Filim Festivaline Gölge… - ZEKİ DAĞ

Filim Festivaline Gölge…


7. Malatya Uluslararası Film Festivali Hayırlı Olsun.

Bu Yıl Malatya’mızda Yapılan 7.si Düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali “Kırmızı Halı” Geçişi İle başladı.

Başladı ama nasıl başladı? Festivalin başlamasıyla beraber Malatya Medyasına uygulanan ambargo tartışmaları da beraberinde getirdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 7.si düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivaline basın camiası hangi kriterlere göre davet edildi? Film festivaline Basın mensupları ve Dernekler arasında ayrım yapılarak, kimi Festival Programına davet edildi? Kimi ise davet edilmedi? Neden ve Niçin?

Malatya Medyası Film Festivalinin ilk düzenlendiği günden bu güne kadar her türlü desteği hiçbir karşılık beklemeden vermiştir. Yine karşılığını beklemeden desteklerini sürdürmüştür. Maalesef her yıl olduğu gibi bu yıl da Malatya medyası organizasyonda hak ettiği değeri görmemiştir.

Organizasyonu düzenleyen yetkililer tarafından birçok basın mensubu göz ardı edilerek, davet edilmemiştir.

Peki, o zaman bu festivallerle ilgili, Festivaller başlamadan önce yapılan basınla istişare toplantısına tüm Malatya medyasını neden ve niçin davet ediyorsunuz? Peki, filim festivaline neden basın içinde ayrımcılık yaptınız? Neden basın çalışanlarını dışarda bıraktınız ve içeriye neden almadınız?

Belediyenin yapmış olduğu birçok etkinliğin ve duyuruların haberlerini sizlerin içeri almadığınız ve programa davet etmediğiniz, bu yerel medya ve basın mensupları yapıyor. Sizin bu haberlerinizi haber yaparak kamuoyunu bilgilendirirken iyilerdi. Neden Filim Festival programınıza basın kuruluşları ve basın çalışanları arasında ayırım yaparak davet etmediniz? Acaba kim ve kimler cevap verecek?

Adı Malatya filim festivali âmâ ne hikmetse Malatya basını programa alınmıyor. Peki, merak ettiğimiz şu bu programa Medya Kuruluşlarını ve Basın mensuplarını, hangi kriterler göz önünde bulundurularak liste hazırlayıp ona göre Festivale davet ettiniz?

Bu listeyi hazırlayan yetkililere soruyoruz; amacınız Malatya’da medyayı ikiye, üçe ve dörde bölmek mi ? Sizin bu uygulamanızdan eminiz ki, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır Bey’in, Daire Başkanlarının ve Başkan Yardımcılarının haberi yoktur. Haberi olsa bizim tanıdığımız Sayın Ahmet Çakır Başkan asla böyle bir uygulamaya müsaade etmezdi. Basını ikiye böldürüp ayırımcılık yaptırmazdı.

Malatya Medyasının çoğunluğunun davet edilmediği bu olumsuz uygulamaya rağmen 7. Malatya Uluslararası Film Festivalinin yine de Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyoruz. Malatya basın çalışanların içinde ayrımcılık yapmalarına rağmen yine ’de emeği geçenleri kutluyorum.

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
15Nis

Edep Mirastır

09Nis

Okudum Ağladım, Ya Sen

04Nis

İNSANLIK

01Mar

Öbür Taraf Uzak Değil ki…

22Şub

Farkındayız...