Yeşilyurt Belediye Meclisi, Mayıs Ayı Toplantılarına Başladı

Yeşilyurt Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı 1.Oturumunda, Yeşilyurt Belediyesi 2016 Mali Yılı Kesin Hesap Tasdiki başta olmak üzere gündeminde olan maddeleri tek tek görüşerek karara bağladı.

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Yeşilyurt Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı 1.Oturumunda, Yeşilyurt Belediyesi 2016 Mali Yılı Kesin Hesap Tasdiki başta olmak üzere gündeminde olan maddeleri tek tek görüşerek karara bağladı.

Yeşilyurt Belediyesinin MAŞTİ karşısındaki Hizmet Binası toplantı salonunda Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Başkanlığında gerçekleşen Mayıs Ayı Olağan Toplantısında, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra öncelikle 07 Nisan 2017 tarihli karar özeti oy birliği ile kabul edildi.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ 2016 MALİ YILI KESİN HESABI TASDİK EDİLDİ

Belediye Meclisinin gündem ilanından sonra eklenen maddeler oy birliği ile görüşmeye alınması kabul edilirken, toplantı ilk olarak Yeşilyurt Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2016 Mali Yılı Kesin Hesap Tasdiki görüşüldü. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 42.maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunun 64.maddesi hükümleri doğrultusunda hazırlanan, Encümen Üyelerince görüşüldükten sonra Meclise gönderilen 2016 Mali Yılı Kesin Hesap Tasdiki ile Taşınır Kesin Hesap Cetveli okunduktan sonra kabul edildi.

Yeşilyurt Belediyesinin 2016 Yılı Gelirleri 95 Milyon 079 Bin 759 TL, Giderleri 122 Milyon 390 Bin 662 TL bütçenin ise 130 Milyon 460 Bin TL olarak onaylandı.

KİTAP FUARINDA ÖĞRENCİLERE 10 TL. İNDİRİM ÇEKİ VERİLECEK

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek 6.Anadolu Kitap Fuarında dağıtılmak üzere Yeşilyurt’taki Liselerin 11.sınıflarında okuyan öğrencilere 10 TL indirim çeki verilmesini onayladı.

POLAT, “KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞINI ARTIRMALIYIZ”

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün teklifinin kabul edilmesinden sonra açıklamalarda bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Çocuklarımızı kitap okumaya daha fazla teşvik etmeliyiz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin kitapla buluşmaları için tüm gücümüzle mücadele ediyoruz. Gençlerimizi Kitap Fuarı başta olmak üzere bu tür etkinliklere katılımlarını artırmak adına bu projeyi geçen sene de uygulamıştık. Bu sene de ilçemizdeki liselerin 11. sınıflarında okuyan bütün öğrencilerimize 10 TL indirim çeki dağıtacağız” diye konuştu.

İSTİFA EDEN HÜSEYİN KALAN’IN YERİNE MEHMET ŞİRECİ ATANDI

Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeliğinden işlerinin yoğunluğu gerekçesiyle istifa eden AK Parti’li Hüseyin Kalan’dan boşalan Meclis Üyeliğine İlçe Seçim Kurulu tarafından Mehmet Şireci’nin atanmasına ilişkin Meclis Üyeleri bilgilendirildi. Belediye Başkanı Polat, Mehmet Şireci’ye yeni görevinde başarılar diledi.

DÖRT MADDE ONAYLANDI, SEKİZ MADDE ERTELENDİ, YEDİ MADDE İMAR KOMİSYONUNA HAVALE

Gündem maddelerinden sekizi Mayıs Ayı 2.Oturumunda görüşülmek üzere ertelenirken, yedi madde ise İmar Komisyonuna havale edildi. Çarmuzu Mahallesi 4921 ada 2 nolu parselin İmar Planı tadilatı talebine dair İmar Komisyonu Raporu, Yeşiltepe Mahallesi 3811, 3841 ve 3860 nolu parsellerin İmar planı tadilatı talebine dair İmar Komisyonu Raporu, Norm Kadro İptali ve İhdası Hakkında İnsan Kaynakları Müdürlüğü teklifi görüşülerek onaylandı.

Yeşilyurt Belediye sınırlarındaki Üç Göze mahallesinde ‘Yiğit Ovası’ olarak bilinmesine rağmen 50 yıl önce kadastro yetkilileri tarafından sehven ‘İt Ovası’ olarak kayıtlara geçen mezra isminin Yiğit Ovası olarak değiştirilmesine ilişkin Meclis Üyeleri tarafından sunulan önerge oy birliği ile Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna havale edildi.

MAYIS AYI İKİNCİ OTURUMU 5 MAYIS CUMA GÜNÜ

Yeşilyurt Belediye Meclisi, ilk oturumda ilgili komisyonlara havale edilen maddeler ile yeni gelecek maddeleri görüşmek üzere 5 Mayıs 2017 Cuma günü saat 09.00’ da Yeşilyurt Belediye Hizmet Binası toplantı salonunda yeniden bir araya gelecek.  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN