuvarlar tahlil işlemlerini tek noktada birleştirme projesi üzerinde çalıştıklarını bildiren Bakan Tüfenkci, “Bakanlıkların laboratuvarlarının tamamını gümrük idaresi altında toplayacağız. Böylece bakanlıklar arasında koşturmanıza son vermek istiyoruz. Bir yerden müracaat edip kısa zamanda tahlil sonuçlarını almanızı sağlayacağız, böylece işlemleri hızlandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.  

Hazır giyim ve tekstilin çok daha fazla potansiyeli olduğuna değinen Tüfenkci, ihracatçılara, verdikleri desteklerden yararlanma çağrısında bulundu.

Törende konuşmalardan sonra hazır giyim alanında en fazla ihracat yapan firmalara plaketleri Bakan Tüfenkci tarafından takdim edildi.

Törende ayrıca, 2,5 milyon dolar ile 10 milyon dolar arasında ihracat yapan 674 firmaya bronz, 500 bin ile 2,5 milyon dolar arasında ihracat yapan bin 132 firmaya da başarı sertifikası verildi.

Birlik, ihracatçılara verdiği destekten dolayı Bakan Tüfenkci'ye teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN