Altunkaya'dan Açıklama

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Büyük Birlik Partisi Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Ercan Altunkaya yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında şunları dile getirdi.

 Büyük Birlik Partisi Genel sekreteri Üzeyir Tunç'un da yapmış olduğu açıklama sanırım partimiz üzerinde yapılan manipülasyonlara net bir cevap olmuştur dedi. Dün bazı basın yayın organlarında, “Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşları BBP’den istifa ederek, ayrılarak parti kuruyorlar” şeklinde haberler çıkmıştır. Çıkan bu haberler ile ilgili olarak, kamuoyunu bilgilendirmek zarureti doğmuştur.

Açıklamalarda ve haberin içeriğinde, sanki çok yakın bir zamanda istifa etmişler ve yeni parti kurmak için hazırlık yapıyorlar algısı yapılmıştır.

Habere konu olan, parti kurma hazırlığı yaptıkları belirtilen şahısların, önemli bir kısmı çok önceden partimizden ayrılmış, gerek sosyal medya üzerinden, gerekse resmen partiden istifa etmişlerdir. Bir kısmı yapmış oldukları fiil ve açıklamaları dolayısıyla, partimizin “disiplin kurulu” tarafından “ihraç” edilenler ya da görevden alınanlar veya talep ettikleri halde görev verilmeyenlerdir. Bir kısmı ise 18 Ekim 2020 Tarihinde yapılan Büyük Kurultay’da aday olmuş, liste çıkarmış ve yapılan oylama neticesinde delegenin iradesine saygı görmeyerek kaybetmeyi hazmedememiş olanlardır.

#BüyükBirlikPartisi bir siyasi partidir ve her siyasi partide olduğu gibi istifalar da, katılımlar da olabilir. Büyük Birlik Partisi’nde bir çatlak veya tartışma olduğu algısını yaratmaya çalışanlar, Yargıtay’ın düzenli olarak açıkladığı, partilerin üye sayıları ile ilgili istatistiklere baksalardı, 2021yılında bütün partiler içinde üye sayısını en fazla, (yüzde 200’ün üzerinde) artıran partinin Büyük Birlik Partisi olduğunu görebilirlerdi. 

Yine teşkilatlanma performansı açısından da, Türkiye’nin bu manada da en geniş alana yayılmış partilerinden biri olduğunu görebilirlerdi. 

Üstelik bütün bu gelişme ve başarılar hiçbir yerden, kişi ve kuruluştan maddi destek almadan, tamamen yöneticilerimizin üyelerimizin katkıları ile elde edilmiştir.

Geçmişte Merhum #MuhsinYazıcıoğlu ile hesabı olanlar; şimdi Muhsin Yazıcıoğlu meftunu, yol arkadaşı kisvesi altında O’nun emaneti olan ve ilkelerinin yaşatıldığı Büyük Birlik Parti’si üzerinden hesaplaşmak istemektedirler.

Büyük Birlik Partisi, Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun Kurucu Genel Başkanı olduğu partidir. Ve son nefesine kadar da Büyük Birlik Partisinin büyümesi ve fikriyatı için mücadele etmiştir. Onun sağlığında da çeşitli saiklerle partiden ayrılanlar olmuştur.

Binaenaleyh; Muhsin Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşları, Büyük Birlik Partisi’nde ve Alperen Ocakları’nda görev alanlar ve her şartta gemiyi terk etmeyenlerdir. Gerisi lafı güzaftan ibaret olup nezdimizde de bir itibarı yoktur.

Netice itibariyle bir takım basın yayın organlarında, lanse edilmeye çalışıldığı gibi, BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ içinde herhangi bir çatlak veya çatışma yoktur. Bu manada yapılan, yapılmaya çalışılan algı ve manipülasyonlar, bizi doğru bildiğimiz yoldan ve inandığımız değerlerden asla vazgeçiremeyecektir.

     

          Ercan ALTUNKAYA 

Büyük Birlik Partisi MDK üyesi 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN