Bakan Tüfenkci, Abdullah Amcanın Ayakkabısından Giyecek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci 3. Eksposhoes Ayakkabı Saraciye Moda Fuarı'nının finalini hemşehrisi ile yaptı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Bakan Tüfenkci İstanbul'da 3. Eksposhoes Ayakkabı Saraciye Moda Fuarı’nı ziyaret etti, yerli üretici firmalarını tek tek gezdi, ayakkabı modellerini inceledi. Fuarın gözdesi ise 1960’dan beri dededen toruna ayakkabı yapan Abdullah amcaydı. Bakan Tüfenkci fuarın finalini Abdullah Aytekin’in standında yaptı.

Yarım asrı aşkın süredir ayakkabı tezgâhının başında olan Abdullah Aytekin, Bakan Tüfenkci’nin hemşehrisi çıktı. Bakan Tüfenkci, ayakkabıları incelerken Abdullah Amcaya “nerelisin” diye sordu, “Malatya Pütürgeli’yim” cevabını aldı.

Abdullah Amca, Bakan Tüfenkci’ye tek tek ayakkabı modellerini gösterdi, beğendiklerinden denetti. Bakan Tüfenkci, Abdullah Amca’nın ayağında gördüğü ayakkabıları beğendi, kendisi içinde aynı ayakkabıdan sipariş etti. Abdullah Aytekin, rüyasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ayakkabı yaptığını gördüğünü anlatınca BakanTüfenkci, “Cumhurbaşkanının Bakanına ayakkabı yapmak kısmetmiş” dedi.

Ayakkabıyı deneyip, siparişini tamamlayan Bakan Tüfenkci, Abdullah Amca ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra stanttan ayrıldı.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE İHRACAT ARTACAK

Bakan Tüfenkci, ayakkabı fuarına ilişkin ise yabancı ziyaretçi sayısına dikkati çekerek “ Fuarlarımız, sektörlerimizin gelişmesi açısından büyük önem taşıyor. Fuarı düzenlemek önemli, sürekliliğini sağlamak daha da önemli. 3’üncüsü düzenlenen Eksposhoes fuarında yabancı ziyaretçi sayısı dikkate değer. Yabancı alıcıların buralara gelmesi, önümüzdeki dönemde ihracatın daha da artacağını gösteriyor” dedi.

ÜRETİCİLERİN YANINDAYIZ

Bakan Tüfenkci yerli üretimin desteklenmesine de vurgu yaptı ve şöyle devam etti:

“Hem ayakkabı üreticilerimiz, hem de diğer sektörleri temsil eden markalarımız devlet desteklerinden yararlanmalı. Bugün bir ayakkabı firması, gidip yurt dışında işlek bir caddede mağazasını açabilir. Turquality destekleri kapsamında mağaza kiralarından dekorasyon maliyetlerine kadar üreticilerin ve markaların yanındayız. Daha fazla perakendecimizin yurt dışında mağaza açması gerektiğini düşünüyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN