AGC Başkanı Dişkaya, Türk Devleti Umudun Tek ve Son Kalesidir

Türk devleti Türk dünyasının, bütün Müslüman dünyasının tek ve son kalesidir…

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Bu kaleyi yıkmak için dışarıdan hücumu anlarım, normal de karşılarım. Kendiişlerini yapıyor olurlar. Amma bu devletin bu vatanın ekmeğini yiyip havasını soluyup burada yaşayıp ülkeye ihanetin adı yoktur. Oyuna gelinmeyecek, kimseye kumanda olunmayacak. Herkes ülkede 1. sınıf vatandaş olacak, başı dik, karnı tok gezecek. Siyasetin hedefi bu olmalıdır.

Kara delikler varsa kapatılmalı, hırsız varsa yakalanmalı, halkın huzuru için her şey yapılmalı, her adım atılmalı, hukukun üstünlüğü mutlaka tesis edilmeli, hukuk tartışılmamalı, yargı tartışılmamalı, devlet tartışılmamalı, devletin mensupları işini yapmalı tartışmalardan uzak.

Hükümet ise asli işini yapmalıdır. Halkın huzuru, mutluluğu için her türlü düzenlemeyi yapmalı, yasal düzenlemeler yapmalı, her birey eşit tutulmalı, ihanete hırsızlığa yolsuzluğa geçit verilmemeli, devletin işini yapması için her adım atılmalıdır. Devletin içinde bireylere kadrolaşma imkanı asla verilmemelidir. Liyakat esas alınarak milli duruşlu ve tespitli yapılanma olmalıdır.

Bireyler devlet içinde teşkilatlanırsa yarın kontrolden çıkar. Ayrı ayrı kişisel teşkilatlanmalara fırsat devletçe verilmemelidir. Sivil toplumda ülke genelinde çeşitli isimlerle vakıf dernek vs her ile teşkilatlanmada amaçlarına çok sıkı bakılmalıdır, parasal kaynaklarına dikkat edilmelidir, yarın ülkenin başına bela olunabilir. Hiç bir devlet yetkilisi hiç bir bireyin değil devletin mensubu olmalıdır. Özellikle hala sinmiş halde olan dış kaynaklı bağlantılı hücreler var, fırsat kollayanlar var. Devletin kurum kuruluşlarına bunlar sızmamalıdır. Hele hele 3, 5, 10 kişiye referans olup kadrolaşma teklifi yapılan son dakıkada karnesinde bokluk çıkıp izin verilmeyenleri önerenin ismi kırmızı kalemle derhal çizilmeli ve devlet tedbirini almalıdır. Bireysel kadrolaşmaya fırsat verilmemelidir. Türk devletlerinin ve bütün İslam ümmetinin son ve tek umudu olan Türk devleti en katı şekilde korunmalı ve büyüyerek özellikle savunma sanayiinde ilerlemesine hız kesmeden devamı sağlanmalıdır.

Zeki DİŞKAYA

Adıyaman Gazeteciler

Cemiyeti Başkanı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN