Anadolu Basın Birliği Derneği Sahada Çalışan Gazetecileri Unutmadı

Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şube Başkanlığı Tarafından Sahada Aktif Çalışan Başarılı Gazeteci ve Medya Mensuplarına Plaket Takdim Edildi.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Dolayısıyla Plaket Törenine,  MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ ve Yönetim Kurulu ve Üyeleri de Hazır Bulundu.

Dernek binasında düzenlenen tören öncesi konuşan Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, çalışan gazetecilerin özellikle pandemi döneminde çalışma şartlarının daha da ağırlaştığını kaydederek şöyle konuştu. “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü “ nedeniyle sahada çalışan gazeteci ve basın mensubu arkadaşlarımız ve meslektaşlarımız için bir plaket hazırladık. Pandemiden dolayı daha önce kararlaştırdığımız fakat gerçekleştiremediğimiz bu anlamlı plaketler için bugün buradayız.. Bu bir birinden kıymetli meslektaşlarımız uzun yıllardır gece gündüz, kar kış, yaz sıcak demeden hep sahada alanda olup haber atlatmamak için mücadele ettiler. Bu sembolik plaketi günün anısına bu değerli kardeşlerimize takdim ediyoruz… Aslında bu kardeşlerimiz basın yayın ve medya mesleğini en başarılı ve en kıymetli şekilde hak ederek icra eden emekçilerdir. Başkan Dağ“ Mesleğini onurla ve gururla yapan halkın sesi olan ve sahada çalışan tüm gazetecileri bir kez daha tebrik ediyorum.” İnandığını yazan, vicdanının sesinin dinleyen ve otoriteye boyun eğmeyerek hayatını kaybeden tüm gazetecileri saygıyla anıyorum, “Gazetecilik dünyanın en zor mesleği, halkın sesi ve vicdanı olmak ve bunu yanında doğru bildiğini söylemek çok önemli bir iş. Söylesen suç, söylemesen kabahat. Bu gazetecilik alanında emek veren bütün meslektaşlarıma hürmetlerimi ve saygılarımı sunuyorum. 

Başkan Zeki Dağ, Üzüldüğümüz bir konu yıllardır gerek yerelde gerek ulusalda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olduğu zaman emekçi ve çalışan gazeteci ve medya mensupları değil Gazete, TV ve yayın kuruluşu sahipleri veya Basın Yayın Derneği ve Cemiyet Başkanları söz alıp gazeteciliğin zorluklarından bahsederler.  Onlar ödüllendirilir sanki onlar bu işin zorluğunu çekiyormuş gibi görünürler. Esas işin aktörleri olan sahada aktif çalışan emekçi gazeteci ve medya mensupları hiç konuşturulmaz ve anılmazlar. Umarım bundan sonra 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü denince akla ilk başta sahada aktif çalışan meslektaşlarımız gelir ve değer görürler. Bugün burada olan ve olmayan tüm plaket taktim ettiğimiz arkadaşlarımıza bundan sonraki iş ve yaşamlarında başarılar dilerim. Onlara sembolikte olsa takdim ettiğimiz plaketi kendileri gibi emekçi meslektaşları adına alıyorlar. Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı olarak ben ve tüm Yönetim Kurulu ve Üye arkadaşlarım adına sizlere teşekkür ediyorum.

Gazetecilerin özellikle pandemi nedeniyle daha zor bir süreç yaşadığını söyleyen ve basının sorunlarını dile getiren Başkan Dağ“ Pandemi nedeniyle zor bir süreç geçiriyoruz. Bu süreçte 18 gazeteci COVİD-19 nedeniyle hayatını kaybetti bunlardan ikisi Malatyalı meslek taşlarımızdı ve Türkiye geleninde pek çok arkadaşımız bu salgınla mücadele ediyor. Bu süreçte pek çok gazetede çalışan arkadaşlarımız yayın hayatına son verdi ve bunun yanında gazete abone sayıları neredeyse yarı yarıya indi. Gazete, Radyo ve televizyonlar büyük sorunlar yaşıyor. Bu sorunların çözülmesi anlamında biz hemen hemen her alanda sorunlarımızı dile getiriyoruz, sıkıntılarımızı anlatıyoruz. Kurum ve kuruluşlar gazetecilere ve diğer çalışanlara sahip çıkılması lazımdır dedi. Konuşmaların ardından pilaket törenine geçildi.

Plaket Alan ve Sahada Çalışan Gazeteciler.

Malatya Haber Ajansından, Fatihan ÖZPOLAT’ın  Plaketini MHP Malatya İl Başkanı Mesut SAMANLI Takdim etti.

Gazeteci ve Köşe Yazarı Ali Ekber KAYA’ın Plaketini Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki DAĞ Takdim etti.

Malatya Gündem Özel Gazetesi, Kazım ERAYABAKAN’ın  Plaketini Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki DAĞ Takdim etti.

Sonsöz Gazetesinden, Vahap KAYGUSUZ’ın  Plaketini Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki DAĞ Takdim etti.

 Sonsöz Gazetesinden, Hanife YİĞİT’in Plaketini Anadolu Basın Birliği Dernek Muhasibi Semira AKTAŞ Takdim etti.

Malatya Söz Gazetesi, Onay OZAN’ın Plaketini Anadolu Basın Birliği Dernek Sekreteri Mustafa ERTAN Takdim etti

ER TV, Erdal AKBUĞA’nın  Plaketini Anadolu Basın Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Hidayet ÖZPOLAT Takdim etti.

Köşe Yazarı, İsmail Hakkı DALAK’ın Plaketini Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki DAĞ Takdim Etti.  

Plaketlerini alan gazeteciler ise, "Bizleri unutmayarak hatırlayan, böylesine anlamlı bir plaketle  onure eden desteklerini bizlerden hiçbir zaman eksik etmeyen  Anadolu Basın Birliği Derneği Başkanı Zeki Dağ’a ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz" dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN