Abonelikler E-Devlet Üzerinden Sonlandırılacak

e-Devlet'te yeni dönem: Vatandaşların yıllardır çektiği abonelik çilesi bitecek..

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren müjdeli haber BTİK'ten geldi.

Resmi Gazete'de yayınlanan kararla elektrik, su, doğal gaz aboneliklerinin fesih işlemlerinin yapıldığı e-Devlet'ten televizyon, internet sim kartı, uydu gibi hizmetlerin iptali de yapılabilecek.

Bu kapsamda televizyon, internet, telefon gibi abonelik sözleşmelerinin iptali için istenen faks, imzalı dilekçe ve kimlik ibrazı dönemi artık sona erecek ve vatandaşlar işlemlerini e-Devlet üzerinden yapabilecekler.

Vatandaşların çilesi haline gelen sözleşme feshi, BTİK tarafından çalışmaların tamamlanmasıyla e-devlet üzerinden yapılması mümkün olacak.

 Bugün Türkiye’de 160 milyon abonelik var. 83 milyon cep telefonu aboneliği, 60 milyon internet aboneliği var. Uydu televizyon ve sabit telefon aboneliğini eklediğiniz zaman 160 milyonun üzerinde abone var. Artık abonelik feshetmek, prangalardan kurtulmak gibi zor olmayacak.

50 milyon kullanıcıya ulaşan Türkiye'deki dijital dönüşümün resmi kapısı e-Devlet, firmaların istekleri nedeniyle adeta çileye dönüşen abonelik fesih işlemlerinde vatandaşlara nefes aldırdı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN