Bu Güzel Ülkemize Sahip Çıkalım - ZEKİ DAĞ

Bu Güzel Ülkemize Sahip Çıkalım


Bakınız Bir Kardeşimiz neler yazmış neler yazmış. Geliniz hep birlikte bu yazıya kulak verelim. Sanırım tüm kardeşlerimizin ve okuyucularımız bu yazılan yazıya kulak verirler.

Öncelikle bu yazıyı yazan kardeşimize teşekkür ediyoruz. Yazılan bu yazıyı kimi beğenir kimilerdi beğenmez. Okuyunuz takdir sizindir. Tatbiki her şey hoş görü ve hoş gürü olmalıdır. Herkes bir birine saygılı olmalıdır ve hoş görü her zaman iyidir, Lütfen birbirimize kırıcı olmamalıyız.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Önemli İsteğimdir.

1- Sayın Başkanım emekliye verdiğin ikramiyeyi kes.

2-Bakıcılara verdiğin desteği kes.

3-Yaşlılara ve engellilere verdiğin tüm desteği geri çek.

ÇÜNKÜ TANIDIĞIM BİLDİĞİM İNSANLAR VAR HEM YAŞLI HEM ENGELLİ) PARALARI ALIP 7/24 KÜFÜR EDİYORLAR...

4-İkramiye dediler verdiniz, Maş farkı dediler verdiniz, Enflasyon farkı dediler verdiniz, Sözleşme dediler verdiniz, Tatil dediler verdiniz, Sosyal hakkı dediler verdiniz, Peki bunlar neyi ve ne istiyorlar, Tatbikî bizler biliyoruz bunlar her hal Türkiye’yi  (20)  Yirmi yıl öncesine götürmek istiyorlar. Verdiğin hakları geri al... Hiç sevinmeyiniz Türkiye eski Türkiye değildir ve olmayacaktır… Hevesiniz kursağınızdan kalacaktır. Hani ne tez unutunuz tencere çalarken, Yazar kasalar atılırken, Esnafın durumu ortadaydı, Hani devlet memurlarını ve işçilerinin parasını ödemek için kimin ve kimlerin kapsında beklediniz, İmefeye yalvararak Euro, ve Dolarları aldınız, Nasılı unutunuz… Ne yazıki gençlerimiz bu eski günleri ve yokluğu görmemişler. Bence yapılan bir yanlışlık var seçim hakkı  (18) Onsekiz yaşa çekilmesi olmuştur ve gençlerimiz yoksulluk ve yokluk nedir bilmezler. Tatbiki herkesin cebinde son model teflon ve araba var. Her şeyin hayırlısı diyelim.

(ESKİSİ GİBİ LİMON SATIP AYAKKABI BOYASINLAR)

5-Hastaneleri eski haline getir randevu sistemini kaldır herkes her hastaneye gidemesin, doktor seçemesin, her eczaneden ilaç alamasın.

(Sabahın 03:00'de kuyruğa girip beklesinler)

6-Doğalgazı kes, boşuna Rusya'ya para vermeyelim.

(Eskisi gibi kömür yakmak istiyoruz)

7-Suları ayda bir akıt

(Tankerle su dağıtsın belediyeler)

8-Yol falan yapma artık zaten kimse yol istemiyor.

9- Sokakları çöp dağları ile doldur

(İstanbul Nostalji yaşamak istiyor)

10- Uçaklara fakirler binmesin. Benim anam- Babam bu dünyada uçağa binemeden öldüler.

(Halkın yerden uçağı seyretmesi yeterli)

11-Yaptığın üniversiteleri garibanlara ev olarak dağıt.

12- IMF den borç al halkımız kemerlerini sıkmak istiyor.

( IMF ülkemizden defol diye sokaklarda bağırıp çağırmayı özledik)

13- Enflasyonu %75 e çıkar. Bakıyorum millet özlemiş o günleri.

14- Faizleri 30 lara 40 lara çıkar..

15- Hani ülkede kriz var ya o bakımdan.

16- Bırak öyle her ile ilçeye havalimanı yapmayı.

17- Her ile ilçeye, köylere barajlar göletler yapmayı bırak lütfen, yağmur suları neyimize yetmiyor ki bizim.

19- Çok ayıp; o ne öyle bütün şehirleri örümcek ağı gibi hızlı tren rayları ve hızlı trenlerle donatmak, 8-saatlik mesafeleri 2-3 saate düşürmek, yapma böyle şeyler.

İnsanımız belki eskisi gibi saatlerce kara tren yolculuğu ile nostalji yapmak istiyor. Bu zevkimizle bari oynamasaydın.

20- Sayın Başkanım, ne diye durmadan dağları taşları delip tüneller yapıyorsun, olmuyor ki böyle; halkımız belki yokuşları tırmanmak, engebeli arazilerde, yollarda maceralı yolculuk yapmak istiyor değil mi.?

ONLARI BU ZEVKTEN MAHRUM ETMEYE HİÇ HAKKINIZ YOK.

21-  Neden inatla okullarda akıllı tahtalar, masaların üzerinde okullar açılmadan hazırlanan bedava kitaplar, çocuklarımıza dağıtılan tabletler, taşımalı sistemler falan; Sayın Başkanım, belki biz kitaplarımızı kırtasiyelerde elimizde liste o kırtasiye senin bu kırtasiye benim dolaşarak kendi paramızla almak istiyoruz.

22-  3-4-5 km lik okul yollarını kar, kış, yağmur çamurda yaya yürüyerek gitme hakkımızı elimizden alıyorsun, buna hakkın yok.

23- Bütün yerleşim yerlerini parke taşları ile döşedin, ne güzel köyümüzde her tarafta çöpler uçuşuyor, kokuşuyordu. Sen tuttun her noktaya konteynırlar koydurtarak bizi bu kokuşmuşluktan mahrum bıraktın, olmaz ki ama.  Biz 15-20 yıl önceki gibi yaşamak istiyoruz.

24- Neden her hafta doktor gönderiyorsun ayağımıza ve bedava ilaç yazdırtıyorsun belki bizler ilacımızı paramızla almak istiyoruz değil mi? Belki hastane kuyruklarında beklemek hoşumuza gidiyor....

25- Eskiden öyle köle gibi uyuşuk uyuşuk, benliğinden özünden yoksun yaşamak varken ne diye bizi gafletten uyandırıyorsun be Başkan.

26- Yetmiyor Amerika'ya, İsrail’e kafa tutuyorsun. Avrupa’ya kafa tutuyorsun, Milli silahlar, milli ihalar, sihalar, tanklar, roketler, Milli araba Milli yazılımlar üretmekte neyin nesi.

27- Hele şu konuda çok yanlış yaptın:

28- Petrolarda sabahlara kadar gazyağı kuyrukları vardı.

29- Peki yap kuyruklarını nasıl unutunuz.

30- Peki pirinç kuyruklarını nasıl unutunuz.

31- Peki çay şeker kuyruklarını ne tez unutunuz.

32- Eskiden iki aracın bir birini solarken aynaların bir birine değerken nasıl unutunuz.

33- Peki yeni yapılan otobanlar, Yeni yapılan yollar, Yeni yapılan köprüler, Yeni yapılan tünelleri nasıl unutunuz.

34- Ya deniz altında yapılan yolar, Havada karada yapılan çalışmaları nasıl görmezden geliniyor, Ya bunların gözleri görmüyor yâda kör olmuşlar.

25- Bakınız Ülkemizin her tarafı ateş çemberi haline gelmiş ve halamı görmüyorsunuz. Yoksam görüyorsun uzu hesabınıza mı gelmiyor.

26- Bakıyoruz bazıları hala Eski Türkiye’yi istiyorlar ve neden niçin.

27- Bence o eski Türkiye’yi artık rüyanızda görürsünüz.

28- Artık he kesimin biraz daha dikkatli olmalıdır ve etraflarına baksınlar.

29- Bu güzel Ülkemizde yaşayan kim olursa olsun mutlaka bir birlerine ve yine hangi görüşte olursa olsun mutlaka saygı göstermelidir. Bu güzel Ülke hepimizindir.

30- Bu güzel Ülkemizde yaşayan herkesin mutlaka Bayrağına, Ezanına, Kuranına sahip çıkmalıdır ve saygı göstermelidir. Ülkemizde yapılan tüm toplantılarda ve yine kongrelerde, Büyük orgazasyonlarda mutlaka Türk bayrağının asılması ve Türk bayrağımıza saygı göstermelidir. Bazı kongrelere bakıyoruz bile Türk Bayrağı asılmıyor ve mutlaka Türk Bayrağın asılmalıdır. Eyer gerekiyorsa yeni bir yasa düzenlenmesi yapılmalıdır ve tüm kongrelerde Türk bayrağın asılmasına mecburu kılınmalıdır.

Sayın Cumhurbaşkanım Bırakınız İlleri ve her ile ilçeye doğal gaz getirdin.

Biz tezek yakardık, kömür yakardık, yıkanacağımız suyu (TÜP GAZ) üstünde güğümle ısıtırdık; bizleri ondan da mahrum ettiğini bilmiyorsun değil mi?

BAKINIZ SAYIN CUMHURBAŞKANIM

Hataların saymakla bitmez iyisi mi burada keselim...

Lütfen Hatalarınızdan Vazgeçin. Bu Ülkeyi 20 Yıl Öncesine Geri Döndürün.

Biz ’de Rahat Edelim Sizde…

Sosyal medyada bir kardeşimiz bu yazıyı yazmış ve kendisine ait olan sosyal medyasında paylaşmış… Bizlerde bu kardeşimizin yazısın katkı olsun diye eklemeler yaptık.

Hoşgörü her zaman iyi ve iyidir. Saygılarımla…

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
01Mar

Öbür Taraf Uzak Değil ki…

22Şub

Farkındayız...

07Şub

Deprem ve Enkazlar

04Şub

Eli Kanlı Katil İsrail

27Oca

Dürüstlük…