Ağbaba, Yeni Stadın İsmi İnönü Olmalıdır

'Ortak Değerlerimize Sahip Çıkmalıyız'

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yeni yapılan stada isim arayışını eleştirerek, “İnönü Stadı yerine yeni bir stat yapıldığına göre yeni stadın ismi de İnönü olmalıdır. Bunun dışındaki isim arayışları kent için yanlış tartışmalara sebep olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Arena isimlerinin stadlardan kaldırılacağını açıklamasının ardından,proje adı  Malatya Arena olarak bilinen yeni stadyumun ismiyle ilgili kamuoyunda tekrar tartışmalar başladı.Daha önce de stadyum isminin İnönü olması gerektiğini defalarca dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yaptığı açıklamada, “İnönü Stadı’nın yerine yeni bir stat yapıldığına göre yeni stadın ismi de İnönü olmalıdır.Kentin hafızası devam ettirilmelidir ”dedi.

İNÖNÜ’SÜZ ,ÖZAL’SIZ MALATYA DÜŞÜNÜLEMEZ

Türkiye’nin hem askeri hem de siyasi geçmişinde unutulmaz izler bırakan İsmet İnönü’nün isminin yeni statta da yaşatılması gerektiğini kaydeden Ağbaba, “Son yıllarda Cumhuriyete ve onun kurucularına yapılan saldırıları gördükçe,Malatyalıların  hemşehrisi olmakla her zaman övündüğü İsmet İnönü’ye daha fazla sahip çıkacağına inanıyorum.Sadece yeni yapılan stadyum da değil farklı alanlarda da İsmet İnönü’yü gelecek nesillere anlatacak yapılar ortaya konulmalıdır. Kentleri kent yapan,  yetiştirdikleri siyaset adamları, sanatçılar, bilim insanlarıdır.Dünya görüşü ne olursa olsun bu ortak değerler o şehirde yaşayanlar tarafından gözleri gibi sakınılmalıdır. İnönü’süz Malatya da düşünülemeyeceği gibi Özal’sız Malatya da düşünülemez” dedi.

BAKAN ‘ARENA DEĞİL’ DEMİŞTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın proje adı olarak geçen Arena ismiyle ilgili eleştirilerini dile getirip Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanıtlaması istemiyle sorduğu sorulara Bakan Kılıç 2016 Ekim ayında cevap vermiş ve  “Malatya’da yapımı devam eden stadyuma bugün itibari ile ‘Arena’ ve benzeri bir adın verilmesi konusunda yapılmış herhangi bir çalışma bulunmamaktadır. Bu konuda, ‘Spor Genel Müdürlüğü Tesislere Ad Verme Yönetmenliği’ hükümleri kapsamında yapılan değerlendirmeler devam etmektedir.”ifadelerini kullanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN