Emanete sahip çıkmak için Bir olmak, Diri olmak İri olmak zorundayız - MUSTAFA ERTAN

Emanete sahip çıkmak için Bir olmak, Diri olmak İri olmak zorundayız


Milletimiz 1000 yıldır çok farklı imtihanlardan geçiyor. Ülkemizi bölmek isteyenler, bizlerin arasını açmak isteyenler, milletimizi parçalamak isteyenler çok oldu. Ama hiçbiri emeline ulaşamadı. Rabbimizin bizlere yardımı, bizlerinde birbirimizden ayrılmaması ferasetli olması sebebiyle hiçbir bölünme yaşanmadı. Yaşanmayacak İnşallah.

Dün Çanakkale buna şahit olmuştur. Dün toprağımızı parçalamak için yedi düvelden gelenler buna şahit olmuştur. Tüm vatan evladı, doğulusuyla batılısıyla, kuzeylisiyle güneylisiyle vatanlarını savunmuşlar, “Çanakkale Geçilmez” fermanını dünyaya ilan ettiler.

Dün Vatan topraklarımız kendi aralarında bölüşüp parçalamak üzere planlar yapıp bunu eyleme dönüştürmek isteyen dış güçler ve içimizdeki hainlere karşı Sütçü İmamlar, Yörük Ali Efeler, Nene Hatunlar, Şerife Bacılar daha nice isimsiz kahraman vatan evladı fırsat vermediler. “Ezan dinmez, Bayrak İnmez, Vatan Bölünmez” dediler ve dedirttiler. 

Dün ecdadımız, vatan evlatları bu toprakları kanlarıyla suladılar. Canlarını seve seve bu topraklar için feda etmekten çekinmediler. Esaret altında kalmaktansa ölmeyi şeref saydılar, 15’liler kınalı kuzular şehit oldular. Bedenlerine aldıkları yaralara aldırmadılar. Kalırsak gazi dediler. İki iyilikten birini istediler. İstiklal Marşımızda şöyle haykırmaktayız öyle değil mi?

Ruhumun senden İlahî, şudur ancak emeli:

Değmesin ma'bedimin göğsüne nâ-mahrem eli!

Bu ezanlar-ki şehadetleri dinin temeli

Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.

Sadece Allah’ımıza dua edip, üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmemek doğru bir tutum değildir. Dua edeceğiz. Ancak bu yetmez. Bize düşen vazifeler var. Vatanımızın yaşanmış gereklilikleri var. İşte bugün yeniden bu yaşanmış gerçekleri hatırlamalı ve hayatımıza aktarmalıyız. İçerideki ve dışarıdaki şer örgütlerine karşı çok ama çok dikkat etmeliyiz. Aramızda fikir, düşünce ayrılıkları olabilir. İnsani fıtratımızda kaynaklanan farklı düşünceler ortaya çıkabilir. Bu insanın yaratılış özelliğindendir. Ancak hiçbir farklı fikir bizi ayrışmaya götürmemelidir. Hiçbir fikir ayrılığı bizleri düşmanlığa sevk etmemelidir bu cennet vatan hepimizindir, bu vatan üzerinde önce insan felsefesiyle Birlik ve beraberliğimizin dengesini Yunus’ça düşünüp hayata geçirmek zorundayız.  

Gelin tanış olalım

İşi kolay kılalım

Sevelim sevilelim

Dünya kimseye kalmaz.

Yunus’un Dizelerini artık hayatımızın aktaralım. Ancak ve ancak ayrışmaların, problemlerin üstesinden böylelikle gelebileceğimizin farkında olalım “Dünya kimseye kalmaz” lakin istikbalimizin yegâne varisleri olan gençlerimize bu vatanı bize bırakıldığı gibi bir bütün olarak emanet edelim.

Kâinatın Yaratıcısı mülk sahibi yüce Mevla’m milletimizin yardımcısı olsun. Bizi birbirimizden ayırmasın. Tüm musibetlerden, felaketlerden, ihanetlerden Milletimizi korusun. Devletimize dirlik, Milletimize birlik içerisinde yaşamayı nasip etsin İnşallah.

Selam & Dua ile Allah’a emanet olun.

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI