Ağbaba Her Şey Var Ahlak Yok,Utanma Yok,Ar Yok

'Almanya'ki Hans'ın Alın Teri Türkiye'deki Hasan'ın 12 Katı'

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

"Benim Ağababalarım Emperyalizme Karşı Savaşanlar, Düşmanla İşbirliği Yapanlar Değil"

"Bu Memlekette İkinci El Ayakkabı Satılan Pazarlar Var"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bütçe Görüşmelerinde yaptığı konuşmada AKP’yi yerden yere vurdu; “Almanya’da ki Hans’ın alın teri Türkiye’deki Hasan’ın 12 katı.Türkiye’nin en büyük beka meselesi gençlerin geleceği yurt dışında aramasıdır,Bunlar hem satıcı hem içici, kokain milli içkiniz olmuş.Her şey var ahlak yok,utanma yok”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada;  "Türkiye'yi dünya devi yapacağız." diyenler, "Bu milletin hizmetkârı olacağız." Diyenler, "Dünya lideriyiz." diye caka satanlar, maalesef Türkiye emekçilerini dünyanın hizmetkârı yapmak için hızla yol almakta. "Dünyaya ucuz iş gücü cennetiyiz." diye ilan veriyorlar, işçimizin alın terini dünyanın en ucuz alın teri yapmakla övünüyorlar, işçilerimizi köle gibi karın tokluğuna çalıştıracaklarını duyuruyorlar” dedi.

İŞÇİMİZ ÇİNLİ İŞÇİDEN DAHA AZ KAZANIYOR

“Bugünkü kurla Türkiye'de asgari ücretle çalışan bir işçimiz bir saat çalışmasının karşılığında sadece 88 sent alıyor.” Eskiden, çalışanların köleleştiğini göstermek için örnekler verilirdi, "Çin'de bir işçi 1 dolara çalışıyor." denilirdi; eskiden Çin ayıplanırdı, "Çin malları niye ucuz?" denildiğinde "Çin'de iş gücü ucuz." denilirdi ama on dokuz yılın sonunda geldiğimiz yer Çin'den daha aşağıda, işçimiz Çinli işçiden daha az kazanabiliyor.”ifadelerini kullandı.

TÜRK İŞÇİSİ DÜNYANIN KÖLESİ OLD

Almanya’nın asgari ücretlisine bir saatlik çalışması karşılığında yaklaşık 11 dolar verdiğini belirten Veli Ağbaba, “Yani bizimkinin tam 12 katı. İngiltere işçisine 12,5 dolar veriyor, bizimkinin 14 katı. Yani sizin anlayacağınız deyimle söyleyeyim. Almanya'daki Hans'ın alın teri, Türkiye'deki Hasan'ın tam 12 katı. İngiltere'deki Mary'nin alın teri, Meryem'in tam 14 katı. İşte sizin övündüğünüz, anlattığınız düzen bu.Türk işçisini dünyanın kölesine dönüştürdünüz. Kim dönüştürdü? En millî ve en yerli olanlar.Eskiden pazarlarda hamallık yapan, kol gücüyle, sırt gücüyle çalışan insanlar vardı, onlar bile işsiz kaldı, hamallar bile işsiz kaldı.

Daha da acı bir şey söyleyeyim, bu şartlarda bile hâlâ iş arayan yaklaşık 10 milyon geniş tanımlı işsizimiz var. Niye? Çünkü bu şartların yarısına güvencesiz çalışacak on binlerce göçmen işçi var.”şeklinde konuştu.

EMEKLİLERİMİZ İFLAS EDEN YUNANİSTAN'DAKİ EMEKLİDEN DAHA KÖTÜ DURUMDA

“Türkiye'nin düştüğü durumu asgari ücretli bakımından gördük, bir de emekliler bakımından görelim” diyerek konuşmasını sürdüren Ağbaba, “Türkiye'de bir en düşük emekli maaşı 1.500, Almanya'da 19.200, Hollanda'da 16.700, Yunanistan'da 14.112, emeklinin durumu bu. Emeklinin durumu iflas eden Yunanistan'daki emekliden daha kötü durumda.Sizin getirmiş olduğunuz düzen, on dokuz yılın sonunda emekliye reva gördüğünüz bu. Bu gerçekle her zaman yüzleşeceksiniz. Burada hikâye okuyorsunuz, nutuk atıyorsunuz ama Türkiye'de yaşadığımız gerçekler sizin anlattığınız gibi değil” dedi.

GENÇLERİN YÜZDE 74’Ü SADECE YOL VE YEMEK KARŞILIĞI ÇALIŞABİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR

“Türkiye dünyanın en güzel ülkesi. Şimdi, şu soruyu sormak lazım: Dış güçlerin gözü bizim üzerimizde, bizim gençlerin gözü niye başka ülkelerde? Onu görmemiz lazım” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “TÜİK'in verilerine göre her 3 gençten 1'i, bizim sokakta gördüğümüz verilere göre her 2 gençten 1'i işsiz durumda Raporlara göre, bu insanların yüzde 74'ü sadece yol ve yemek karşılığında çalışabileceklerini söylüyorlar. Türkiye'de yaşayan gençler geleceklerini yurt dışında arıyorlar. Her 100 gençten 76'sı yaşamını yurt dışında sürdürmek istiyor. Anasının babasının doğduğu toprakları bırakarak başka ülkelerde gurbet elde ekmek arıyor. Bunu kim yaptı? On dokuz yılın sonunda AKP Hükûmeti yaptı” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BEKA MESELESİ GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNİ YURT DIŞINDA ARAMASIDIR.

Ağbaba, “Recep Tayyip Erdoğan her kürsüye çıktığında "3 çocuk yapın." diyor. Recep Tayyip Erdoğan'a güvenip 3 çocuk yapanlar şimdi yolda kaldı. Bakın, örneğin 3 isim verelim; birisi Rabia olsun, birisi Miraç olsun, birisi Talha olsun. Şimdi, Miraç ile Talha yurt dışına gitmek için uğraşıyor; maalesef, çocuklarımızın geleceği ülkemizde değil, yurt dışında. Gençler ne istiyor? Yurt sorunu yaşamak istemiyor, "tweet" attığı için tutuklanmak istemiyor, üniversite bitince karın tokluğuna çalışmak istemiyor, mülakat istemiyor, yazılı sınavda yüksek alıp mülakatta elenmek istemiyor; gençler "liyakat" "liyakat" "liyakat" diyor, AKP'li ya da MHP'li dayıları olmadan iş bulmak istiyor.Şimdi, zaman zaman kullanıyorsunuz "beka" "beka" "beka" diye; ben size söyleyeyim, Türkiye'nin en büyük beka meselesi gençlerimizin geleceğini yurt dışında aramasıdır” dedi.

YABANCI ÜLKE ESNAFI SÜPER LİGDE OYNARKEN TÜRK ESNAFI AMATÖR KÜMEDE

Esnafların durumunun da içler acısı olduğunu kaydeden Ağbaba; “Gelişmiş ülkeler ortalama yüzde 11,7 hibe yapmış, gelişmekte olan ülkeler 5,67, gelişmemiş ülkeler 3,20, Türkiye'nin yaptığı oran ise maalesef 3,51. Daha iyi anlayabilmek için başka ülkelerle karşılaştıralım; Guatemala 3,6'sını, Hindistan 4,07'sini, Kolombiya 4,62'sini, Gürcistan 7,12'sini esnafına doğrudan gelir desteği olarak vermiş, Türkiye 3,51; maalesef, Türkiye, Afrika ülkelerinin bile altında. Elin esnafları süper ligde oynarken Türk esnafını maalesef amatör kümede top koşturmaya zorluyorsunuz.”ifadelerini kullandı.

“NAMUSLU BİR ŞEKİLDE BATTIK”

Esnafın “Namuslu bir şekilde battık” afişini meclise gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “İbretiâlem için bu fotoğrafı görün. Bu fotoğraf, esnafın özetidir. Esnaf bir taraftan 3 harfli marketlerde, diğer taraftan desteksiz bırakan AKP politikaları altında ezilmekte. Esnaf diyor ki: "Ben 1.055 liralık BAĞ-KUR primini mi ödeyeyim, elektriği mi ödeyeyim, doğal gazı mı ödeyeyim, kirayı mı ödeyeyim?" Buradan sizleri uyarıyorum: Eğer böyle devam ederse, maalesef, esnafımız batacak. Esnaf diyor ki: "Birileri gibi çalıp çırpmadık, 3-5 yerden maaş almadık, lüks ve şatafata düşmedik, kırk yıl bu ülkeye vergi verdik, şimdi geldik, gıda paketine muhtacız." Esnafına, komşusuna, sağına soluna, fakirine fukarasına gıda paketi veren esnaf, maalesef, sizin kötü ve sorumsuz yönetiminizin sonucunda ekmeğe muhtaç olmuş durumda” dedi.

BU MEMLEKETTE İKİNCİ EL AYAKKABI SATILAN PAZARLAR VAR

“Cumhur İttifakı sayesinde askıda ekmeği, bayat ekmek kuyruklarını, yağ almak için, 1 kilo yağ almak için Kızılay’a kanını verenleri gördük; ucuz ekmek için yağmurda ekmek kuyruklarını, indirimli yağ kuyruklarını gördük; benzin kuyruklarını gördük” diyen Ağbaba, “Bu memlekette,-belki duymamışsınızdır, sizin tuzunuz kuru- ikinci el eşya satan pazarlar var. İkinci el araba değil ikinci el ceket satıyor, ikinci el pantolon satıyor, ikinci el ayakkabı satıyor. İnsanları bu duruma düşürenlere yazıklar olsun! Bununla ilgili son sözümü de emeklimizi, işçimizi, yoksulumuzu ikinci el eşya pazarlarına mahkûm edenlere söylüyorum: Yazıktır, ayıptır, günahtır!” şeklinde konuştu.

KOKAİN MİLLİ İÇKİLERİ OLMUŞ

Ağbaba, “Kaybolan sadece emeklinin aylığı değil, asgari ücret değil. Bu memlekette ahlak kayboldu ahlak, ar kayboldu, utanma kayboldu.Memleketi uyuşturucu zulası yapanlara birkaç örnek vereceğim: Çocuklarımızı korumakla görevli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde uyuşturucu bulunuyor, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürünün aracı âdeta uyuşturucu servisi yapıyor. Bir başka örnek AKP Genel Merkezinde bulundu, sonradan zengin olan Kürşat ,pudra çekerken yakalandı, çıt yok. Merkez İlçe Başkanı sızmış "Ben içmedim." diyor. Kurtulmak için "Ben satıcı değilim, içiciyim." diyor. Vallahi bunlar hem satıcı hem içici. Kokain âdeta millî içkiniz hâline geldi” dedi.

HER ŞEY VAR AHLAK YOK,UTANMA YOK,AR YOK

“Son bir yılda yaşadığımız şeyleri başka ülkede yaşansa yer yerinden oynardı” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bakın, mafya var, mafyaya koruma var, 10 milyon euro var, Zindaşti var, Aliye Uzun var; fuhuş var, servis var, genel yayın yönetmeni var. Pasaportumuz, birilerinin pasosu hâline gelmiş insan kaçakçılarının pasosu hâline gelmiş. Bunların hepsi var, ne yok? Ahlak yok, utanma yok, ar yok” ifadelerini kullandı.

BENİM AĞABABALARIM EMPERYALİZME KARŞI SAVAŞANLAR, DÜŞMANLA İŞBİRLİĞİ YAPANLAR DEĞİL

Ağbaba, AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun “Biz sizin ağababalarınıza cevap veriyoruz” ifadelerine cevap vererek; “Sayın Başkan, atalarımı sordu, ağababalarımı sordu. Benim ağababalarım Kuva-yi Milliyeciler, benim ağababalarım Atatürk, benim ağababalarım emperyalizme karşı savaşanlar. Benim ağababalarım Kurtuluş Savaşı'nda düşmanla iş birliği yapanlar değil Sayın Akbaşoğlu.”dedi.

BENJAMİN FRANKLİN GÖRÜNÜMLÜ KATAR EMİRİ

Ağbaba, “Akbaşoğlu diyor ki: "Bu bütçede umut var, bu bütçede gelecek var, alım gücünü arttırmak var, büyüme var." Ya, Allah aşkına, elinizi vicdanınıza koyun. Kim büyüyor? Osmanlı döneminde köy olan Katar büyüyor. Katar var ya, bir tane emiri var. Hani doğan görünümlü şahin var ya, Benjamin Franklin görünümlü Katar Emiri; geldi, ya, almadığı kimse kalmadı, almadığı kimse kalmadı. Katar eskiden Osmanlı'nın küçük köyüydü, şimdi Türkiye'nin tapusunu verdiniz.Bir başka yeni ortağınız var, yeni ortağınız, Birleşik Arap Emirlikleri, hani, 15 Temmuzun faili, finansörü. Sizi kim barıştırdı acaba? Sizi kim barıştırdı Birleşik Arap Emirlikleri'yle, Fetullah Gülen’in yanında poz veren Nurettin Nebati olabilir mi?”dedi.

Ağbaba; Her Şey Var Ahlak Yok,Utanma Yok,Ar Yok

“Almanya’ki Hans’ın Alın Teri Türkiye’deki Hasan’ın 12 Katı”
"Benim Ağababalarım Emperyalizme Karşı Savaşanlar, Düşmanla İşbirliği Yapanlar Değil"
"Bu Memlekette İkinci El Ayakkabı Satılan Pazarlar Var"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Bütçe Görüşmelerinde yaptığı konuşmada AKP’yi yerden yere vurdu; “Almanya’da ki Hans’ın alın teri Türkiye’deki Hasan’ın 12 katı.Türkiye’nin en büyük beka meselesi gençlerin geleceği yurt dışında aramasıdır,Bunlar hem satıcı hem içici, kokain milli içkiniz olmuş.Her şey var ahlak yok,utanma yok”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada;  "Türkiye'yi dünya devi yapacağız." diyenler, "Bu milletin hizmetkârı olacağız." Diyenler, "Dünya lideriyiz." diye caka satanlar, maalesef Türkiye emekçilerini dünyanın hizmetkârı yapmak için hızla yol almakta. "Dünyaya ucuz iş gücü cennetiyiz." diye ilan veriyorlar, işçimizin alın terini dünyanın en ucuz alın teri yapmakla övünüyorlar, işçilerimizi köle gibi karın tokluğuna çalıştıracaklarını duyuruyorlar” dedi.

İŞÇİMİZ ÇİNLİ İŞÇİDEN DAHA AZ KAZANIYOR
“Bugünkü kurla Türkiye'de asgari ücretle çalışan bir işçimiz bir saat çalışmasının karşılığında sadece 88 sent alıyor.” Eskiden, çalışanların köleleştiğini göstermek için örnekler verilirdi, "Çin'de bir işçi 1 dolara çalışıyor." denilirdi; eskiden Çin ayıplanırdı, "Çin malları niye ucuz?" denildiğinde "Çin'de iş gücü ucuz." denilirdi ama on dokuz yılın sonunda geldiğimiz yer Çin'den daha aşağıda, işçimiz Çinli işçiden daha az kazanabiliyor.”ifadelerini kullandı.

TÜRK İŞÇİSİ DÜNYANIN KÖLESİ OLD
Almanya’nın asgari ücretlisine bir saatlik çalışması karşılığında yaklaşık 11 dolar verdiğini belirten Veli Ağbaba, “Yani bizimkinin tam 12 katı. İngiltere işçisine 12,5 dolar veriyor, bizimkinin 14 katı. Yani sizin anlayacağınız deyimle söyleyeyim. Almanya'daki Hans'ın alın teri, Türkiye'deki Hasan'ın tam 12 katı. İngiltere'deki Mary'nin alın teri, Meryem'in tam 14 katı. İşte sizin övündüğünüz, anlattığınız düzen bu.Türk işçisini dünyanın kölesine dönüştürdünüz. Kim dönüştürdü? En millî ve en yerli olanlar.Eskiden pazarlarda hamallık yapan, kol gücüyle, sırt gücüyle çalışan insanlar vardı, onlar bile işsiz kaldı, hamallar bile işsiz kaldı.

Daha da acı bir şey söyleyeyim, bu şartlarda bile hâlâ iş arayan yaklaşık 10 milyon geniş tanımlı işsizimiz var. Niye? Çünkü bu şartların yarısına güvencesiz çalışacak on binlerce göçmen işçi var.”şeklinde konuştu.

EMEKLİLERİMİZ İFLAS EDEN YUNANİSTAN'DAKİ EMEKLİDEN DAHA KÖTÜ DURUMDA
“Türkiye'nin düştüğü durumu asgari ücretli bakımından gördük, bir de emekliler bakımından görelim” diyerek konuşmasını sürdüren Ağbaba, “Türkiye'de bir en düşük emekli maaşı 1.500, Almanya'da 19.200, Hollanda'da 16.700, Yunanistan'da 14.112, emeklinin durumu bu. Emeklinin durumu iflas eden Yunanistan'daki emekliden daha kötü durumda.Sizin getirmiş olduğunuz düzen, on dokuz yılın sonunda emekliye reva gördüğünüz bu. Bu gerçekle her zaman yüzleşeceksiniz. Burada hikâye okuyorsunuz, nutuk atıyorsunuz ama Türkiye'de yaşadığımız gerçekler sizin anlattığınız gibi değil” dedi.

GENÇLERİN YÜZDE 74’Ü SADECE YOL VE YEMEK KARŞILIĞI ÇALIŞABİLECEĞİNİ SÖYLÜYOR
“Türkiye dünyanın en güzel ülkesi. Şimdi, şu soruyu sormak lazım: Dış güçlerin gözü bizim üzerimizde, bizim gençlerin gözü niye başka ülkelerde? Onu görmemiz lazım” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “TÜİK'in verilerine göre her 3 gençten 1'i, bizim sokakta gördüğümüz verilere göre her 2 gençten 1'i işsiz durumda Raporlara göre, bu insanların yüzde 74'ü sadece yol ve yemek karşılığında çalışabileceklerini söylüyorlar. Türkiye'de yaşayan gençler geleceklerini yurt dışında arıyorlar. Her 100 gençten 76'sı yaşamını yurt dışında sürdürmek istiyor. Anasının babasının doğduğu toprakları bırakarak başka ülkelerde gurbet elde ekmek arıyor. Bunu kim yaptı? On dokuz yılın sonunda AKP Hükûmeti yaptı” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BEKA MESELESİ GENÇLERİMİZİN GELECEĞİNİ YURT DIŞINDA ARAMASIDIR.
Ağbaba, “Recep Tayyip Erdoğan her kürsüye çıktığında "3 çocuk yapın." diyor. Recep Tayyip Erdoğan'a güvenip 3 çocuk yapanlar şimdi yolda kaldı. Bakın, örneğin 3 isim verelim; birisi Rabia olsun, birisi Miraç olsun, birisi Talha olsun. Şimdi, Miraç ile Talha yurt dışına gitmek için uğraşıyor; maalesef, çocuklarımızın geleceği ülkemizde değil, yurt dışında. Gençler ne istiyor? Yurt sorunu yaşamak istemiyor, "tweet" attığı için tutuklanmak istemiyor, üniversite bitince karın tokluğuna çalışmak istemiyor, mülakat istemiyor, yazılı sınavda yüksek alıp mülakatta elenmek istemiyor; gençler "liyakat" "liyakat" "liyakat" diyor, AKP'li ya da MHP'li dayıları olmadan iş bulmak istiyor.Şimdi, zaman zaman kullanıyorsunuz "beka" "beka" "beka" diye; ben size söyleyeyim, Türkiye'nin en büyük beka meselesi gençlerimizin geleceğini yurt dışında aramasıdır” dedi.

YABANCI ÜLKE ESNAFI SÜPER LİGDE OYNARKEN TÜRK ESNAFI AMATÖR KÜMEDE
Esnafların durumunun da içler acısı olduğunu kaydeden Ağbaba; “Gelişmiş ülkeler ortalama yüzde 11,7 hibe yapmış, gelişmekte olan ülkeler 5,67, gelişmemiş ülkeler 3,20, Türkiye'nin yaptığı oran ise maalesef 3,51. Daha iyi anlayabilmek için başka ülkelerle karşılaştıralım; Guatemala 3,6'sını, Hindistan 4,07'sini, Kolombiya 4,62'sini, Gürcistan 7,12'sini esnafına doğrudan gelir desteği olarak vermiş, Türkiye 3,51; maalesef, Türkiye, Afrika ülkelerinin bile altında. Elin esnafları süper ligde oynarken Türk esnafını maalesef amatör kümede top koşturmaya zorluyorsunuz.”ifadelerini kullandı.

“NAMUSLU BİR ŞEKİLDE BATTIK”
Esnafın “Namuslu bir şekilde battık” afişini meclise gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “İbretiâlem için bu fotoğrafı görün. Bu fotoğraf, esnafın özetidir. Esnaf bir taraftan 3 harfli marketlerde, diğer taraftan desteksiz bırakan AKP politikaları altında ezilmekte. Esnaf diyor ki: "Ben 1.055 liralık BAĞ-KUR primini mi ödeyeyim, elektriği mi ödeyeyim, doğal gazı mı ödeyeyim, kirayı mı ödeyeyim?" Buradan sizleri uyarıyorum: Eğer böyle devam ederse, maalesef, esnafımız batacak. Esnaf diyor ki: "Birileri gibi çalıp çırpmadık, 3-5 yerden maaş almadık, lüks ve şatafata düşmedik, kırk yıl bu ülkeye vergi verdik, şimdi geldik, gıda paketine muhtacız." Esnafına, komşusuna, sağına soluna, fakirine fukarasına gıda paketi veren esnaf, maalesef, sizin kötü ve sorumsuz yönetiminizin sonucunda ekmeğe muhtaç olmuş durumda” dedi.

BU MEMLEKETTE İKİNCİ EL AYAKKABI SATILAN PAZARLAR VAR
“Cumhur İttifakı sayesinde askıda ekmeği, bayat ekmek kuyruklarını, yağ almak için, 1 kilo yağ almak için Kızılay’a kanını verenleri gördük; ucuz ekmek için yağmurda ekmek kuyruklarını, indirimli yağ kuyruklarını gördük; benzin kuyruklarını gördük” diyen Ağbaba, “Bu memlekette,-belki duymamışsınızdır, sizin tuzunuz kuru- ikinci el eşya satan pazarlar var. İkinci el araba değil ikinci el ceket satıyor, ikinci el pantolon satıyor, ikinci el ayakkabı satıyor. İnsanları bu duruma düşürenlere yazıklar olsun! Bununla ilgili son sözümü de emeklimizi, işçimizi, yoksulumuzu ikinci el eşya pazarlarına mahkûm edenlere söylüyorum: Yazıktır, ayıptır, günahtır!” şeklinde konuştu.

KOKAİN MİLLİ İÇKİLERİ OLMUŞ
Ağbaba, “Kaybolan sadece emeklinin aylığı değil, asgari ücret değil. Bu memlekette ahlak kayboldu ahlak, ar kayboldu, utanma kayboldu.Memleketi uyuşturucu zulası yapanlara birkaç örnek vereceğim: Çocuklarımızı korumakla görevli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde uyuşturucu bulunuyor, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürünün aracı âdeta uyuşturucu servisi yapıyor. Bir başka örnek AKP Genel Merkezinde bulundu, sonradan zengin olan Kürşat ,pudra çekerken yakalandı, çıt yok. Merkez İlçe Başkanı sızmış "Ben içmedim." diyor. Kurtulmak için "Ben satıcı değilim, içiciyim." diyor. Vallahi bunlar hem satıcı hem içici. Kokain âdeta millî içkiniz hâline geldi” dedi.

HER ŞEY VAR AHLAK YOK,UTANMA YOK,AR YOK
“Son bir yılda yaşadığımız şeyleri başka ülkede yaşansa yer yerinden oynardı” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bakın, mafya var, mafyaya koruma var, 10 milyon euro var, Zindaşti var, Aliye Uzun var; fuhuş var, servis var, genel yayın yönetmeni var. Pasaportumuz, birilerinin pasosu hâline gelmiş insan kaçakçılarının pasosu hâline gelmiş. Bunların hepsi var, ne yok? Ahlak yok, utanma yok, ar yok” ifadelerini kullandı.

BENİM AĞABABALARIM EMPERYALİZME KARŞI SAVAŞANLAR, DÜŞMANLA İŞBİRLİĞİ YAPANLAR DEĞİL
Ağbaba, AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun “Biz sizin ağababalarınıza cevap veriyoruz” ifadelerine cevap vererek; “Sayın Başkan, atalarımı sordu, ağababalarımı sordu. Benim ağababalarım Kuva-yi Milliyeciler, benim ağababalarım Atatürk, benim ağababalarım emperyalizme karşı savaşanlar. Benim ağababalarım Kurtuluş Savaşı'nda düşmanla iş birliği yapanlar değil Sayın Akbaşoğlu.”dedi.

BENJAMİN FRANKLİN GÖRÜNÜMLÜ KATAR EMİRİ
Ağbaba, “Akbaşoğlu diyor ki: "Bu bütçede umut var, bu bütçede gelecek var, alım gücünü arttırmak var, büyüme var." Ya, Allah aşkına, elinizi vicdanınıza koyun. Kim büyüyor? Osmanlı döneminde köy olan Katar büyüyor. Katar var ya, bir tane emiri var. Hani doğan görünümlü şahin var ya, Benjamin Franklin görünümlü Katar Emiri; geldi, ya, almadığı kimse kalmadı, almadığı kimse kalmadı. Katar eskiden Osmanlı'nın küçük köyüydü, şimdi Türkiye'nin tapusunu verdiniz.Bir başka yeni ortağınız var, yeni ortağınız, Birleşik Arap Emirlikleri, hani, 15 Temmuzun faili, finansörü. Sizi kim barıştırdı acaba? Sizi kim barıştırdı Birleşik Arap Emirlikleri'yle, Fetullah Gülen’in yanında poz veren Nurettin Nebati olabilir mi?”dedi.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Adımın önemi yok | 17 Aralık 2021 23:07

    Sayın vekil sizler PKK ile yan yana girmekten vazgeçin onlara ve vekilin size dediği gibi agababalainiza karşı çıkın herkes yeni ayakkabı gitsin. Senin çocuğun gibi yasamak diğer çocuklarında hakkı. Sizler o ABD ve onun gibi emperyalistlere karşı tavır almadığınız için bizler bu durumdayız. Hükümeti suçlamak yerine dinin kendinize bakin

BUNLARA DA BAKIN