Kara Leke -

Kara Leke


Türkiye 15 Temmuz’da bir felaketin eşiğinden döndü. Zaten zorlu sorunlarla boğuşan ülkede bu alçak kalkışma başarılı olsaydı demokrasisi değil, ülkenin kendisi bir felakete sürüklenecekti.

Demokrasiye değil Türkiye’nin canına kastedildi. Etrafıma bakıyorum 16 Temmuzda sonra söyle sosyal medyaya bakıyorum her kes darbe karşıtı olmuş bildiri yayınlıyorlar. 15 Temmuzda gecesi neredeydiniz çünkü o gece çok önemliydi. Bu gece nasıl bir tavır sergiledik bu çok önemli 15 Temmuz gecesi saatler 21.00 ile 22.00 arası darbe girişim duyduğunuzda tavrımız ne oldu.

Ben o gece nasıl bir tavır sergiledim Yeni Devlet Hastanesinde olduğum sırada oğlum Ömer aradı baba tv bakarmısın dedi ne olduğunu sordum darbe oluyor dedi. Ben şöyle bir düşündüm Darbeyi gerektirecek bir olgu bir eylem yoktu Yakınımda olan Malatya Emniyetin Müdürlüğüne gittim bir hareketlilik yoktu çünkü konu vatan olunca diğeri teferruat tır. Eve döndüm TRT 1 Kanalını açtığımda bir kadın spiker devamlı surette aynı şeyleri tekrar tekrar okuyor. Kadın spiker bu bir sıkıyönetim bildirisidir. Yurtta sulh Konseyi Laik Cumhuriyeti Korumak için yönetime el koymuştur. Sokağa çıkma yasağı konulmuştur. Diye bir bildiri okuyordu Haberin doğrulamak amacıyla TV gezerken Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın halkımıza sokaklara çıkın darbeye karşı koyun çağrısını duydum hiç düşünmeden oğlumla beraber sokaklara çıktık sırf Allah rızası ve vatan sevgisi için hiç düşünmeden sokağa attık kendimizi Meydanlara çıkarken vatandaş olarak devlete vatana demokrasiye sahip çıkarken darbe girişimine karşı koyarken insanın aklına bin bir düşünce geliyor. Vatandaşın bulunduğu alana bir saldırı olursa ya darbeciler tarafında sokağa çıkma yasağına uymadığımız için göz altına alınırsak yada topluluğa ateş açılırsa şeklinde benzeri düşünceler kafamızda dolaşıp duruyordu. Bu soru ve düşüncelere aldırmadan darbecilere cesurca ve mertçe karşı koymak önemlidir. Bu düşünceler içindeyken gece saatler 24.00 doğru kalabalık sayısı gittikçe arttı. O gece Boyunca Malatyalılar Kapalı çarşı üstünde darbeyi lanetledik Ya Allah Bismillah Allahu ekber sesleriyle Malatya’yı inletti. Çok şükür Malatya’da olduğu gibi Ülkemin geneli sokaklardaydı 15 Temmuz Türkiye için uzun bir gece oldu.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
31Mar

Kara Leke