18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü Sebebiyle Vali Baruş'a Ziyaret

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü olması sebebiyle yabancıların ülkemize uyumu ve beraberce uyum içinde yaşama çalışmaları kapsamında İl Göç Müdürü Cihad Gezen ve Afgan Uyruklu Özbek aile Vali Baruş'u makamında ziyaret etti.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Ülkelerindeki iç savaştan ya da başka sebeplerle ülkemize gelerek sığınan yabancı misafirlerin sosyal yaşama adaptasyonu amacıyla Uyum Çalışmaları başlatılmıştı. Onların gerek toplumsal normlara uyması gerek karşılıklı saygı ve yaşam hakkının korunması amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Türkiye’de yaşamaktan mutlu olduklarını belirten Özbek aile, bu millet misafirperver, bizler de Türkiye’nin değerlerini değerlerimiz olarak kabul ediyoruz. Sayın Valimize verdikleri destek ve ilgiden dolayı teşekkür ediyorum diyerek Vali Baruş’a el işlemesi Türk Bayrağı hediye ettiler.

İl Göç Müdürü Cihad Gezen, ülkemizde misafir tüm yabancıların sorunlarının çözümü için hızlı ve etkin bir şekilde çalıştıklarını, yabancı misafirlerimizin de her zaman her türlü sıkıntı da kendilerine başvurmalarını söyledi.

Vali Baruş da; “Bizler ortak kültürlere sahip bir milletiz. Kardeşçe beraberce yaşamamızda hiçbir engel yok” dedi ve aile ile bir süre sohbet etti. Çocuklara çeşitli hediyeler veren Vali Baruş, onların eğitimlerinden geri kalmamasını özellikle anne babasından istedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN