Arıcak, Öğretmen, Öğreten, Eğiten ve Terbiye Edendir

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Öğretmen, öğreten, eğiten ve terbiye edendir. “Allah’ın birinci esması Rab’dır. Rab, terbiye eden, öğreten demektir. Yani öğretmenlik bu manada kutsal bir meslektir. Öğrencilerimizi hem eğiteceğiz hem terbiye edeceğiz hem de her işlerinde yardımcı olacağız. Çocuk değerlidir, öğretmen sorumludur. İyi öğretmen öğretirken kendi de öğrenendir. Seven ve sevdirendir. 

Öğretmenlik mesleği gönül meselesidir, ilgi ve motivasyon olunca yapılacak çok iş söylenecek çok söz vardır. Bu aslında bir gönül işidir. Bizler öğrenci yetiştiren insanlar olarak sınıf ortamında herhangi bir öğrencimizin gözündeki o şevki ve ışığı gördüğümüzde ne kadar önemli bir mesleği icra ettiğimizi görürüz.  
Eğitim ve öğretim  hizmetimiz aynı zamanda geleceğimiz olan bugünün gençleri yarının büyükleri olarak onları doğru, erdemli, milli ve manevi değerlere uygun nesiller yetiştirerek eğiten ve öğreten öğretmenlerimizin gününü kutlarim. 
Bir öğretmen için fiziki şartların ne olduğu değil yetistirecegi öğrencilerin olması yeterlidir. Çünkü o artık öğretmenlik mesleğini benimsemiştir. Zaten kendisi altyapısını hazırlamıştır.

Bu kutlu yolda şehit olan öğretmenlerimiz ile ebediyete intikâl etmiş öğretmenleri rahmetle anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun.

Tüm Öğretmenlerimizin gününü kutlarım.
     
Yalçın Arıcak 
Malatya Alperen Ocakları İl başkanı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN