Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç'tan Anadolu Basın Birliğine Ziyaret

PAYLAŞ
Malatya Birlik Gazetesi - MALATYA BİRLİK GAZETESİ

Malatya’ya İl Divan Toplantısına katılmak üzere gelen Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Büyükşehir belediye başkan adayı Bilal Yıldırım, Battalgazi belediye başkan adayı Ayetullah Geçen, Pütürge belediye başkan adayı Aydın Öztürk ve çok sayıda partililerle birlikte Anadolu Basın Birliği Derneğini ziyaret ettiler. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Malatya’da yıkımın büyük olduğuna işaret ederek ve ziyarette şu açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “Malatya’da büyük yıkım var. Depremden sonra ki birinci haftada da Malatya’ya gelmiştim, bir ay sonra da yine gelmiştim henüz Malatya’da enkaz kaldırılabilmiş, yıkılması gerek binalar yıkılmış değil. Şehrin güvenlik ihtiyacı, kente geri dönüş ihtiyacı var. Malatya, eski Malatya değil, nüfus, kan, can, enerjisini, sanayisinin, istihdam gücünün, ihracat performansının önemli bir kesimini kaybetti dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Bunun yeniden geri kazanılması lazım. Bunun içinde yeni bir ruh yeni bir aşk ve heyecanla, şevkle Malatya’nın yeniden harekete geçirilmesi lazım. Her şeye rağmen ölü toprağı deriz şehirlerin üzerinde de bazen ölü toprağı olur. Deprem zaten ölümlerle birlikte geldi. Binaları yıktı, insanlar binaların altında kaldı. Depremle birlikte ölü toprağı deyimi tam manasıyla Malatya’yı esir aldı, elle birliğiyle yeniden Malatya’yı ayağa kaldıracağız.

 

Kılıç, Bu atmosferden çıkmak lazım. Bunun içinde her şeyden evvel yıkılması gerekenleri yıkmak, çıkılması gerekenler çıkmak, onarılacakları onarmak, yapılması gereken toplu konutları bir an evvel yapıp Malatyalıların tahsisine açmak lazım. Şehrin cadde ve sokaklarını enkaz yığınların, yıkılması gereken tehlikeli, riskli yapılardan arındırdıktan sonra da Malatya’da tam manasıyla güvenlikli bir şekilde yeniden hayata dönmek lazım. Elbette ki devletin yaptığı birçok şey var hiçbir şey yapılmadı dersek milletimizin, devletimizin imkan ve kabiliyetini yok saymış oluruz. Ama Ankara’da yapılması gerekenlerin bir kısmı yapılırken yerelden yapılabileceklerin pek çoğunun yapılamadığı kanaatindeyim. Bunun da bir enerji kaybı ile paralel oluştuğu kanaatindeyim. Burada bir yenilenmeye ihtiyaç var dedi.

Tekdüzelikten Malatya artık bunalmış. Deprem belki de bu yenileşmenin fırsatını verecek. Keşke yaşanmasaydı çok canlar kaybettik, ölenlere Allah’tan rahmet yakınlarını sabrı cemil niyaz ediyoruz ama ölenle ölünmüyor şehri ayağa kaldırmak lazım ki hayat devam etsin. Hayatı devam ettirebilmek içinde Malatya’yı ayağa kaldırmak bunun içinde enkaz yığınlarını ortadan kaldırmak gerekiyor. Malatya’da ilk tespitim bu yıkılması gerekenlerin yıkılmadığı, sökülmesi gerekenlerin sökülmediğini, kaldırılması gereken enkazın kaldırılmadığını gördüm”

Kılıç, Yeniden Refah Partisi olarak Malatya’da yerel seçimler de güçlü çıkacaklarını aktarıp “Bilal beyi Malatya Büyükşehir belediye başkanı, Ayetullah beyi Battalgazi belediye başkanı, Aydın beyi Pütürge belediye başkanı olarak ilan ediyorum. Malatya’da Akçadağ belediyesi Yeniden Refah Partisi’nden Ali Kazgan Bey yeniden iş başına gelecek. Belediyecilikte Yeniden Refah Partisi hizmet tarihi yazacak” dedi.


Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Anadolu Basın Birliği Derneğini Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ ve Arkadaşlarının misafirperverlikleri için kendilerine teşekkür ediyorum dedi. 6 Şubatta yaşanan depremde tüm basınımız gece gündüz demeden hep sahalarda olduğunu biliyoruz ve tüm basın çalışanı kardeşlerimizi kutluyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum dedi.

Anadolu Basın Birliği Derneği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Basın birliğimizi ziyaret eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Suat Kılıç, Basın Birliğimizi ziyaretten dolayı şahsım ve tüm arkadaşlarım adına kendilerine teşekkür ediyorum dedi. Başkan Zeki Dağ, 6 Şubatta yaşanan depremlerle ilgili Malatya’da zarar gören binalar ve yine apartmanlarla ilgili bazı bilgiler verdi.

Başkan Dağ, Anadolu Basın Birliğimize yaptıkları bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı, Yeden Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sayın Suat Kılıç, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, Battalgazi Belediye Başkan adayı Ayetullah Geçen, Pütürge Belediye Başkan adayı Aydın Öztürk’e ve yine tüm misafirlere teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN