11. Tarım Fuarı Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş organizasyonuyla 11. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı düzenlenecek.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş organizasyonuyla 11. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı düzenlenecek. 

‘Fuarlar Şehri Malatya’ sloganıyla yola çıkan Malatya Büyükşehir Belediyesi önemli bir fuar daha düzenliyor. Bu kapsamda 12-16 Nisan tarihleri arasında Mişmiş Park Fuar alanında 11. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı düzenlenecek. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden çok sayıda katılımcının yer alacağı ve Malatya için büyük önem taşıyan fuarın bu gün tanıtım toplantısı yapıldı.

Yeni Nikah Sarayı toplantı salonunda yapılan toplantıya, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Tahir Macit, Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın tarım ve hayvancılık alanları ile ilgili Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, il ve ilçe ziraat odaları temsilcileri, esnaf odaları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda söz alan Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, çok önemli bir fuar düzenleyeceklerini kaydederek, fuarın Malatya’nın tarımına ve hayvancılığına katkı sağlayacağını söyledi. Toplantıda konuşan STK temsilcileri de, fuarın önemine dikkat çekerek, böyle bir fuar düzenledikleri için Malatya Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır:  “Fuara hepimizin sahip çıkması lazım”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya’da her alanın güçlenmesi ve gelişmesi için gayret ettiklerini belirterek, 11. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarının da Malatya'nın gıda, tarım ve hayvancılığına katkı sunacağını ifade etti.

Fuarın, Malatya ekonomisinin gelişmesi, Malatya’nın tanıtımının yapılması, Malatya’da yapılan tarımın daha sağlıklı yapılması ve üreticilerin yenilikler ile değişimleri öğrenmesi anlamında da çok önemli olduğunu ifade eden Çakır, “Biz hepimiz ilimizden sorumluyuz, tarımın sağlıklı yapılmasından, kayısının değerinin artmasından da hepimiz sorumluyuz. Bu yüzden bu fuara hepimizin sahip çıkması ve destek vermesi lazım.  Malatya’daki birliklerimiz son dönemde daha da aktif hale dönüştüler, bunlar ümit verici şeyler. Başkanlarımızın gayretleri çok önemli, biz bu fuarı kent olarak birlikte yapıyoruz. İlimizin geleceği açısından bu fuarları düzenlemek zorundayız. Eğer hepimiz bu fuara sahip çıkarsak, fuar farklı bir boyut kazanır” dedi.

Fuarda çok ciddi katılımcıların olduğunu aktaran Çakır, “Bizim temel amacımız Malatya’yı hızlı bir şekilde geliştirmek. İnşallah bu fuar hayırlara vesile olur. Ben toplantımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak:  “Fuarın ilimize çok büyük katkı sunacağını düşünüyorum” 

Malatya Valisi Mustafa Toprak da, fuarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, fuarın Malatya için önemine dikkat çekti.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin, Malatya’yı geliştirmek için yoğun çaba sarf ettiğini vurgulayan Vali Toprak, “Bu fuar da Malatya’nın gelişmesi için çok önemli. Fuarda üreticiler, tüketiciler velhasıl gıda, tarım ve hayvancılığın bütün paydaşları bir araya gelecek ve ortak bir istikamete doğru yürüyecekler. Eğer hepimiz bu fuara anlamlı bir şekilde sahip çıkarsak, bu fuar ilimize çok büyük katkı sunacaktır. Bu fuar inşallah hayırlara vesile olur” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN