Ak Parti Kadın Kollarından Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Toplantı

Ak Parti İl Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından Kadınlarla Büyük Türkiye Buluşması Sivil Toplum Kuruluşları ve Basın Buluşması toplantısı Nikah Sarayında verilen kahvaltı programı ile yapıldı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

 Nikah Sarayında yapılan Kahvaltılı programa, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Keşir, AK Parti MKYK  Üyesi Malatya milletvekili Bülent Tüfenkçi, Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve eşi Hafize Gürkan, AK Parti Malatya İl Başkanı Av. İhsan Koca, Ak Parti il kadın kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in eşi Yıldız Güder, Ak Parti Yeşilyurt kadın kolları başkanı Esin Tanrıverdi, Battalgazi ilçe kadın kolları başkanı Ebru İnanç, HİMYAÇDER Genel Başkanı Ayşe Ece Budan, Kadın Sivil toplum başkanları ve yönetim kurulları, Gazeteciler katıldı.

Toplantının açılışı Ak Parti il kadın kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu yaparken, Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Keşir’de bir konuşma yaparak Kadınlarla ilgili olarak ortaya koydukları hizmetleri politikalarını anlattı.  Programlarda konuşan Keşir, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana kadınların kalkınmadaki gücüne inanan bir parti olduğunu söyledi. Kadının kalkınmadaki gücü üzerine bir proje gerçekleştirmek istediklerini aktaran Keşir; "Anadolu’da özellikle kamu kurumlarının TKDK, tarım ve diğer kurumların kadınlara verdiği pozitif uygulamalar var. Bu desteklerin yeterince bilinmediğini gördük ve istedik ki daha çok kadın haberdar olsun ve bunlardan faydalansınlar. Bunun için il il dolaşıyoruz. İlin yereldeki yetkilileriyle konuları anlattırıyoruz. Bu destekleri alıp işini kurmuş öncü kadınlar var her ilde.

O kadınlarla da toplumu tanıştırıyoruz ki onlar rol model olsunlar ve girişimcilikte bulunacak kadınlara hem motivasyon sağlasınlar hem de öncü olsunlar. Proje 81 ilde yaşayan tüm kadınları kapsayor. Malatya bizim 78’inci ilimiz, 81 ilde planladık projeye ise ilk Hakkari ile başladık. Bu toplantıyı sadece burada yapmıyoruz. Büyük ilçelerde teşkilatlarımız yapmaya devam ediyor. Biz istiyoruz ki her mahallede her ilçede daha çok kadın desteklerden haberdar olsun. Müracaat etsin, işini kursun, girişimci olsun. Hem kendi ekmeğini çıkarsın hem de yeni istihdam alanları açsın.  Aslında çok girişimci kadınlar var. Güneş paneli üretiyorlar, simülasyon cihazları, ihracat yapan genç hanımlar var. Küçük girişimlerle başlayıp büyük rakamlara ulaşan ihracat yapan pek çok kadın var. Onlar bu ülkenin kahraman kadınları, büyük Türkiye hayalinin yollarını döşeyen kahraman kadınlar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN